Reklama

Reklama

Epizody(9)

Recenze (21)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako Robin Hood bez kapky krve. Uvnitř je 67 rukojmí, včetně 17 studentů britské školy na exkurzi. A banda lupičů, kteří si přišli pro své vlastní neoznačené peníze. Je jich osm, pojmenovaní jsou podle světových metropolí. Mozek celého geniálního plánu (El Profesor) ovšem tahá za nitky venku. Když vyjednává skrytý za kovovým hlasem, kamerami a svou promyšlenou strategií, cítí se jako ryba ve vodě, jinak na něj ovšem dokonale sedí slovo podivín. Vypadá, že má vše promyšlené do posledního detailu. V dětství si často hrál na policajty a zloděje. A nepamatuje si na jediné dítě na dvorku, které by se vzdalo dřív, než by ho policajti dopadnou. Brzy totiž přichází i inspektorka Raquel. Se svým týmem, kdy se vyrovnává s klacky pod nohy z vlastních řad, má zabránit největší loupeži ve španělských dějinách. Mezi členy týmu to postupně jiskří, někteří se nebezpečně sbližují s konkrétními rukojmími. Objevují se flashbacky, díky kterým odhalujeme vztahové vazby a motivy jednotlivých postav. Ovšem mnohé telenovelácké velmi křehké vztahy v tiskárně jsou spíš otravné. A objevují se chyby. Mnohdy přímo totální hrubky. A bohužel i scénáristické berličky, kterým se hůř věří. Zatímco polovina první série šlapala skvěle, ta druhá dře. A to místy dost zoufale. Celkově je to děravé až moc. A štěstíčko má zelenou! ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zkoukl 6 epizod té 70-minutové verze, a zjistil jsem, že mi je to úplně u zádele, nebaví mě to, nikdo mi tam není sympatickej a nemám absolutně žádnou chuť se dívat dál. A vůbec, když je prófa takovej génius, tak by mu mělo dojít, že udělat takovej progresivní, genderově vyváženej tým, obsahující kromě homosexuálních hromotluků taky psychicky nevyvážené pubescenty a nymfomanské štětky, které mají na čele vytetováno slovo "problém", budou ty problémy opravdu následovat. Ale co já vím, třeba to byl jen jeho ultraďábelskej plán. Takže báj báj. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení 90% na čsfd pro mě vždy byla záruka, že i když se film/seriál netrefí do mého vkusu, tak to ale stále budu vnímat jako nadprůměrný snímek. Alespoň jsem se přesvědčil, že vyjímka potvrzuje pravidlo. La Casa de Papel je z jedné stránky výborný "heist" seriál o vykradení tiskárny peněz, který obsahuje řadu skvělých nápadů, které sami o sobě strkají Dannyho parťáky do kapsy. Jenže... Jiný kraj, jiný mrav. Jedná se o seriál španělský a Španělé mají přeci jen některá svá specifika. Na straně druhé totiž seriál silně připomína odpadovou Esmeraldu. Ve finále z toho dostanete prazvláštní mix skvělého thrilleru míchaný s telenovelou, kde se jinak do puntíku promyšlený heist plán na kráděž 240 mil EUR bortí z důvodů, že Armando prostě nevydrží bez Casandřina objetí a Laura potřebuje uhasit vášeň ve svém klíně. Jelikož jsem se prokousal 13 díly první sezóny ( prodloužená Netflix verze ), tak těch 6 dílů sezóny druhé ještě dám, abych zjistil, jak tento heist dopadne, ale dále se s tímto seriálem rozloučím. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál s vysokým potenciálem, který se občas ukáže, ale který se ovšem taky utápí ve spoustě telenovelových scén (njn., Španěláci...), které příběh nikam neposouvají, akorát jsou otravné. Viděl jsem na Netflixu 13dílnou verzi a asi to bylo na škodu, těch 9 dílů by bylo tak akorát. Největší sympaťák a i herecky nejepší je jednoznačně Pedro Alonso v roli Berlina. Ten si tu postavu viditelně užívá. Nairobi, Profesor a inspektorka jsou taky fajn a Ursula Corberó je docela pěkná ozdoba. Bavilo mě to po většinu doby, ale za nevyužitý potenciál snižuju původně zamýšlené 4 na 3 hvězdičky. (Netflix, orig.) ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No jo. Je to pecka. Španělé natočili tak trochu v Narcos stylu jedno geniální přepadení. Kde prim hrají fakt dobře napsané postavy, a tak člověk odpustí i těch pár prazvláštních náhod v ději. Největší tajemství u mě ale zůstává, proč mnou viděná s1 měla dílů 13. ()

FARGO 

všechny recenze uživatele

Za začátku naprostá paráda. Výborně vyprávěný děj, který si hraje s divákem. Čím dál ale série ubíhá, tím víc se z ní stává ubíjející telenovela. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál na svetovej úrovni, napínavé od začiatku do konca. Originálny námet kedy sa kradne aj sa nekradne...jedna hlava vládne všetkým...v našom prípade " profesor " ktorý vymyslí skoro dokonalý plán a najme partiu ktorá to podľa toho plánu má uskutočniť...partia je zmes rôznorodých expertov...medzi nimi sú vzťahy...plus 67 rukojemníkov....policajná vyšetrovateľka...každú minútu sa niečo deje a za jeden diel sa situácia nie raz diametrálne zmení. Sem tam to zaškrípe a logické prehmaty sú pomerne časté ale všetko je to daň za fakt premyslenú akciu ktorá by zlyhať nemala...Som zvedavý na druhú sériu. DonBraso...ten tvoj spoiler kámo....zavrieť ťa do klietky s pánom menom Helsinky aby ťa prehol cez koleno a .... ()

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

Kdyby měla první série nějaké vyústění, určitě by u mě seriál fakt zabodoval. Nesnáším ale budování děje, které nikam nevede a je jen pozvánkou na další sérii. To je pak natahovaná ztráta času. První díly geniální, posléze z mého pohledu úpadek a vítězství dineros na kvalitou. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál o bandě vyvedených lupičů, kteří vlastně ani nic neloupí. Oni to jsou vlastně všichni moc milí lidé, kteří jen chtějí práci. A tak obsadí jednu budovu, vezmou si pár rukojmí (no dobře, 67 není zrovna pár...) a vesele pracují. Jo a shodou okolností je ta budova Muzeum cenin, kde je zcela náhodou obří tiskárna peněz a jejich práce se skládá z toho si těch peněz co nejvíce natisknout. Člověk samozřejmě nemůže pracovat bez mzdy, že ano? A co je na tom, že jejich mzda je několik milion euro za den... Mají to přece za poctivou práci. Aspoň něco dělají narozdíl od většiny světových politi... Ehm. Radši tohle nebudu dál rozebírat. Co se týče seriálu, musím říct, že mě od první minuty doslova vtáhnul do světa kriminálních živlů a každý z party zlodějíčků mi nějakým způsobem přirostl k srdci. Člověk ví, že by těmto zloduchům neměl fandit, ale jinak to prostě nejde. Jsou krásně lidsky vyobrazeni, každý má své problémy, každý má svou motivaci, proč do toho jít a jejich vzájemná chemie je prostě jedním slovem výborná. Velký podíl na tom mají hlavně skvělí herečtí představitelé, kteří jsou do posledního z nich naprosto perfektní. Člověk vidí, že herecké umění se nemusí hledat pouze za velkou louží. K tomu všemu zde máme skvěle napsaný scénář, kvůli kterému nám tuto vzájemnou hru kočku s myší mezi policisty a zloději seriál nabízí s takovou grácií. Postava záhadného "puppet mastera" Profesora, který má plán i na ty nejnemožnější situace je jednoduše úžasná, ale ani ostatní postavy nezůstávají pozadu. Rozhodně mě La Casa de Papel svou kvalitou překvapil a dal mi jasně najevo, že povedené seriálové kousky můžeme nalézt i zde v Evropě. PS: Zbožnuju tu titulní písničku. 92% ()

Forty- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasný pilot by som zaradil k tomu vôbec najlepšiemu čo Netflix vyprodukoval a na ďalšie diely som sa fakt tešil. Bohužiaľ prvým dielom akoby autori vypálili 90% budgetu a celá séria spadla kategoricky nižšie z 10/10 na 7/10. Stále to bolo fajn a príjemne napínavé, ale na vybudovanie lepšej a intenzívnejšej atmosféry by to imo malo mať 6-8 dielov, 13 je moc, už sa tam začali budovať dosť nudné vzťahové linky a podobná vata. Posledný diel bol síce napínavý, ale seriál bez pokračovania pôsobí vyslovene nekompletným dojmom. Mám pocit, že je to dobré, ale nie výborné, čo ma mrzí. Uvidíme čo dvojka. ()

Raskoslav 

všechny recenze uživatele

Rozjezd celkem v rámci normy podobných námětů, nicméně druhá půlka série začne plynule a s pomalou gradací velice solidně nakládat co se napětí a celkového zájmu o to, jak to dopadne, týče. Také jsem se ve druhé půlce lépe sžil s hlavními postavami (na začátku mě moc nezajímaly). Byť je téma bankovních loupeží v kinematografii poměrně časté (i když poslední dobou ani ne, asi to jde v ruku v ruce s faktem, že doba podobných heistů je asi ta tam) je pravdou, že scénář zde mi přijde celkem svěží, příběh je brán poměrně z lehce jiného úhlu pohledu, než jsem zvyklý a to je ohromné plus. Další klady za vskutku decentní promyšlenost, a výkony herců, všichni na své role perfektně sedí. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V pilotu jsem psal,že se budem vracet v čase a samozřejmě tomu tak bylo komplet první sérii.Jedno se musí nechat,že je to doopravdy z bravurou zpracované.Jede si to po svých linkách,kdy už si myslíte,že lupiči jsou v průseru,tak přijde novej tah(flashback) který rychle vyvede z omylu,že je to vlastně takhle plánované.Tohle je celou první sérií a dovolím si tvrdit,že i v další.Tohle buď budete milovat nebo nenávidět,ale je vidět,že scénaristé se skvělýma dialogama umí.Partička přijde vcelku brzo pod kůži a rozehrává se tu milostné odbočky,které už prostě patří skoro ke každému seriálu.Jednou si samozřejmě člověk řekne,že už je to malinko náhoda či už to sakra nejednu skvělou inspektorku muselo trknout,že to asi bude pan Profesore,ale co.Seriál má dynamit v noze a jede to v neustále v našlápnutým tempu,na který hned navazuje druhá série.Zkouknuto za čtyři dny.95% ()

hony23 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naplánovat dokonalou loupež je jedna věc. Jenomže pak přijde na řadu lidský faktor a člověk nikdy neví, co se může posrat. Máme tu fakt luxusní partičku lupičů, z kterých nejde nemilovat pana Berlína, 2 sexy roštěnky, 2 mladé pyjonýry, 2 gorily a jednoho tatíka kasaře. Protipól jim tvoří skupina 67 rukojmích a sympatická policistka, která je ale stále pár vteřin pozadu za vynalézavostí Profesora, který celou loupež zvenku bravurně řídí. Střídají se neskutečně adrenalinové pasáže s těmi poklidnými, kdy do děje vstupují mezilidské vztahy, které celý děj skvěle zamotávají. Vše dohromady tvoří divácký orgasmus, který převyšuje všechny podobné seriály od Banshee po Útěk z vězení. Do Španělska posílám velké MUCHAS GRACIAS! ()

mouzi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvni serie ma dilu 13, nevim, kde se tady i na imdb bere, ze ma 9. Slusny serial s kvalitni zapletkou, kteremu nahrava to, ze je evropsky. Z plneho hodnoceni mu ubiraji nejake kiksy, ktere se v te zapletce vyskytuji a je to skoda. ()

Reklama

Reklama