Reklama

Reklama

The Lodgers

  • Velká Británie The Lodgers
Trailer 1

VOD (1)

Sourozenci Rachel (Charlotte Vega) a Edward (Bill Milner) zdědili po rodičích, kteří spáchali sebevraždu, rozsáhlé panství. Jenže je neudržované, postupně chátrá a upadá čím dál tím víc do dluhů. Ale Rachel s Edwardem sní svůj dospívající sen a nechtějí nic o ztrátě panství slyšet. Co je ale horší? Kletba rodu a prozrazení tajemství, nebo vražda několika lidí... (Rodriguez)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (29)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Súrodencom Rachel a Edwardovi zostalo po rodičoch, ktorí spáchali samovraždu, len rozpadajúce sa sídlo, ktoré chátra každým dňom viac a viac. Vo svojom vnútri však ukrýva desivé tajomstvá, ktoré musia súrodenci pred vonkajším svetom chrániť. Nie preto, že by sa za ne hanbili, ale preto, že by mohli ohroziť život každého, kto sa k pozemku ich sídla priblíži. - Takže Red Panty Night to dnes nebude, ale ani sklamaný z tohto hororu nie som. Režisér už vo svojom predchádzajúcom snímku ukázal, že si ide svoje a obyčajnému divákovi sa svojimi kúskami nezavďačí, ale tu sa mu to trochu vymklo spod kontroly. Prostredie je síce realistické a kostýmy pekné, ale celý dej hrá až príliš na náhodu a preto pôsobí neuveritelne. A keď sa to postupne začne tlačiť do akejsi rozprávkovej roviny, tak už to prestáva byť zaujímavé. Viacero desivých scén tu je ale podarených, takže keby to viac vsadilo na túto kartu, mohlo z toho byť velmi zaujímavé dielo. Takto je to len nevyrovnaný horor, na ktoré som si ale od Epic Pictures Group v posledných mesiacoch zvykol. + herečka z REC 3: Genesis ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Zvláštny írsky horor, u ktorého som si vlastne nie stopercentne istý, či sa mi páčil alebo nie. Nejedná sa o ďalší štandardný zárez do haunted house tematiky, príbeh nemá punc tuctovosti a je naopak v mnohých ohľadoch originálny, interesantný a dobre koncipovaný. Hoci majú Nájomníci do prvotriedneho hororu ďaleko, zopár pozoruhodných momentov by sa tu našlo. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Aj keď som čakal, že to bude o niečo vzrušujúcejšie a napínavejšie, sklamaný nie som. Samotný príbeh o kliatbe dvoch súrodencov považujem našťastie na dostatočne zaujímavý na to, aby som pri ňom nezaspal. Len škoda, že horor je to zase skôr okrajovo. Síce sa dočkáme peknej atmosféry, vynikajúceho prostredia a kvalitnej hudby, strašenie nám akosi chýba. Podobne ako povedzme Marrowbone - film si pomaličky plynie bez nejakej veľkej akčnosti. Mínusom je teda najmä dosť veľa hluchých miest. Keďže mám však tieto historické gotické fantazmagórie v obľube, zaokrúhlim to na slabšie 3. Tí pôsobiví vodní duchovia mi totiž budú ešte nejaký čas rezonovať v mysli. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Debilní hororová (skoro) pohádka, pojednávající o sourozeneckém páru, Rachel a Edwardovi, dvojčatech, obývajícím panství na irském venkově po svých zesnulých rodičích stiženém (vodní) kletbou. Už jen princip vodní kletby mně přišel úžasně imbecilní, neb jsem jej vůbec nepochopil, a ani to, na jakém principu fungují tři stanovená pravidla, která nesměla být porušena. Navíc není vůbec vysvětleno komu straší ve věži. Film nemá žádnou energetickou hodnotu, neb má uspávací tempo a unylý ráz s poetikou jak od Erbena. Z 80% je děj situován na gotické panství, což je prokládáno návštěvami hnusáckého právníka a náznaky incestu v rámci odpanění, zbytek tvoří podřadné sekvence z návsi a u jezera. Brian O´Malley nejenže točí píčoviny, on je ještě shledává strašidelnými. Vesměs jej může vystrašit jen to, až si film pustí a uzří, že se vlastně s podřadným štábem namáhal nadarmo, protože v rámci žánru je v jeho hotovém produktu vše překonané, ke všemu se film z hororového hlediska drží dost zkrátka, je zde potenciálně zajímavých horor sekvencí sotva na deset minut. Výsledné plouživé tempo a nevzrušivý průběh událostí dělá film opticky dvouhodinový, i když trvá jen 90 minut. Leccos mohli zachránit herci, ale taky žádná sláva. Byl jsem zvědav na Charlotte Vega v hlavní roli, ta ale celkovou unylost jen podpořila a její cudné halení nahé kůže spíše irituje. Je ale fakt, že nebýt jí, možná bych ani film neabsolvoval. Přesně typ filmu, na kterém mě vůbec nic nezaujalo. Na rating R má velmi slabé gore. Trikové efekty jsou trapné, bubáci se zjeví na pár vteřin. Ach jo, hrozné! 2/10 ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Laska a kletba a celkem zajímavý horor. Nečekal jsem nic spíš jsem ani nevěděl do čeho jdu a tak mě ohromilo místo a hudba s celkem slušný scénař, místy to dokáže navnadit skvělou atmosferou s někdy jako by to ani nebyl horor v celku v pohodě to vidím. ( páchneš touhou po jeho shnilém semenu - tohle je fakt působivé ) ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama