Reklama

Reklama

Manhunt

(seriál)
Trailer
USA, (2017–2020), 13 h 18 min (Minutáž: 42–51 min)

Tvůrci:

Andrew Sodroski

Hrají:

Gethin Anthony, Arliss Howard, Kelly Jenrette, Cameron Britton, Ness Bautista, Sam Worthington, Paul Bettany, Jeremy Bobb, Desmond Harrington, Jack Huston (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

FBI moc stop nemá, zato veřejnost je vyděšená hodně. S případem proto pomáhá nový typ detektiva, který musí najít nechvalně proslulého Unabombera. (Netflix)

Recenze (38)

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Až neverím, že trvali 2 roky, kým som narazil na tento seriál. Skvelé ústredné duo Worthington - Bettany. Spracované na výbornú. ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu se jedná o možná nejlepší seriálový scénář vůbec, minimálně ho řadím po bok The Fall nebo Temný případ. Jestli někdo v Unabomberovi vidí jen psychopata, tak nic nepochopil. Jen pro zajímavost trochu jsem brouzdal po anglofonních stránkách (na českých se nic nenajde) a mimo jiné řešil údajnou paranoidní schizofrenii. Informace se značně rozchází, co mě ovšem zaujalo byla čtyřletá studie, kdy dva psychiatři DENNĚ navštěvovali Tedda a žádnou schizofrenii nezjistili. Z psychologického hlediska je film perfektní. Nikdo není úplně dobrý ani úplně špatný. Jestli v seriálu vnímám nějaký podtext, pak je to problematika lidí s velmi vysokým IQ. Kaczynski je jasným důkazem, jak obtížné je pro tyto osoby se zařadit do běžné společnosti. Z toho co jsem se dočetl je zjevné, že mu nikdo s vnitřními démony nepomohl a Tedd se víceméně postupně "desocializoval". Z jedné strany jsou zde neodpustitelné zločiny, ze strany druhé manifest a varování civilizaci, což svědčí o humánním myšlení vraha. Jen představa toho jakým vývojem si ten člověk prošel a proč se dostal až tak daleko je velmi zajímavá a seriál se opravdu snaží alespoň nastínit možně příčiny Teddovi odtrženosti a následných činnů. Společnost historicky odmítá jedince, kteří se vymykají, ovce se bojí nahlédnout do povrchnosti svých životů a vizionáře raději odsoudí (manifest v žádném případě není jen o technickém pokroku), odstrčí a ostrakizují. Nevšímavost je prokletím této společnosti a má spoustu obětí, kdy jedním z vrcholů ledovce je právě Kaczynski, jednoduše proto, že se nabízí otázka, jak by vypadal Teddův vývoj, kdyby mu někdo pomáhal s náhledy na osobní vztahy. Je běžné, že tito lidé mají něčeho hodně a něco jim zase úplně chybí. Protipól v postavě agenta Fitzgeralda je také zajímavá postava. Velmi pěkné vykreslení empatické osobnosti, která hluboce přemýšlí a uvažováním se naprosto liší od drtivé většiny rutinérů. Zároveň v rámci svojí absolutní snahy ubližuje těm nejbližším okolo sebe. I tato výjimečná osobnost není přijímána většinou (byť tady je největší faktografická slabina seriálu, těch klacků pod nohy tolik nedostal) a postupně se dostane do úplné izolace a nutnosti se také vyrovnat s vlastními problémy. Seriál je svým způsobem sondou a mementem současné společnosti, která nevidí a nechce vidět. ()

Cubbik 

všechny recenze uživatele

Stále aktuálnější téma rozporu mezi domnelou svobodou poskytovanou novými technologiemi a systémem a jejich vlivem na rozhodování a postavení člověka. Mimo spoustu jiných příkladů rozpor vyjádřený zdrcujícím způsobem při přípravném soudním jednání, kdy je zcela popřena i ta nejzákladnější lidská svoboda - rozhodovat o vlastním životě (nehledě na otázky viny a spravedlivého trestu). ()

Franche 

všechny recenze uživatele

K seriálu jako samotnému není moc co říct. Výborná podívaná, která má akurátní délku. K obsahu je toho naopak více než dost. Po shlédnutí se má člověk určitě nad čím zamyslet, psychologický a sociální přesah je zde zcela patrný. Ne snad proto, že by měly být hrůzné činy odpuštěny kvůli dobrým úmyslům. Násilí bylo, je a bude barbarské (obzvláště činěno na nevinných lidech), dobré nápady/úmysly prostě musí být realizovány dobrými činy. Nelze si však nevšimnout ukrutné byrokracie, ve které žijeme, technologické pasti, která nás pomalu ale jistě ovládá a úbytku radosti z tak obyčejných věcí jakými může být déšť v lese. Když si vezmeme dobu, ve které se děj odehrává a uvědomíme si, jak daleko jsme od té doby ušli, je to ještě strašidelnější. Je třeba si začít uvědomovat, že technologie je dobrý sluha, ale špatný pán. P.S Paul Bettany skvělý, velmi příjemně mě překvapil i Worthington (vážná role zapáleného nerda mu sedla) ()

Barghest 

všechny recenze uživatele

Malý, leč výrazný klenot, který bohužel trochu zapadl ve stínu žánrově spřízněného Fincherova Mindhuntera. Neprávem! Zatímco jedna časová rovina se soustředí na pátrání po nepolapitelném Unabomberovi, ta druhá je regulérní hra kočky s myší, přičemž si divák není jist, kdo že je tu vlastně za šelmu. Sam Worthington není zrovna oscarový herec, ale tahle role mu sedí. A Paul Bettany suverénně vládne v každé scéně, ve které se objeví. Ten chlap je prostě třída. P.S.: Na tenhle seriál si vzpomenu pokaždé, když stojím na prázdné křižovatce na červenou. ()

Cyberboy 

všechny recenze uživatele

Seriál o prvním použití nové kriminalistické metody pro identifikaci osob je nejen zajímavý díky metodě samotné, ale má i solidní přesah do filozofie, psychologie, etiky a částečně i práva. Je více hloubavý než akční, ale rozhodně se o něm nedá říct, že by postrádal tempo a gradaci. Ideální je zkouknout všechno ve dvou až třech dnech pro udržení kontextu a napětí. Pokud by někoho náhodou "finální téma" (nechci spoilerovat) chytlo, není od věci si po zhlédnutí přečíst "Strach ze svobody" od Ericha Fromma. Je to o něco hlubší a obtížněji se to polyká.. ale co by člověk neudělal proto, aby viděl ještě o kus dál ;) ()

wick 

všechny recenze uživatele

Skvělé natočený seriál...podle skutečné události, kdy k pátrání a dopadení teroristy posloužila poprvé v historii analýza písma. Dobré herecké výkony, překvapivě i u Sama W. Něco jako Dobrodružství kriminalistiky, ale samozřejmě na jiném filmařském levelu. ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál. Nejvíce se mi asi líbíl 6. díl, kde divák může poznat Teda z trochu jiné strany. Někdy trošku ty typické americké kiksy, typu ,, Ladies and gentlemen, we got him" a celá místnost začne vřískat, ale to by jinak nebyli amíci :D 70% ()

Robbie 

všechny recenze uživatele

Zručne natočený seriál s výborným scenárom. Pokiaľ prežijete otrasný výber hercov v hlavnej úlohe - dreveného Sama Worthingtona a nejakú pornoherečku, ktorá má akože predstavovať jazykovedkyňu - a sústredíte sa na príbeh a skvelého Paula Bettanyho, tak sa to veľmi dá.. ()

Sidenius 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracované téma. Na to že to mapuje případ který dojde až k soudu to není nudné. Každý díl přináší nové poznatky a člověk se nenudí. Výborný herecký výkon Gethina Anthonyho. Druhá série opět vynikajicí. Připad Richard Jewella je zfilmovaný Clintem Eastwoodem, ale film obsahuje cca 50% celého příběhu. Moc doporučuji. Amerika je svým způsobem skutečně zvrácená země. ()

soarer 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina sa snaží vypátrať teroristu na základe novej techniky, snaží sa vytvoriť profil páchateľa, na základe ktorého by sa mohli dopátrať k páchateľovi. Technika založená na vytvorení profilu podľa písma, konkrétne chýb, ktorých sa páchateľ pri písaní dopúšťa. Herecky perfektne obsadený krimi seriál vás nenechá vydýchnuť od prvej minúty do poslednej minúty. ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Výborný herci a parádne spracovanie. Najlepšie je, ak si nenaštudujete okolo tohto prípadu nič, o to je potom lepší. Som zvedavý čo si nabudúce vyberú za prípad ak to bude pokračovanie. ()

Reklama

Reklama