Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta známých rozjede zajímavý internetový projekt. Ten má za úkol nabídnout divákům zajímavé rozhovory s lidmi, kteří jsou přesvědčeni o tom, že jsou příšerami. Partička si na to najme opuštěný dům, který kdysi sloužil satanistům pro jejich rituály a tam pozve tři podivíny. Dívku, co tvrdí, že ji posedl démon, policistu, který věří, že je vlkodlak a ženu, která se mění v upíra. Během rozhovorů se začnou dít podivné věci a s nastávající nocí se všichni pozvaní hosté změní v to, co předem avizovali, aby postupně zmasakrovali téměř celou partu filmařů. Začíná hon za potravou a boj o holý život. Na konci, po několika obětech, přežívá pouze Brian, který má být svědkem toho, jak muž, který ho do party najal, prozradí, že za vším stál on, celá parta se stala obětí jeho plánu, kdy potřeboval obětovat několik lidí, aby se spojil s Antikristem a nabídl mu své tělo pro život na Zemi. Brian přihlíží, jak se z muže stává samotný Lucifer a na Zemi nastává peklo. (TV Prima)

(více)

Recenze (32)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Takže vlkolak, upírka a démon, trio nasraných bytostí, ktoré útočia na hlavných hrdinov. Tí samozrejme pobehujú kade tade za príjemného nočného videnia. A to minimálne vyše hodiny až do konca filmu. Bohovsky zaujímavé to bolo teda. Všetko koncentrované len na akciu a masky/triky. No ani tie neboli dobré. Veľmi, ale veľmi som pri tom trpel. Jeden predigitalizovaný zelenkavý bordel, ktorý trval celú večnosť a nie a nie skončiť. Toto podľa mňa môže zaujať maximálne detičky, ktoré sa pochvália v škole, akú nádheru videli. Ani štipka strachu či atmosféry, jedným slovom prázdnota. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mám found footage celkom rád. Nevadia mi neznámi herci, (schválne) nízka technická úroveň a ani to, že väčšinou na konci kamera padne na zem a bez vysvetlenia nasledujú záverečné titulky. Čo mi však vadí, to je šetrenie za každú cenu (na začiatku poviem, že nakrúcam v zámku a pritom sa celý nasledujúci dej odohráva v prázdnych izbách nejakého dreveného polorozpadnutého domu), rozčuľujúce, morálne úbohé a nesympatické postavy (tu sú v podstate IBA také), podpriemerní herci (môže sa zdať, že nie, ale opak je pravdou: zahrať vlkolaka chce herecký talent a so cťou to zvládnu len veľmi dobrí herci). Nápad nakrútiť crossover upíra, vlkolaka a démona je detinský a vôbec nefunguje. Podaný je blbo a nelogicky, nevraviac o mizernom rozpočte, ktorý vám značne podráža nohy, ak nakrúcate film s vlkolakom a upírom, čo sú veci, na ktoré potrebujete dosť prachov. Jednotlivé príšerky samozrejme nikdy neútočia naraz a hrdinovia ich porazia tak klišéovitým spôsobom, ako sa len dá. Je tu takisto plno kravín a konín, kedy postavy v panickej hrôze utekajú pred monštrami a potom sa v pohode prechádzajú budovou, kde za každým rohom môže čakať jedna z oblúd a brutálne ich zavraždiť. Vrcholom je však až megaotravný, nechutne ukecaný afroamerický kameraman. Ale aj ostatní sú jedným slovom príšerní. Lezú vám krkom a máte chuť zabiť ich (pseudocool mladá upírka, pseudostrašidlený vlkolak, vodca tímu so záverečným prekvapením, polepšený drogovo závislý týpek...). Nikdy viac. 30% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po úspechu so strašidelnými internetovými videami sa dvojica kamarátov rozhodne skúsiť niečo lepšie. Prostredníctvom rozhovorov s osobami, ktoré tvrdia, že sú pod vplyvom démonických síl, chcú získať čo najvyššiu sledovanosť. Pripravia kameru, pozvú hostí, vydajú sa do opusteného domu a show sa môže začať. Čaká na nich však omnoho väčšie nebezpečenstvo ako predpokladali. - Vela som od tohto projektu s monštrami neočakával, ale aj tak to je sklamanie. Found Footage forma úplne pokazila celý dej, aj keď námet obsahujúci rozhovory s upírkou, posadnutým dievčaťom a skinwalkerom znie parádne. Záporáci sú sympatickejší ako kladné postavy a v podstate ide len o nekontrolovatelné behanie po peknom dome s prehnanou stopážou. Kamera je v tomto prípade úplne šialená a nepomáhajú tomu ani nekvalitné CGI efekty. Jednou z mála zaujímavých vecí na tomto horore sú postery, ktoré sa vydarili perfektne a dostali sa aj na titulnú stranu IMDb, čo sa u béčkových hororov často nestáva. + herec z The Ganzfeld Haunting a The Girl in the Photographs ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Found Footage horor show, co překonala (nízká) očekávání. Zpočátku v normálním, "seznamovacím" tempu, od poloviny černobílá a pekelně dynamická. Zanechme už Blair Witch Blair Witchí, jsou preciznější počiny v rámci subžánru. Tenhle je jedním z nich. Duo internetových a rasově smíšených filmařů (Justin Bruening & Jamal Quezaire) a nadšenců v jednom už nebaví zaplavovat internet svými podvrhy o nadpřirozených příšerách. Chtějí svým divákům dát mnohem víc. Něco, co bude mít realistický rozměr. Za tímto účelem uspořádají casting, jehož cílem je najít skutečná monstra. Ozvou se jim tři osoby, které o sobě tvrdí, že jsou démon, vlkodlak a upírka. Štáb k sobě přibere ještě další dva lidi, atraktivní bývalku strůjce projektu (Murielle Zuker) a údajně vyléčeného narkomana (Toby Hemingway), který se postupem času stane ústřední postavou příběhu. Celý natáčecí štáb si dá dostaveníčko se strašidly v odlehlé barabizně při zatmění měsíce. A když si tyhle tři natáhnete do baráku, můžete očekávat hotové peklo. A taky, že jo. Od půlky filmu se rozpoutá takový mazec, že jsem sotva stíhal to pobrat. Victor Mathieu na mě působí jako talentovaný nadšenec, který umí natočit film za pár hadrů, a ještě jej ani neošidí na speciálních efektech i maskách. Určitě spáchal i určitou inovaci v rámci žánru, neviděl jsem nic podobného. Ve spřízněných filmech pořád převládají statické záběry na nádobí v kuchyni, kterým po půl hodině "dramaticky" pohne "duch", nebo jsme svědky výskytu mimozemské civilizace, hodinu se nic neděje, až ke konci vše nepřehledně vybuchuje a to pořád dokola. Samozřejmě, že ani tohle není výkvět přehledného snímání, ovšem plní to svůj účel. Parta je zajímavá, monstra ještě víc. Favoritkou byla u mě fešná Yvonne Zima, která byla patřičně sexy pekelnickou upírkou, hned ale bod dolů, že film jejích služeb nevyužil v delším intervalu. Vlkodlak příjemně strašidelný, démon rozpoutal posedlost na všechny strany. Na závěr přišel zvrat, neodhadnutelný, nečekaný. Takže film je zde těžce podhodnocený. Za ty prachy vypadá luxusně. Solidní horor lomcovák. 8/10 ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Tak jako nic moc. Přiznám se, že FF nemám zrovna v oblibě, takže jsem od toho skoro nic nečekal. Jenže když jsem slíbil překlad titulků, tak co už. Film jsem prostě dokoukat musel. Prvních 40 filmu naprostá nuda a kecy o ničem, což je jasný důkaz nedostatku peněz nebo představivost. Jakmile se film rozjedeme a my dospějeme k bodu, kdy parta přátel musí utíkat před monstry, tak se na to dívat dá. Tak dalších 10 minut, pak už jsou to do konce filmu jen honičky po starém baráku, kde nejde nic vidět... Nikomu jinému než skalním příznivcům FF to nedoporučuji. Ale plakát hezký mají, to zase jako jo. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Prach obyčejná ukázka dobré práce maskéru a praktického užití efektů, jinak naprosto nezvládnutý amatérský horor který je svojí předvídatelností až smutný. Reakce hlavního hrdiny při prvních útocích jsou totiž tak klidné, že si řeknete, ''tak buď je Bruening tak špatný herec, nebo v tom má jeho postava prsty'', bohužel tady platí obojí. Při prvním podívání na tralier jsem se snad i chvilku těšil, ale jak už jsem zmínil,. kromě povedených masek a efektů je to hodně debilní, hlavně scénář, který se snaží přijít s jedním zvratem za druhým, ale prokouklo by to i malé děcko. Žánrové cvičení a to ještě jen v kategorii masky/efekty. Za ty jedna * a druhá za tu sexy upírku.29%. ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Najviac béčkový akčný found footage ktorý nemá ani hlavu ani pätu.Určite to ale nieje taká katastrofa,ako tu ľudia píšu,len to netreba brať nejak vážne.Najväčší shit je prehnaná stopáž a fejkové tetovania tej upírky :D ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „The Monster Project“ představuje klasický found footage hororový snímek v tom nejhorším smyslu slova. I kdyby se zde nacházela nějaká originalita, je to stylem natočení všechno zabité, protože to cokoli nového hodí jen do ranku ostatních, podobně natočených hororů. A tím je ten nápad, co tu i byl, nenávratně pohřben, což je možná i škoda. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Je to skutečně blbina, ale zábavná. Od začátku se v ní pořád něco dělo a překvapivě mě víc upoutala stránka lidského dramatu, než nějaká monstra. Než se to teda strhlo ve zběsilé pobíhání po baráku a finále, kde jsem čekal, jestli nás náhodou nevytrolí a nebude to všechno bráno jen jako „hra“. Určitě jsem viděl mnohem horší found-footage, jehož jsem velkým fanouškem, tohle mělo přinejmenším spád a jak jsem řekl na začátku, prostě to bavilo. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Zase tak zle bych to neviděl. Viděl jsem daleko horší found footage horory například The Visit. Tady je dobrá myšlenka dát do hororu naráz čarodějnici vlkodlaka a upírku a na konci je to i napínavé bohužel tím to končí. Film nemá vůbec scénář ani logiku (půjdu natáčet s upírkou vlkodlakem a čarodějnicí do baráku se zabedněnýma oknama a ještě na úplněk by nenapadlo snad ani debila). Další věcí je, že se o těch postavách kromě toho, že jeden je indián a musí být v anonymitě a nosí na sobě kameru a ta upírka, že je tatérka nic nedozvíme tím pádem jsou nám buřt. O hercích z toho štábu ani nemluvě postava Jamala mě iritovala od první minuty. Vrchol je pak konec ve, kterém kdosi vyvolává antikrista což už zavání slátaninou. 40 procent ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Antikrist přichází rozhodně není tak špatný, jak by se dle procent mohlo zdát. Samotný nápad zavřít se do domu společně s vlkodlakem, upírem a démonem se mi líbí a přesto, že nejsem fanda filmů s motivem příručních kamer, tak tady jsem si poměrně rychle zvykl. Napětí a pár lekaček tento horor rozhodně má a speciální efekty taky nebyly vyloženě špatné. Když si odmyslím nudný začátek a pasáž s vymítáním démona, tak mě film uspokojil a přesto, že to na červená číslo rozhodně není, tak 27 % si nezaslouží. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Už vopred hovorím že hodnotenie bude ovplyvnené , pár dôvodov. Film sme pozerali skoro v úplnej tme. S skoro rovesníkom z mojej rodiny, ktorý je dosť fanúšik hororov aj celkovo filmov. Začiatok sa ozaj naťahoval a nebol moc hororový. Ale potom sa to aj rozbehlo, záver celkovo vyšiel a masky, behanie po dome, bolo urobené pomerne dobre. Na to že to má 27 percent, sme si to aj celkom užili a antichrist sa na jedno pozretie určite pozrieť dá. Ale ak by som to mal pozerať niekedy cez deň a sám bolo by hodnotenie bez atmosféry a šiel by som aspoň o hviezdičku nižšie. 3* ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

I milovník found footage filmů jako já, musí někdy připustit, že se v tomto subžánru občas objeví snímek, který není úplně tím nejlepším, co touto formou zpracované filmy nabízejí a i když to ani tentokrát nevidím zas až tak špatně, jako ostatní, tak kvalitou The Monster Project patří mezi vážně ty nejslabší podívané svého druhu. V podstatě více než hodinu se zde totiž skutečně vůbec nic neděje, načež se to tvůrci snaží pak narychlo dohnat v posledních zhruba dvaceti minutkách, kde se začne odehrávat pro tento typ filmů klasická naháněčka, jenže její zpracování je natolik tuctové a nepůsobivé, že ani to ve výsledku příliš radosti neudělá, nehledě na pointu, kterou nemohu označit jinak, než za fakt hloupou a kupodivu zde navíc nefunguje ani napětí, což u FF snímků je vážně neobvyklé a trestuhodné. Samotný nápad s monstry přitom ale nepovažuji za vůbec marný, jen prostě jejich využití a začlenění do zápletky je nepovedené, nicméně abych jen nekritizoval, herecké obsazení je sympatické a profesionální, efekty nevypadají až tak lacině a atmosféra je působivá, takže to celé úplně hodit přes palubu také jen tak nejde, každopádně, jak už jsem zmiňoval, jelikož ani v rámci subžánru to není žádná pecka, tak dokážu pochopit, že pro většinu diváků se může jednat o nestravitelnou podívanou. ()

petikacka odpad!

všechny recenze uživatele

Od dob Blair witch je tento styl pro mě naprosto nezajímavý...Byla to naprostá pííí*ovina, kterou jsem dokoukala jenom proto, že jsem typ, který vždycky musí vše vidět až do konce, aby se mohl spravedlivě vyjádřit...Za mě je to fuuuck odpad.... ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Found footage nie je prave moj oblubeny styl filmov,ale tento sa vydaril,zo zaciatku je to nuda,len kecanie,ale potom,ked sa to rozbehne,tak je akcia az do konca a myslim,ze nuda urcite nehrozi...:-) ()

tereez 

všechny recenze uživatele

No nevím, myslím, že takhle by se ke svým hostům nikdo chovat neměl. To je pak akorát dusno, všude kozlové, knězové, fetky, prostě nic moc. Je to asi tak bizarní jako Prostřeno se slepicí, rakví, čízekakem a zmrzlou spařenou kachnou dohromady. Hosti akorát tak nas..štvaní ze zábavy. Závěrečné bodování bude jistě naprd. Já dávám jedničku za sexy upírku. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Ups tak tohle opravdu ne, tohle byla opravdu pekelná nuda, která opravdu nic nepřináší. Navíc tento druh horroru už opravdu moc nemusím a tenhle je k tomu ke všemu naprosto hroznej. Nebavilo. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

A já tomu ty tři klidně dám. Ono je to totiž ve svém žánru docela dobré. Problém je, že ten žánr nemám rád - rozklepaná ruční kamera je už spoustu let out a dokázal jsem to přežít jen u Cloverfieldu. Ale tohle je i vcelku povedeně strašidelné a na nízkorozpočťák docela zdařilé. ()

Víteček odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozná pitomina. Přiznávám, že jsem viděl pouze druhou půlku, ale nemyslím, že bych byl díky tomu vůči filmu nějak nespravedlivý. Děsivé to není, jede to snad úplně všechna možná žánrová klišé a snaží se to nejvíc strašit roztřesenou kamerou a rychlým vykukováním příšer, které nikam nevede. Ještě nikdy jsem si tolik nepřál, aby se ten pitomý antikrist necoural a konečně dorazil. Odnesl jsem si z toho pouze ponaučení, že drogy jsou špatné, m'kay. ()

B3n odpad!

všechny recenze uživatele

Found footage mám rád, ale to neznamená, že budem jasať nad každým hnojom, ktorý sa natočí. Zdĺhavé, divné, nezaujímavé. U filmov hodnotím najmä to, ako sa pri ňom zabávam a toto som nedopozeral, chýbalo asi 17 minút, stačí, dosť. Pritom námet je výborný, akurát scenár zlyháva na plnej čiare. Druhú polovicu filmu už tvoria len škreky. Postavy ploché, nezaujímavé, nesympatické. Bolo mi úplne jedno, ako a či pochcípajú. Niektoré ma vyložene iritovali. A samozrejme nemôže chýbať feťák, ktorý sa chce samozrejme napraviť. ()

Reklama

Reklama