Reklama

Reklama

Chyťte ho!

(seriál)
  • USA Get Shorty
Trailer
USA, (2017–2019), 25 h 42 min (Minutáž: 49–64 min)

Tvůrci:

Davey Holmes

Předloha:

Elmore Leonard (kniha)

Hrají:

Chris O'Dowd, Ray Romano, Sean Bridgers, Isaac Keys, Lidia Porto, Lucy Walters, Iddo Goldberg, Andrea Good, Omar Leyva, Paul Sparks, Topher Grace (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Miles Daly (Chris O'Dowd) je nájemný vrah z Nevady, který se ve snaze pověsit zločineckou kariéru na hřebík a získat zpět svou nedávno ztracenou rodinu pokouší prorazit jako filmový producent v Hollywoodu. Tam se setká s Rickem Moreweatherem (Ray Romano), odepsaným producentem filmů nevalné kvality, který zuby nehty bojuje o kousek hollywoodské slávy a neochotně se stane Milesovým partnerem a průvodcem v bludišti šoubyznysu. Miles je společně se svým zločineckým kumpánem Louisem (Sean Bridgers) odhodlán zabránit střetu svých dvou životů, zatímco se snaží dostát nárokům filmového řemesla a udržet přitom podezření šéfky zločineckého syndikátu Amary De Escalonesové (Lidia Portová) - a jejího nebezpečného synovce Yaga (Goya Robles) - na uzdě. (Cinemax)

(více)

Recenze (15)

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

Wow,tak tohlle je fakt pecka.On už ten nápad samotný je dost dobrý,ale provedení tomu dodalo šmrnc.Výborný casting,pořád se něco děje a ani chvíli netušíte jak se to bude dál vyvíjet.Za mě absolutní spokojenost 90% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Když v polovině 90. let Hollywood sáhl po úspěšné literární předloze a natočil filmovou verzi transformace příslušníka podsvětí do role filmového producenta, vypadalo to na pořádný kasaštyk, zvlášť když se v hlavních rolích objevily tehdejší hvězdy Travolta a Hackman. Výsledek byl ale díky scénáři rozpačitý a film odkráčel do zasloužilého zapomnění. Potenciál byl ale nesporný, a tak se filmaři zákonitě k látce vrátili prostřednictvím seriálu, který využívá možnosti zápletky nepoměrně lépe. Devadesátkový snímek chtěl být víc komedií než krimi, v případě seriálu je tomu naopak. Ne, že by byla nouze o drsnou ironii a černočerný humor, nicméně nečekejte stylizovanou taškařici, ale drsné kriminálníky, kteří nemají nejmenší zábrany mučit a zabíjet. Šéfkou gangu je psychopatická dáma, která za sebou nechává krvavou spoušť, kamkoli zavítá. Hlavní hrdina má sice touhu z toho kolotoče násilí vystoupit, ale je to jak s dlouholetým kuřákem. Vždycky přijde slabá chvilka nebo nevyhnutelná situace, kdy se zase objeví staré instinkty nebo potřeba řešit nastalou krizi obvyklým způsobem. V případě Milese a jeho kámoše Louise používá studio obvyklou, i když poněkud zvrácenou kombinaci vyznavače rodinných a náboženských hodnot, které kupodivu zabijákům nijak nebrání likvidovat živé překážky na potkání s cool stylem, kdy je násilí bráno jako fajn zábava. Herecky funguje seriál bez zádrhelů, tempo je přiměřené a zvraty v rámci příběhu uvěřitelné a funkční. Celkový dojem: 80 %. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Sympatický seriál o proměně druhořadého gangstera ve filmového fandu a posléze podnikatele ve filmové branži. Zajímavě, často originálně vedený příběh je protkávaný lehkým slovním i situačním humorem. Celek povznášejí suverénní herecké výkony. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Epix je sice malý hráč na seriálovém poli, nicméně jeho dílka stojí za pozornost. Obzvlášť proto, že jejich produkci si můžeme vychutnávat na českém HBO. Po velice příjemném Gravesovi přichází černá komedie Get Shorty s Chrisem O'Dowdem (IT Crowd) v hlavní roli. Vynikající je tu též Ray Romano, který je u nás známý především ze sitcomu Raymonda má každý rád. Příběh vychází ze stejnojmenné knihy, která byla zfilmována už v 90. letech s Johnem Travoltou. Její seriálová podoba si však bere z předlohy jen základní mustr. Miles Daly (O'Dowd) pracuje pro lokální mafiánskou buňku v Nevadě pod vedením Amary De Escalones. Jeho pracovní náplní je především vymáhání dluhů a zbavování se "stop" po nezdařených "obchodních jednáních". Tato práce celkem logicky nevoní jeho manželce, která se před drsnou realitou Milesova života snaží uchránit jejich dceru Emmu. Miles se snaží vymanit z područí psychopatické mafiánky, a když se jednoho dne dostane k srdcervoucímu scénáři z georgiánské Anglie, naskytne se mu k tomu jedinečná příležitost - stane se filmovým producentem. A ve filmařské branži se zkušenosti z podsvětí nesmírně hodí. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Get Shorty je jako spolužačka ze střední. Taková na první pohled normální, tuctová holka, které je vám až tak líto, že jí jednou pozvete na rande. První dvě nějak přežijete, při třetím nemyslíte na nic jiného, než na rozchod, ale při čtvrtém se stane zázrak, přeskočí jiskra a vy se do ní zakoukáte až po uši. Nakonec je z toho láska jak trám, plná adrenalinových situací, nevšedních zážitků, ale je vám s ní hlavně tak moc dobře, že jí odpustíte i nějaký ten drobný přešlap. A než se nadějete, tak najednou zjistíte, že spolu trávíte už třetí sezónu..... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na celom seriáli ma najviac zaujímal, alebo skôr výlučne zaujímal, v podstate len vzťah hlavného protagonistu s jeho ženou. Tam sa to nejak vyvíjalo, podporoval som ho, mal moje sympatie. A jeho žena (Lucy Walters) ešte viac. Tá mafiánska linka ma už bavila menej, pretože niektoré vraždy sú fakt prehnané, nie myslím surovosťou, ale proste zabíjaním len tak, pre nič za nič. A vlastne Miles Daly s imidžom vyoranej myši na mňa ako drsňák ani nepôsobil. Ale inak humor vychádzal dosť často veľmi dobre, niektoré časti boli silne humorné. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál byl pro mě skutečným překvapením. Od americké záležitosti, v níž vystupují v hlavních rolích Chris O'Dowd a Ray Romano, jsem čekal něco úplně jiného. Oba herce jsem si zatím uměl představit jen v mnohem plošších rolích; už u mě holt měli svou škatulku, z té ale během tohoto seriálu oba vyskočili jako striptérka z oslavencova dortu. Tvůrci namíchali výborný koktejl z humoru, dramatu, násilí i nevyhnutelných následků jistých činů a já jsem se u všech tří sezón skvěle bavil. Původně jsem očekával mozkové buňky neobtěžující oddechovku, kterou si člověk pustí jako pozadí k běžným domácím činnostem, ale skutečnost mě velmi mile překvapila. 4*+ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

S filmovou verziou to má spoločný námet o mafiánovi, ktorý sa rozhodne produkovať film. Príbeh je ale už iný a pre mňa o dosť horší. Nezaujala ma žiadna postava. Hlavný hrdina je len radový poskok jednej mafiánky, ktorý sa chce vyhrabať zo sračiek a niečo dokázať. Travoltov elegán, ktorému sa podarilo na čo siahol, ma bavil oveľa viac. No a ani ostatné postavy ma nebavili a ani mi nepripadali príliš vtipné. Satira na Hollywood tu tiež príliš nefunguje. Výsledkom je nudný komédia o pár dementných gangsteroch, ktorí sa snažia presadiť v Hollywoode. Po troch dieloch som to vzdal. Radšej si znova pustím filmovú verziu a to aj vrátane slabej dvojky. 4/10. ()

barteca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chytlo a nepustilo. Podobně jako u Donovana, jsou hrdinové padouši, kterým člověk fandí a přeje jim životní štěstí. Skvělý scénář, přesné charakterizace a psychologie postav. ()

KHkomiks 

všechny recenze uživatele

Výbornej seroš, jako kdyby spojili síly Tarrantino, bratři Coenovi, Scorsese a možná přiložil ruku k dílu i Clooney. Jsem rád, že jsem na tento zapadlý seriál narazil. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Zvolil jsem osvědčený přístup, že když první 2 až 3 díly stojí za hovno, přejdu rovnou na díl v sérii poslední. I ten byl úplně stejně na hovno. Celé je to jen obrovská kupa otravných blbých žvástů. Bez akce, bez napětí, bez humoru, bez čehokoli, co by stálo za řeč. Nezaujalo ničím. (5%) ()

Luckyboy 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi milé překvapení. Kombinace černého a absurdního humoru funguje hladce. A když se k tomu přidá sametovost hlavního hrdiny, s jakou (až na pár výjimek) proklouzává mezi nástrahami, jde o kvalitní počin, který stojí za to sledovat. Troufám si tvrdit, že srovnatelné, ne-li lepší než kombinace Once Upon a Time in Hollywood a Hail, Caesar! ()

Dechman 

všechny recenze uživatele

Úžasná bláznovina, skôr komédia ako krimi, nikdy neomrzí tento žáner, aj keď vždy od ďalšej série je to slabšie. ()

Reklama

Reklama