Reklama

Reklama

The Lodgers

  • Velká Británie The Lodgers
Trailer 1

VOD (1)

Sourozenci Rachel (Charlotte Vega) a Edward (Bill Milner) zdědili po rodičích, kteří spáchali sebevraždu, rozsáhlé panství. Jenže je neudržované, postupně chátrá a upadá čím dál tím víc do dluhů. Ale Rachel s Edwardem sní svůj dospívající sen a nechtějí nic o ztrátě panství slyšet. Co je ale horší? Kletba rodu a prozrazení tajemství, nebo vražda několika lidí... (Rodriguez)

(více)

Recenze (29)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to s matkou, ta se po 40 minutách zvedla s komentářem, že je to hovadina. Celý film potmě a že si na OLED 4K TV ani neužije barvy. Zcela jsem s ní souhlasil. Navíc nudný příběh a nesympatické herecké obsazení. Nemá cenu ani koukat do konce... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Aj keď som čakal, že to bude o niečo vzrušujúcejšie a napínavejšie, sklamaný nie som. Samotný príbeh o kliatbe dvoch súrodencov považujem našťastie na dostatočne zaujímavý na to, aby som pri ňom nezaspal. Len škoda, že horor je to zase skôr okrajovo. Síce sa dočkáme peknej atmosféry, vynikajúceho prostredia a kvalitnej hudby, strašenie nám akosi chýba. Podobne ako povedzme Marrowbone - film si pomaličky plynie bez nejakej veľkej akčnosti. Mínusom je teda najmä dosť veľa hluchých miest. Keďže mám však tieto historické gotické fantazmagórie v obľube, zaokrúhlim to na slabšie 3. Tí pôsobiví vodní duchovia mi totiž budú ešte nejaký čas rezonovať v mysli. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Dva sourozenci, dokonce dvojčata (šukézní Charlotte Vega a kokot) spolu žijou v krásným baráku, co jim chátrá na hlavu a má tak vlhkej sklep, jako hlavní holčina škebli, když prvně uvidí hošana s protézou. Bráška Kokot je krapet žárlivej, pořád lítá po domě s ptákem v ruce a ze všeho nejradši by ségru prcal od soumraku do úsvitu, takže z pana Protézy nemá žádnou radost, jenže není schopnej vytáhnout paty z baráku a tak alespoň žaluje vlhkýmu sklepu a získává vodní sílu, díky který už není Kokot, ale mokrej Kokot. Aby těch sraček nebylo málo, tak ještě jeho a ségřinu samotu u lesa otravuje starej páprda, co dvojčatům zpravuje majetek a jejich osobní bankrot mu je kolosálně u prdele, takže chce aby holčina podržela, jeho prastarýmu ptákovi, nebo aby prodali barák. No nenasralo by Vás to? Mokrýho Kokota to nasere taky a tak vezme do ruky rybičku a rozhodne se svých 40 kg kostí a kůže proměnit ve vražedný běsnění. Oběti maj být všichni ti, co mu kazej jeho vytouženu hru pro celou rodinu (incest) a úspěšnej je v tom vraždění asi tolik, jako v balení ségry. Sečteno a podtrženo - Většího čůráka jsem dnes ještě neviděla (a to už je půl pátý ráno), takže jsem se krásně nasmála a film mi utek jako jim utíká ta voda, plná duchů předků a zadků, ze sklepa. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Docela příjemně umanutý gotický horor, u kterého mi jen chyběly zajímavější postavy, jejichž překonávání překážek by mělo smysl přát úspěch. Osobní investice je bohužel moc malá. Jinak ale pěkná podívaná. 3 a 1/2 ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Súrodencom Rachel a Edwardovi zostalo po rodičoch, ktorí spáchali samovraždu, len rozpadajúce sa sídlo, ktoré chátra každým dňom viac a viac. Vo svojom vnútri však ukrýva desivé tajomstvá, ktoré musia súrodenci pred vonkajším svetom chrániť. Nie preto, že by sa za ne hanbili, ale preto, že by mohli ohroziť život každého, kto sa k pozemku ich sídla priblíži. - Takže Red Panty Night to dnes nebude, ale ani sklamaný z tohto hororu nie som. Režisér už vo svojom predchádzajúcom snímku ukázal, že si ide svoje a obyčajnému divákovi sa svojimi kúskami nezavďačí, ale tu sa mu to trochu vymklo spod kontroly. Prostredie je síce realistické a kostýmy pekné, ale celý dej hrá až príliš na náhodu a preto pôsobí neuveritelne. A keď sa to postupne začne tlačiť do akejsi rozprávkovej roviny, tak už to prestáva byť zaujímavé. Viacero desivých scén tu je ale podarených, takže keby to viac vsadilo na túto kartu, mohlo z toho byť velmi zaujímavé dielo. Takto je to len nevyrovnaný horor, na ktoré som si ale od Epic Pictures Group v posledných mesiacoch zvykol. + herečka z REC 3: Genesis ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Opäť chabá záležitosť, kedy nápad predčil realizáciu. Veľká škoda, lebo výber prostredia, dobovosť, či celková výprava, spĺňali solídne kritéria. Ono je pravda, že sa v samotnom dianí, najmä v závere, objavia pasáže, kedy sa tvorcovia snažia navnadiť ako takú, zimomravú atmosféru, no z celkového hľadiska je toho pomenej, a tak sa niet čo čudovať, že "cestou" k záveru, divák tri krát zadrieme. Prvú polovicu sa vyslovene nič nedeje, v druhej polovici sa občas niečo deje, čo je na horor žáner dosť bolestivá skúsenosť. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Gotický horor se odehrává po 1. světové válce na irském panství. Dvojčata Rachel a Edward žijící v rozsáhlém starobylém chátrajícím domě právě dovršili osmnáct let, a tak se za nimi osobně vydá jejich právník Bermingham, aby je spravil o tom (co už se dozvěděli z dopisu), že panství je na mizině a oni by měli dům prodat. Jenže to není jednoduché, anžto na jejich rodu dlí stará kletba, co jim zakazuje opustit jeden druhého a odejít z domu. Kromě toho jsou povinni nevpustit cizince do domu a být po půlnoci v posteli. Za porušení pravidel přichází trest od těch, co žijí dole...Vizuálně krásná kamera, tajemná hudba a mysteriózní atmosféra. Film staví především na obraze, vykreslení pocitů postav a vztahu sourozenců, do něhož začnou z venku vstupovat další postavy, což je nežádoucí. Především záběry u jezera jsou nádherné, ale rovněž les či interiéry pustého domu mají své kouzlo. O bubáky a krev nakonec vůbec nejde, byť na obojí dojde. Snímek má až artové ladění a rozhodně bych ho nedoporučil běžnému konzumentovi hororů. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediné čo na tomto snímku má cenu hodnotiť bolo prostredie, v ktorom sa dejová linka odohrávala, či už vonku alebo vo vnútri tej starej usadlosti. A burani boli tiež urobení zaujímavo. No ale príbeh samotný bol hrozný blábol - kliatba, ktorá vlastne ani nebola poriadne vysvetlená a príbeh okolo troch hlavných postáv vyznel tak nezaujímavo a šedivo, že jeho ústrednú zápletku by dokázal napísať hádam už aj prvák základnej školy. A toho strašenia tu tiež mohlo byť viac. Niečo tu síce bolo, ale len hrozne málo (hlavne v závere). Avšak aj tak to nemalo "grády" podľa mojich predstáv, žiadne hororové vyžitie sa nekonalo. Na hranici odpadu. 30/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Pěknej vizuál, zajimavý prostředí, dobře zvolení herci i hudba, přijatelní atmosféra. To vše The Lodgers má. A určitě nejde o špatnej film. Jen jsem si ho pustil ve špatnou dobu. Což je tak trochu taky moje vina. Jde totiž o film kterej mám na harddisku už delší dobu a už jsem si samozřejmě nepamatoval o čem film bude. Takže jsem do něho šel víceméně naslepo. A na takovej film jsem prostě neměl chuť a ani náladu. Snímek určitě svoje kvality má viz. začátek mýho komentáře ale co se týče hororový stránky tak je to takový light. Navíc je tu ještě Love story linka. Věřím, že za jiných okolností bych hodnotil jinak a šel třeba o hvězdu výš. Opravdu jsem si ale pro puštění tohoto filmu vybral špatnej čas což se projeví i na hodnocení. Lepší 2hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Debilní hororová (skoro) pohádka, pojednávající o sourozeneckém páru, Rachel a Edwardovi, dvojčatech, obývajícím panství na irském venkově po svých zesnulých rodičích stiženém (vodní) kletbou. Už jen princip vodní kletby mně přišel úžasně imbecilní, neb jsem jej vůbec nepochopil, a ani to, na jakém principu fungují tři stanovená pravidla, která nesměla být porušena. Navíc není vůbec vysvětleno komu straší ve věži. Film nemá žádnou energetickou hodnotu, neb má uspávací tempo a unylý ráz s poetikou jak od Erbena. Z 80% je děj situován na gotické panství, což je prokládáno návštěvami hnusáckého právníka a náznaky incestu v rámci odpanění, zbytek tvoří podřadné sekvence z návsi a u jezera. Brian O´Malley nejenže točí píčoviny, on je ještě shledává strašidelnými. Vesměs jej může vystrašit jen to, až si film pustí a uzří, že se vlastně s podřadným štábem namáhal nadarmo, protože v rámci žánru je v jeho hotovém produktu vše překonané, ke všemu se film z hororového hlediska drží dost zkrátka, je zde potenciálně zajímavých horor sekvencí sotva na deset minut. Výsledné plouživé tempo a nevzrušivý průběh událostí dělá film opticky dvouhodinový, i když trvá jen 90 minut. Leccos mohli zachránit herci, ale taky žádná sláva. Byl jsem zvědav na Charlotte Vega v hlavní roli, ta ale celkovou unylost jen podpořila a její cudné halení nahé kůže spíše irituje. Je ale fakt, že nebýt jí, možná bych ani film neabsolvoval. Přesně typ filmu, na kterém mě vůbec nic nezaujalo. Na rating R má velmi slabé gore. Trikové efekty jsou trapné, bubáci se zjeví na pár vteřin. Ach jo, hrozné! 2/10 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Horor s gotickou atmosférou, hezkým vizuálním stylem a s digitálními démony. Témě pohromy rodiny (porušení tří pravidel) . Není to přímo pro tvrdé jádro fanoušků hororu, protože film lze také brát jako historické drama. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Zvláštny írsky horor, u ktorého som si vlastne nie stopercentne istý, či sa mi páčil alebo nie. Nejedná sa o ďalší štandardný zárez do haunted house tematiky, príbeh nemá punc tuctovosti a je naopak v mnohých ohľadoch originálny, interesantný a dobre koncipovaný. Hoci majú Nájomníci do prvotriedneho hororu ďaleko, zopár pozoruhodných momentov by sa tu našlo. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Laska a kletba a celkem zajímavý horor. Nečekal jsem nic spíš jsem ani nevěděl do čeho jdu a tak mě ohromilo místo a hudba s celkem slušný scénař, místy to dokáže navnadit skvělou atmosferou s někdy jako by to ani nebyl horor v celku v pohodě to vidím. ( páchneš touhou po jeho shnilém semenu - tohle je fakt působivé ) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá hvězda spíš za to, jaký tenhle film býval mohl být než za to, jaký je. Spíš za jeho deviantní, dekadentní i poetický příběh než za to, jak ho tvůrci zpracovali. Já osobně bych v něm tedy rád viděl i cítil ještě víc metafyzického děsu, temnoty a melancholie, přenesl bych jeho děj ještě o pár desetiletí zpátky a konec bych taky napsal jinak, ještě víc tragicky, "Poeovsky". Ale celkově spokojenost bez zásadních výhrad, příjemná hudba, hezké obrazy, zdegenerovaný bratr srostlý s rozpadajícím se rodinným sídlem se myslím dobře podobal na mladého Rodericka Ushera a jeho krásná zdegenerovaná sestra sváděla k vilným představám o nevyhnutelném incestu, chorobném a zároveň předurčeném, posvátném... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Docela bych uvítal vysvětlení, co to v tom baráku straší a nutí sourozence zůstat na místě. To je otázka, která zůstala nezodpovězená, což mě docela naštvalo. A druhá věc je, že samotnými bubáky se docela šetří. Občas se tam sice ozve nějaký šepot a dvakrát se tam něco mihne, ale to je málo. Díky tomu je tu prostor pro spoustu hluchých míst, která celkový dojem dost výrazně devalvují. Každopádně přes promrhaný potenciál to vidím lehce nadprůměrně, protože gotická atmosféra je tady nádherná a herci, až na jednonohého joudu, do jednoho parádní. A to mi stačí ke štěstí. 60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Irský snímek „The Lodgers“ j takovým novodobým pokusem o historický horor v duchu viktoriánské školy, ale ukázalo se, že v dnešní době to nefunguje a že tvůrci nemají dostatečně silnou látku, aby diváka dovedli alespoň chvíli udržet v napětí. To se neděje a vy ani nečekáte, jak to dopadne, tohle si spíš prostě jenom odtrpíte. Ani ta dramatická linka není nijak povedená. ()

Mortemiss 

všechny recenze uživatele

A mně se to náhodou líbilo! Co na tom, že na pointu tohoto filmu přijdete už téměř ve čtvrtině, stejně je to pěkná podívaná. Děj se odehrává v první polovině 20 století na malebném venkově, kde nechybí pár venkovských hošanů z menší vesničky, kteří si občas chtějí zašpásovat v lese. Shodou okolností nedaleko této dědinky stojí i lehce prokletý dům, kde žije dvojice hlavních postav. Pokud si myslíte, že se jedná o sourozence, pak uvažujete správně, ale tento film skrývá i další perlu a to tajemný sklep. Co může být na tomto sklepu zajímavého? Jedná se o velmi důmyslný úložný prostor, který by si určitě přál každý z nás, lehce vás totiž zbaví kdejaké havěti, nevyjímaje daňových kontrolorů a svědků jehovových. Problémy se sklepem nastávají každou půlnoc, kdy vyplaví uvedený bordel zase napovrch. Místo toho, aby se hlavní dvojičky pustily do luxování, tak se radši zamknou u sebe v pokoji a až do rána předstírají, že v domě nikdo není. A tak je tomu pořád a pořád dokola. Jinak pěkná podívaná, která rozhodně neurazí. ()

CharlieSs 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne, ne, NE. Nemám srdce na to dát sem ten odpad, který dát chci, protože to bylo natočený tak pěkně dobově a v pěkném prostředí, ale... Pro mě to byla naprostá nuda, ještě ke všemu nepochopená. ()

TomStrom 

všechny recenze uživatele

Že to nemá žádný lekačky, to by nevadilo, není to u horroru nezbytná věc. Že to ale nemá ani žádnou atmosféru, nad tím zůstává rozum stát. Co je na tom teda horrorovýho? Že to má nedomyšlenou pointu? Nebo že je to znepokojujícím způsobem nudné? Asi to bude fakt, že bydlet ve vlhkým baráku není žádnej med. Ty dvě hvězdy jsou za solidní prostředí a dobrou kameru a v neposlední řadě za jedinou věc, která mě během sledování potěšila - to když mi došlo, že v ledničce mi na chuti pomalu získávají utopenci. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný horor při kterém jsem místama i pochrupkával.Režisérův minulý počin Let us Prey byl daleko přínosnější . ()

Reklama

Reklama