Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

FBI moc stop nemá, zato veřejnost je vyděšená hodně. S případem proto pomáhá nový typ detektiva, který musí najít nechvalně proslulého Unabombera. (Netflix)

Recenze (16)

KarlN 

všechny recenze uživatele

K první sérii... Do shlédnutí tohoto seriálu jsem měl jen krajně mlhavou představu o Kaczynském a jeho pohnutkách k činům, za které byl odpovědný. Pokud by jen polovina z této exkurze do jeho hlavy a myšlenek byla pravdivá, dává to seriálu další, ať už morální či širší psychologický rozměr. Zvláště pak šestá část s názvem Ted je neskutečně realistická s tak naturalisticky pojatým způsobem vyprávění, že mě z toho mrazilo víc, než většiny hororů a thrillerů dohromady. Navíc herec extratřídy jakým Paul Bettany bezesporu je, dal postavě osobité pojetí a možnost opravdu před divákem nejen rozvinout, ale především žít svůj vyprávěný příběh. Režie, hudba a střih spolu s kamerou tento zážitek už jen zintezivňují. Tohle je pro mě špička a lahůdka!! Doporučuji. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud Vás mrzí, že už se nedočkáme další řady Mindhunter, u první série Mahunt si spravíte chuť. Podobně jako ve zmíněném Mindhunterovi nebo např. ve Fincherově Zodiacovi se zde podíváme na mravenčí práci i do mysli vraha, tentokrát odesílatele vybuchujících balíčků, které zabili nebo zmrzačili několik desítek lidí. Režijně velice kvalitní a herecky parádní, hlavně ve chvíli, kdy se příběh zaměří na Paula Bettanyho, který Vás i přes své činy, dokáže přesvědčit a budete k němu cítit určité sympatie. Není to dokonalý seriál ale v rámci kriminálek, které  se nesnaží o šokující zvraty za každou cenu, ale spíše detailně vykreslují skutečný příběh se jedná o výborné dílo. ()

Reklama

hypnos11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá věc s úžasnou atmosférou, důrazem na napínavě podané vykreselní vyšetřování, vkalitními herci. Pravda, Bettanyho jsem tam nějka nemohl poznat, tak dobrý herec to je.. Jeho postava je orpavdu velký podivín, který se schovává za svůj manifest k obhajobě svých hrozných činů. Jeden by řekl, že tak inteligentní jedinec přece musí vědět, že něčím takovým ničeho nedosáhne. Ale každý správný psychiatr-teoretik Vám řekne, že nějaký jeho manifest a schovávání se za boj za ekologii a kdovícoještě, nesjou skutečným důvodem jeho činů. Těmi je prostě a ejndoduše pomsta lidstvu. Za to, že mu nidko nerozumí, za to, že je sám, za všechno příkoří.. To jenom někteří uživatelé tady si asi myslí, že posílat vražedné balíčky (někdy) nevinným lidem pomůže spravedlivému boji za .. kdovíco vlastně. To už je lepší to přilepování se na silnice, které nezmůže vůbec nic, akorát to nasere lidi a popudí je proti demonstratnům, ale jinka to nikomu zase tak moc neublíží. Možná, že Teddy se uchýlil k takovému extrému jenom proto, že jej ani nenapdalo vyzkoušet něco tak geniálního, jako přilepit se k siolnci na odlehlém americkém zapadákově, a přispět tak k boji za mír, spravedlnost, proti globálnímu oteplování, za rovnoprávnost všech pohlaví, náboženství a ras, proti buržoazii, kapitalismu a diktátu Evropské Unie.. Nebo mohl k tomuto bohulibému boji přsipět zapálením pár aut, vyrabováním několika obchodů, znásilněním blíže neurečeného množství osob všech pohlaví, náboženství a ras, prostě mohl nejprve zkusit všechny ty věci, které na pokojných demonstracích za mír všichni máme tak rádi.. Jo, a taky ho k tomu všemu přimělo to, že to byl jednoduše magor. Což někteří místní znalci oboru dosud nezjistili. ()

ER 

všechny recenze uživatele

To ostentativní odříkání se behaviorální techniky při vyšetřování je velkým kladem seriálu a navíc přesvědčivě zahraný. V rámci probíhajícího vyšetřování se před námi odvíjí svět lidských povah se všemi klady, ale i zápory. Ale jako vždy jsou to zaběhané rutiny, které svazují zdravý úsudek a podkopávají nohy exaktnímu myšlení. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Jakožto marod, který se teď od rána do večera může koukat na filmy/seriály jsem si tento seriál slupla během jednoho dne. A bylo to něco! Byla to úžasná jízda. Jelikož jsem ještě za čerstva dokoukala Mindhunter, tak musím říct, že tento seriál byl o dost lepší. Dokonce mě poprvé mrzelo, že jsem nekomentovala každý díl v sérii. Tolik myšlenek a událostí, co byly v každém dílu se nedají jen tak shrnout. Naprosto geniální. Úžasné myšlenky, které mě už taky tolikrát napadly (viz. stání na červenou v noci, když nikdo nejede jen proto, že to tak někdo nastavil). Perfektní psychologická analýza, perfektní hudba, perfektní myšlenky, perfektní děj. Tady hrálo naprosto všechno a nemohla jsem přestat sledovat. Zaujala mě například jen asi 10 vteřinová reklama v televizi, kdy moderátor povídá: "Jste šťastný člověk. Vyhráváte toto krásné nové auto." Tak takto si štěstí opravdu nepředstavuji a jen to ukazuje na světový materialismus. Dále se mi hrozně líbil jeho dopis pro bratra. Rozesmála mě upřímnost dětí: "maminka říká, že mám říct, že spí." To bylo krásné. Ta otevřená mysl malých dětí, které neznají přetvářku a vypočítavost. Podle mého byl nejlepší díl o Tedově životě. Vhled do mysli génia, kterého jen všichni zklamou, který si neumí vyložit stupidní sociální chování, který je jiný, ztracený ve světe. Ano, přiznávám se, že mi byl velmi sympatický a bylo mi ho i líto (nejvíc u soudního stání, které byla úplná fraška). Všechnu tuhle nedůvěru k lidem ještě završil jeho bratr, který ho hanebně naprášil. Co se týče vyšetřovatele, který byl Unabomerem nezdravě posedlý, tak odvedl skvělou práci. Kdo by řekl, že jazykověda může být takto nápomocná a zajímavá. Jak to tak bývá, zásluhy si za jeho neúnavnou dřinu (i přes všechna ne, odmítání, házení klacků pod nohy, zesměšňování) připsali jiní. Velmi by mě zajímalo, co se takovým lidem honí hlavou a jak můžou jít v klidu spát.  P.S. co se týče nejkrásnější scény, tak tu považuji za tu, kdy Ted i přes svůj odpor přišel na oslavu jeho malého kamaráda s vlastnoručně vyrobeným dárkem od srdce! To byl pro mě velmi silný okamžik. Dar je už jen to, že přijde. Velký myšlenkový přesah měl tento seriál. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama