Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vytuneluje Václav Postránecký státní pokladnu, nebo je jen nástrojem v rukou chytřejších podvodníků? Komedie inspirovaná korupční aférou první republiky.  Snímek režiséra Dušana Kleina je komedií inspirovanou korupční aférou první republiky. Hlavní postavou je Karel Zajíček, který proslul jako rozkošnický bonviván, ctitel a obdivovatel žen, intrikán a hochštapler, ale hlavně jako rozený manažer a obchodník. Jeho plán, jak vytunelovat ze státu sto milionů předválečných korun, které stát dlužil-nedlužil uhlobaronu hraběti Larischovi, je nevídaný. Václav Postránecký – Zajíček, kterému uvěříme všechny jeho vlastnosti, má v milostné rovině za partnerku Markétu Hrubešovou. V dalších rolích uvidíme Radoslava Brzobohatého, Františka Němce, Viktora Preisse, Veroniku Forejtovou, Jana Fišara, Rudolfa Hrušínského, Vladimíra Čapku a řadu dalších. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film má svéráznou poetiku filmů typu Fešák Hubert a jim podobných z období první republiky. Postránecký si svou roli vysloveně užil a plejáda hvězd mu zdatně sekunduje. Je dobré si na této reálné kauze také uvědomit, že velká korupce je součástí dějin a jen malé ryby končí draním peří v base. Tento film však nemoralizuje, ale především baví. Myslím, že je zadřilý svým lehkých jemným humorem a dobře napsanými dialogy. Po letech příjemné překvapení. 80% ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Sakra, tak timhle štychem si to u mě Klein definitivně posral...když jsem viděl obsazení celé téhle frašky, říkal jsem si, že to vypadá velmi slibně...jenže cénář Herr Kleina je úplně na hovno a hvězdám v oboru nedá takřka vůbec vyniknout. Postránecký teda dělal co mohl, ale ani jeho pekelná snaha v jinak úplně blbém filmu úspěch nepřinesla. Marnost nad marnost ()

Reklama

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Vzdal jsem to po hodině. Ta zmiňovaná televiznost by mi ani nevadila, herecká sestava je poměrně povedená, ale nebaví mě trávit čas ve společnosti bezcharakterního olezlého prasete a už vůbec se mi nelíbí vyznění filmu - nevadí, že nemáte páteř, hlavně, že si umíte užívat. Pak to má u nás vypadat. P.S. Mimořádně nechutná scéna, kdy Vítězslav Jandák olizuje dámské koleno. Pro silné žaludky. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Škoda, tenhle film mohl být víc než "pouhým" koncertem Kulasce Václava Postráneckého. Námět korupčního skandálu I. republiky by přitom stačil, ale provedení za moc nestálo....... Příběh, kde jsou na začátku krásné ženy a na konci peří občas rozveselí (Nevěřím žádnému kuchaři, který váží míň než já.....), ale víc nenabídne. Něco mezi 2 a 3 * - tři snad s hudbou od Hapky. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Aby nekupovali Zajíčka v pytli.. Zajíček (Václav Postránecký) byla skutečná postava. Karel Zajíček byl schopný muž, mluvící pěti jazyky. Od roku 1925 coby generální ředitel dolů a panství ostravského uhlobarona Jana Larische-Mönnicha byl zapleten do rozsáhle korupční aféry v řádu mnoha milionů. Před spravedlností prchl do jižní Ameriky ale byl vydán. Odsouzen byl ke 4,5 roku žaláře a ke ztrátě titulů. O jeho životě není mnoho známo, ale vyšel o něm samostatný článek ve čtvrtletníku Vlastivědný věstník moravský číslo 2009/LXI. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se mimo jiné na zámku Šilheřovice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Zajíček (Václav Postránecký) byla skutečná postava. Karel Zajíček byl schopný muž mluvící pěti jazyky. Od roku 1925 byl coby generální ředitel dolů a panství ostravského uhlobarona Jana Larische-Mönnicha zapleten do rozsáhlé korupční aféry v řádu mnoha milionů korun. Před spravedlností prchl do Jižní Ameriky, ale byl vydán. Odsouzen byl ke 4,5 roku žaláře a ke ztrátě titulů. O jeho životě není mnoho známo, ale vyšel o něm samostatný článek ve čtvrtletníku Vlastivědný věstník moravský číslo 2009/LXI. (sator)

Reklama

Reklama