Reklama

Reklama

Podivná druhá světová válka

(seriál)
  • Česko Záhady druhé světové války (více)
Singapur, 2016, 6x45 min

Kamera:

Ossian Bacon

Obsahy(1)

1. Himmlerův strašidelný hrad: Robert Joe a doktor Sam Willis se rozhodli odhalit ta nejpodivnější tajemství Himmlerova hradu Wewelsburg.

2. Hitlerova droga: Sam a RJ odhalí, že tajnou zbraní Wehrmachtu při vedení bleskové války v roce 1940 mohla být droga zlepšující výkonnost.

3. Tajná pevnost s uměním: Když druhá světová válka pohltila Itálii, zjistil britský důstojník, že je tamní 900 let starý hrad domovem vzácných renesančních uměleckých děl.

4. Krokodýlí masakr: V roce 1945 zahynulo 1000 japonských vojáků v krokodýly zamořených vodách Barmy. Šlo o největší krokodýlí neštěstí v dějinách. Nebo snad ne?

5. Hitlerovo ztracené zlato: Městský dobrodruh RJ a historik Sam Willis se vydávají odhalit pravdu o tom, zda Hitler skutečně ztratil vlak plný nakradeného zlata.

6. Tajná bleší zbraň: Japonský útok na Pearl Harbor zatáhl do druhé světové války také USA. Země je pohlcena strachem z dalšího útoku, tentokrát na civilisty. (National Geographic)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Za první díl dávám 40%. O pověrčivosti a okultismu vedení SS vím a dost jsem se nudil. Stačilo by mi si o tomto případu přečíst nějaké encyklopedické heslo. O nadrogovaném Wehrmachtu jsem už také viděl nějaké dokumenty, ale zde byly samé nové informace. Díl pevnost s uměním zajímavý. Těším na 4.díl Krokodýlí masakr. O tom jsem ještě neslyšel. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Tvl, každá bába v horní dolní ví, co je to pervitin, ale naši vědátoři na to musí teatrálně přijít. Tohle fakt ne. 40 % ()

Reklama

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Ďalší z mnohých dokumentov z roku 2017 v podaní Veľkej Británie. Všetko čo sa týka čím väčšej bizarnosti, tak to je pre dnešných tvorcov veľmi aktuálne. A čo tak sa zapojiť do tém historických ale predovšetkým reálnych. Neviem, či dnes niekoho zaujímajú tajomstva hradu Wewelsburg a k čomu tento hrad využíval Heinrich Himmler a hlavne zvláštny symbol "Čierne slnko". Osobne si myslím, že takmer nikoho. Alebo zaručene nezaručené správy o nadrogovaných nemeckých vojakov pri ich útoku na Belgickú pevnosť Eben Emael. Túto pevnosť 10.5.1940 vďaka chytrosti nemeckej jednotky klzákov vyčistili priestor v pevnosti pre nemecké pozemné sily. Nie je treba v tom hľadať nezmyselné zdôvodňovanie. takých operácii Nemci na klzákov urobili obrovské množstvo (viď únos Mussoliniho Ottom Skorzenyim). A tak ďalej všetko už dávno zverejnené a niekoľkokrát overované informácie. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z najhorších dokumentov pokrývajúci obdobie II. svetovej vojny, údesné animácie, hľadanie senzácii na základe konštruktov. Nájdu sa tu aj zaujímavé informácie, ale často ani nie sú nové, a celkovo to hranie sa na Muldera a Scullyovú je iritujúce. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama