Reklama

Reklama

Los olvidados

  • USA What the Waters Left Behind
Trailer

Obsahy(1)

Po 25 letech v bývalém turistickém městečku Villa Epecuén opadla voda, která se tam po záplavách celou dobu držela. Skupina přátel se vydává na výlet, aby o zříceninách města a jeho osudné události natočila dokument. Po cestě však ignorují všechna různá varování zákazu, a to se jim stane osudným. Při prohlídce města narazí na skupinku místních, která jim ukáže, že jsou horší věci než smrt, protože místní jatka jsou pořád v provozu. (ARI50)

(více)

Recenze (12)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Keby som nemal exploitation v obľube, asi by som dal ešte nižšie hodnotenie. Napriek tomu sa mi vôbec nepáči, čo sa s týmto najlepším hororovým subžánrom deje. Ešte pred 10 rokmi sa nakrúcali omnoho brutálnejšie horory. Argentína sklamala, lákavý trailer zbytočný a v očiach divákov to podľa mňa skončí úplne rovnako ako nedávny Cannibal Farm. Nevidím v kvalitách týchto filmov vôbec žiadne rozdiely. Dej štandard (prvá polovica o ničom, iba príjazd filmárov, prvý kontakt s kanibalskými vidlákmi, filmovanie v zničených ruinách zatopeného mesta). Potom to síce začne a človek by povedal, že po jednom peknom rozmlátení hlavy to naberie ten správny smer. Zase omyl. V celom filme sú „až“ dve priemerné krvavé scény a jedno mizerné znásilnenie. Kto vyložene neholduje takýmto snímkom, o nič nepríde, ak ho vynechá. A to je moja rada: Radšej si ušetri jeden zbytočný odpad a priblblý komentár, ako si na to rok strašne tešil, a napokon si dostal céčkovú vykrádačku bez nápadu. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na Onettiho jsem poprvé narazil u snímku Francesca (2015). Šlo o celkem povedenou poctu starým giallo kouskům. A tak jsem si říkal, že by možná nebylo od věci kouknout na jeho filmografii. Zaujal mě Los Olvidados. Sice se nejedná o nic převratnýho co by nebylo vidět někde jinde ale i tak šlo o poměrně koukatelnou záležitost. Příběh je prostej-Banda jede točit dokument o zatopeným městě a bude muset čelit místním buranům. Postavy si sice moje sympatie zrovna nezískaly ale ani nemůžu říct, že by mi postavy nějak vadily. Spíš jsem je bral jako další figurky na porážku. Killeři jsou celkem dobře zahraní burani ale krve a gore není tolik abych mohl jít s hodnocením výš. Na obzoru je pokračování. Tak uvidíme kam se za tu dobu Onettiovci filmařsky posunuli. Tentokrát to jsou slabší 3 hvězdy. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Škoda, mohla z toho být nadprůměrná Argentinská zabíjačka. On už ten úvod byl ale docela nudný, kdy filmaři jedou do opuštěného městečka natáčet dokument. Až skoro v 50. minutě, dojde na první vážnější brutalitku rozmlácení hlavy a top scénou je "lekce druhá - krájení po argentinsku" krájení nohy bylo fakt chutný, ale to je asi tak vše. Znásilnění té asi nejhezčí herečky zde, bylo mdlý, kozy neukázala ani při klasický sex scéně a finále tuctový až to bolí. Každopádně, dívat se na to dalo, atmosféra nebyla špatná, burani solidní špíňoši, ale už jsem tenhle scénář viděl xkrát jinde a mnohem lépe. Horší trojka. (53. hodnocení, Full HD) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Slušný rozhodně vybrali dobré místo na horor, což ale co mě vždycky nasere je že partička má sílu zastavit na smradlavé benzínce kde už od pohledu jde vidět že skupinka místních není v pořádku a ještě co se týče záchodu slova zbytečná, ale k filmu škoda že nebylo krve více a že záběry na řezbu nebyli víckrát to vždycky na filmu trochu štve přesto to má skvělý příběh a bavilo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Argentinsko-novozélandský horor „Los olvidados“ je dobře natočený slasher z prostředí, které doslova vybízí k tomu, aby se zde dělo něco hrůzného, ale pokud jen vezmete jiné prostředí. ale zasadíte do něj něco, co bylo již mnohokrát viděno, a nevložíte do toho nic jiného navíc, je to prostě jen opakování toho, co už zde bylo, a to bez jakékoli invence a bez skutečného nápadu. A to mě nebaví. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Útrpná prvá polovica filmu - rovných 45min!!! masakrujúceho klábosenia, kde sa absolútne nič nedeje, sa v tomto žánri rovná pohrebu. Film jedným očkom pomrkáva po TTCHM (volkswagen karavan, večera), má skvelé exteriéry, ktoré však zostali trestuhodne nevyužité. Fanúšika poteší akurát tak poltonová píla na hubzugu, ktorá bola ozaj originálna. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

V roce 1984 město Epecuén zatopila voda lidi z tama evakuovali a později už se o tom přestalo mluvit a město se stalo cílem turistů a filmařů. Nyní po 25 letech tam jede skupina filmařů točit dokument a na někoho narazí. Problém filmu je v tom, že se zde 45 minut absolutně nic neděje a díky tomu je to na konci strašně na sílu narvané a než se to rozjede už je konec. Není zde ani žádný pořádný boj o život a jen zhruba jedna scéna stojí za povšimnutí (je to ta s tou pilou mimochodem). Ani postavy to nezachrání jelikož jsou tragické a není komu fandit optimálně 40 20 přihodím za tu pilu. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Exploitation technicky na slušnej úrovni, ale žiaľ nič viac. Príbehovo aj napriek určitej "kvázi originalite" tuctovka. Nie zlá, viac dobrá, ale určite nič extra. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Co po sobě vody zanechaly? Zdaleka ne to, co se dle traileru očekávalo. Ona jsou sama o sobě, při pohledu na zemi původu, nějaká očekávání na místě. Tyhle jihoamerické země bývají ve valné většině zárukou kvalitně nevídaných zvráceností, čehož je důkazem třeba letošní Chilská Trauma. Bohužel Los olvidados jejich jménu nedostálo a my dostali sotva průměrné béčko. Všechno důležité je samozřejmě obsaženo v traileru, takže tu máme jen těch pár amatérských gore scén, jako highlight jedno slabé znásilnění a zbytek stopáže ne zrovna zajímavé dialogy. Scénáristé si zrovna moc práce s vymýšlením děje nedali, jelikož jsme tohle viděli již nespočetněkrát, v mnohem kvalitněji zpracovaných žánrovkách a ne jinak tomu je se závěrečným twistem, který zkušený divák prokoukne hned na začátku. Postavy jsou typicky béčkové, bez charisma a bez šancí, vybrat si nějakého sympaťáka na ,,Last man/girl standing.'' To stejné platí pro záporáky, ze kterých prostě žádný respekt nešel. Jediná věc, co se mi tu opravdu líbila, byly exteriéry zatopeného města, což však není něco, co chci od exploitationu. Hodnocení je u mě ještě na průměr, jelikož je to můj nejoblíbenější subžánr, do kterého moc nových přírůstků nepřibývá a jsem tak vděčný i za tohle málo, ale kdo není fanoušek explo, torture.. hororů, tak to ve svém zájmu vynechte. ()

TomStrom 

všechny recenze uživatele

Dobrý prostředí, dobrej vizuál, hudba z půlky dobrá a z půlky debilní, i atmosféru to mělo... akorát to selhalo přesně tam, kde to mělo být nejsilnější, což je teda trapas. Mělo to náběh na luxusní vyvražďovačku a skutek utek... skoro to až vypadá, že film měl mít dvě hodiny a tu půlhodinu solidního masakru pak vystřihli, aby to lidi moc neděsilo. Velká škoda, tohle mohlo být vážně něco. ()

Dalajlada 

všechny recenze uživatele

Když jsou na filmu nejzajímavější úvodní a závěrečné titulky, tak si říkáte, že je něco špatně. Při těch úvodních jsem se těšil na parádní horror, protože letecké záběry nabízely spoustu prostoru pro..pro cokoli! Při těch závěrečných, jsem si říkal, jak někdo mohl zahodit takové dokonalé prostředí, protože z města bylo vidět totální prd. A k horroru? No, je tu zajímavé použití pily, ale jinak nic moc teda. Nic se tu absolutně neděje. Ale fakt nic! Škoda škodoucí. Tohle mohlo být fakt hustý. ()

Reklama

Reklama