Reklama

Reklama

Útěk z dětství

(TV film)

Obsahy(1)

Šestnáctiletá Carly občas uteče z domova a nejinak je tomu tentokrát. Když po hádce s matkou tajně opustí dům, chytí ji gang pašeráků s lidmi. Zoufalá žena napne všechny síly, aby dceru zachránila... Annalise O‘Neilová je svobodná matka, která vychovává poněkud vzpurnou šestnáctiletou dceru Carly. Když je Annalise povýšena na místo soudkyně, uspořádá ve svém domě večírek, kterého se zúčastní mnoho lidí, včetně jejího bývalého přítele, detektiva Dereka Suttona, a obchodníka s nábytkem, Johna Gallanta. Gallant je také zakladatelem útulku pro mládež. Do útulku mohou mladí lidé přijít a pracovníci jim pomáhají s navrácením zpět do normálního života, nebo jim alespoň život na ulici trochu usnadňují. Annalise chce, aby se Carly večírku zúčastnila, ale ta místo toho uteče z domova. Není to poprvé, už to párkrát udělala, ale vždy se druhý den zase vrátila domů. Tentokrát to nemá v úmyslu. Je rozhodnuta, že si se svým životem poradí sama. Netuší však, do jak nebezpečného dobrodružství se pustila. John Gallant totiž není jen obchodník s nábytkem, ale je především hlavou gangu pašeráků dívek do sexuálního otroctví. Carly si vyhlédnul, a když se nešťastná Annalise svěří, že utekla, pošle svou asistentku Chelsea a násilníka Edwardse, aby Carly našli. Carly je velmi zvláštní dívka, která je navíc panna, a tak bude mít na trhu vysokou cenu. Chelsea jezdí městem, až ji najdou a unesou. Je uvržena do vězení, kde Gallant vězní další mladé dívky. Jsou typově velmi podobné. Annalise se na Carly zpočátku zlobí, ale když nepřijde ani ráno, je jí jasné, že tentokrát se děje něco vážného. Snaží se přesvědčit detektiva Dereka Suttona, aby po Carly vyhlásil pátrání, ale Sutton jí tvrdí, že jistě o nic nejde, Carly to dělá často. Pravda je však jiná. Policie již delší dobu ví, že ve městě operuje gang pašeráků lidí, ale nemají zatím žádné důkazy.
Annalise se rozhodne hledat dceru sama. O pomoc žádá i Gallanta, který ochotně nechá po městě vylepovat plakáty, ale zároveň připravuje dívky, a zejména nejcennější „zboží“ Carly na internetovou aukci. Carly je vydražena za více než půl milionu dolarů do zahraničí. Annalise jde na policii. Byla u Johna Gallanta. Lže jí a myslí si, že Gallant ví, kde je Carly. Všimne si, že Derek podezříval Gallanta už dříve, byl na jejím večírku a nic jí neřekl. Zlobí se, že obětoval Carly pro své vyšetřování, a tak hodlá dceru zachránit sama. Derek vysvětluje, že policie po Carly pátrá s nejvyšší prioritou. Ve městě je gang pašeráků s lidmi, posílají dívky do zámoří. Prodávají je boháčům, mafii, drogovým kartelům do zajetí jako nevěsty. Nejsou si jistí, kdo za tím stojí. Nemají důkazy, jen zvěsti. Víc jí nemůže říct. Derek pak nařídí zásah na dnešní večer. Gallant zřejmě dostal strach a mohl by zmizet. Annalise nehodlá čekat na zásah policie. Zkusí zavolat na Carlyin telefon. Gallant ho má u sebe v kapse a Carly podle vyzvánění pozná, že to je její mobil. Sebere mu ho a stihne matce říct, že ji unesl Gallant a jsou v nějakém skladišti. Annalise dojde, že je to Gallantova továrna na nábytek, a okamžitě se tam vydá i se svou kamarádkou Donnou. Na místě najde Edwardse, který má dívky odvézt dodávkou pryč a všechno zapálit. Annalise ho napadne, má zbraň a za pomoci Donny ho zpacifikují. Zatímco Donna míří na Edwardse zbraní, Annalise hledá Carly. Najde dodávku s dívkami, ale její dcera mezi nimi není. Edwards ve strachu o život prozradí, že Carly odvezli do loděnice. Okamžitě tam jede a je svědkyní toho, jak Gallant chce předat Carly svému zákazníkovi. Annalise ho napadne, dojde ke rvačce, při které náhodou vystřelí její zbraň a Gallant umírá. Konečně přijíždí i policie, která zatkne také Gallantovu pomocnici Chelsea. Je po všem. (TV Prima)

(více)

Recenze (10)

kingik 

všechny recenze uživatele

Splašené spermie kvůli účasti sličné hvězdičky Emily Tennant extra film neudělají. Ta je na scéně převelice málo. Do popředí se dostává jiná Emily, a sice Rose, v roli její matky. Nesympatická, nezajímavá a nudná. A zbytek ansámblu zrovna tak. Námět obchodování s mladými dívkami, byť mnohokrát už použitý v jiných filmech, je poměrně atraktivní, no zpracování je značně tuctové. Film v podstatě ničím nevyniká. Hodně se jalově mluví a pátrá. A uneseným dívkám se zase až tak moc zlého nepřihodí. Dobrá, jedna třeba zařve, v rámci dramatického oblouku, ovšem to je asi tak vše. Farhad Mann není a nikdy nebude originální režisér. Prostě je znát ta jeho specializace na televizní režii.To jeho pachtění se s každou průměrnou až podprůměrnou scénou je umění strpět z diváckého hlediska. Téma by si zasloužilo určitě kvalitnější realizaci. Emily Tennant se sice vydatně snaží, alespoň scény s ní zabaví. Navíc hraje šestnáctiletou dívku, ačkoliv jí v době natáčení bylo už 27 let. Odmyslím-li si její účast, vysledkem je pak film bez napětí, bez překvapení, dějově nelogicky uchopený, jednotlivé charaktery jsou scenáristicky průhledné a finále, dá-li se ten závěrečný trapas vůbec finálem nazvat, celý film posílá do bažin, kde se utopil celý natáčecí štáb. 4/10 ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako nápad slušné, vlk v rouše beránčím- ale umřelo to na nízkém ropočtu TV filmu s topornými herci, špatně natočenou atmosférou, a hlavně příšerným koncem. Naštěstí aspoň Carly stojí za něco :-) . Jako dívat se na to dá, ale asi jen tak do poloviny...30% ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Téma dobrá, ale možno bolo zapotreby sa s tým filmom trošku ešte pohrať a vyladiť niektoré detaily, ale len 46% je krutých. Na TV Film isto dobré. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama