Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze (117)

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.SÉRIE „NEJLÉPE PLACENÁ PRÁCE V DĚJINÁCH....“ /// Bez nějakejch dlouhejch předeher… prostě jdou rycle na věc. A já čumím, jak je to všechno promakaný... jak ze sebou nenechávaj vyjebat, jak Profesor je o krok na před… Na druhou stranu, jestli si někdo myslí, že udělat banku v osmi (devíti) lidech bude prdel, tak nezná lidi. Právě oni jsou totiž tím faktorem, kterej i geniální plán může poslat do zlodějskýho propadliště. Takže jsme v napětí, protože situace se vyvíjí „venku“ i uvnitř. A je to DOKONALÁ šachová partie. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Kradu proto, abych se odrazil ode dna. 2.) Myslím si, že su genius. 3.) Thx za titule „Yusek“ a „Mejsy“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Papírový dům předcházela pověst mimořádné událost na poli heist žánru a první série to víceméně potvrdila. Je to vtipné, originální, drží to pohromadě a je to obsazené zajímavými neokoukanými herci. Seriál se vrátil k trendu, který kraloval v 70. a 80. letech, tedy k šarmantní partičce kriminálníků, kteří vytírají zrak státní moci a z policie dělají bandu šašků. Logické díry nemají takový rozměr, aby mi nějak překážely, uvidíme, kam hrdiny povede druhá série. Bál jsem se, že můj dojem pokazí řada "šokujících" zvratů a konspirací á la Útěk z vězení, ale není to zatím ani zdaleka tak otravné jako zmíněný americký kousek. Celkový dojem: 90 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako Robin Hood bez kapky krve. Uvnitř je 67 rukojmí, včetně 17 studentů britské školy na exkurzi. A banda lupičů, kteří si přišli pro své vlastní neoznačené peníze. Je jich osm, pojmenovaní jsou podle světových metropolí. Mozek celého geniálního plánu (El Profesor) ovšem tahá za nitky venku. Když vyjednává skrytý za kovovým hlasem, kamerami a svou promyšlenou strategií, cítí se jako ryba ve vodě, jinak na něj ovšem dokonale sedí slovo podivín. Vypadá, že má vše promyšlené do posledního detailu. V dětství si často hrál na policajty a zloděje. A nepamatuje si na jediné dítě na dvorku, které by se vzdalo dřív, než by ho policajti dopadnou. Brzy totiž přichází i inspektorka Raquel. Se svým týmem, kdy se vyrovnává s klacky pod nohy z vlastních řad, má zabránit největší loupeži ve španělských dějinách. Mezi členy týmu to postupně jiskří, někteří se nebezpečně sbližují s konkrétními rukojmími. Objevují se flashbacky, díky kterým odhalujeme vztahové vazby a motivy jednotlivých postav. Ovšem mnohé telenovelácké velmi křehké vztahy v tiskárně jsou spíš otravné. A objevují se chyby. Mnohdy přímo totální hrubky. A bohužel i scénáristické berličky, kterým se hůř věří. Zatímco polovina první série šlapala skvěle, ta druhá dře. A to místy dost zoufale. Celkově je to děravé až moc. A štěstíčko má zelenou! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úspěch seriálu stojí na skvěle napsaném scénáři a nesmírně zajímavých postavách, kde si snad každý najde tu svou, které bude držet palce a také spoustu těch, kteří ho budou nekonečně srát. Děj vás neobtěžuje s nějakým dlouhým úvodem a od první epizody se jde rovnou na věc. Nesmírně si užívám takřka šachovou partii mezi hlavní vyšetřovatelkou a profesorem, který má plán promyšlený do posledního detailu. Ovšem jeho uskutečnění je v rukou několika horkokrevných španělů. To vše za doprovodu libozvučné španělštiny. Moc mě nebaví snad pouze flashbacky do minulosti hlavních hrdinů, jejich stereotypní romance a občas bije do očí hodně nelogické chování hlavních aktérů, které je tam zařazeno v rámci dramatizace. [79 %] ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série španělského fenoménu, který před lety převálcoval veškerou seriálovou produkci a divákům nabídl další drogu se kterou mohou strávit několik desítek hodin zábavy. Velice slušné a propracované, ale úplně mě to nestrhlo. Uvidíme co bude dál. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mimořádně zajímavá podívaná, ale někdy kolem osmého dílu se mi to začalo zajídat, nebavilo mě to, dokonce mi lezla na nervy španělština i každý, kdo se tam mihl , dlouhé záběry, natahované scény o ničem.... Nesympatický mi byl každý, ale o to by nešlo. Být to o pět dílů kratší, bavila bych se lépe. Další řady si prozatím nechám ujít, zjistila jsem, že mi je jedno, co bude dál a to není úplně nejlepší emoce. Přes mé výhrady však chápu nadšení jiných diváků. Originální to bez debaty bylo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna seriálu mi bezvýhradně vyhovovala. No, bezvýhradně, našly by se nějaké drobnosti, ale já jsem se je rozhodl velkoryse ignorovat, protože jsem se až příliš dobře bavil. Celá ta propracovaná operace mi silně připomínala film Inside Man, pouze motiv byl méně (spíše tedy vůbec) čestný. Díky tomu jsem si alespoň nemusel žádnou postavu oblíbit, tedy to jsem si původně myslel, nakonec to u mě vyhrála Nairobi pro svůj neskutečně strhující entuziasmus. Závěr řady byl ale pro mě jako diváka těžce frustrující, scénáristé by asi nechtěli číst mé myšlenky po vyjetí finálních titulků. Skvělá záležitost. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tie horúce hlavy so zbraňami v uzavretom a psychicky náročnom priestore... som fakt zvedavá, s akými všetkými ich chybami a hádkami Profesor počíta. Herci sa na svoje role hodia, dobre sa to sleduje. Ešte aj slizký Alberto, ktorého mali dávno izolovať, by v inom seriály mohol byť kladný hrdina, no je tak správně protivný a sebecký, že mu divák skoro praje zlý osud. A tak sa deje presne to, v čo dúfajú aj od seriálovej verejnosti, sympatie sú cez všetko čo robia na stranách zločincov. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv nejsem znalcem španělské filmové či televizní tvorby, vypadá to, že tahle produkce dokáže směle konkurovat té americké či britské, a to bohužel i s drobnými neduhy – i když si z různých klišé a situací dělají tvůrci legraci („Tohle není film od Tarantina!“), sami některým podléhají (vyjmutí kulky a její cinknutí o mísu jako moment spásy). Přesto se mi líbí, jak je to plné napětí a zvratů, jak divák střídá sympatie k jednotlivým postavám, jak se situace neustále komplikuje a největším problémem dokonalé loupeže je vlastně nedržení se předem stanovených pravidel. (1 360.) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediný schopný policajt v celom Španielsku, pochopiteľne ŽENA sa na prvý pohľad zamiluje do páchateľa, legendárneho EL Magnifico Professoreho, ktorý je vždy o krok pred políciou a ak nie je tak mu v poslednej sekunde pomôže náhoda. Prípad sleduje celé Španielska, inšpektorka Ráchel sa 4 x počas vyšetrovania psychicky zrúti, ale aj tak naďalej velí tomuto prípadu, a z času na čas svojím klitorisom vytrie podlahu v jednej z kaviarní, pretože sa tam objaví legendárny El Professore. Ten ctí všetky zásady, jediní čestní ľudia v celej sérii sú zločinči, oslobodí sa pár rukojemníkov ale políciu nenapadne ani jeden krok a pri tom, ako sa oslobodí 16 rukojemníkov má polícia až jednu dymovnicu, kým 35 kilogramová ŽENA Tokio v pohode odtlačí guľomet Browning s množstvom nábojov spolu s debnou o ploche 4 metre štvorcové. Rukojemníčkou je aj dcéra britského veľvyslanca, ktorá sa vylíže s jednou z páchateliek Nairobi, LGBT nesmie chýbať a keď si už už myslíte že to nepríde, 13 epizóda to zachráni - dedo El Professoreho bojoval proti fašizmusu. Liberáli tri orgazmy a ešte si aj vylížu anál a každý normálny divák sa chytá za hlavu napriek skvelej atmosfére seriálu. A čuduj sa svete, jeden zo zdejších exprdov je spokojný s produkciou Netflixu, nakoľko Netflix vie kupovať úspešné seriály iných televízii. Kalap dolu, ruško na tvár... ()

Rabina 

všechny recenze uživatele

Seriál je po formální stránce kvalitni, zároveň neoriginalni, skládá dohromady postupy heist filmů a serialů. Díky tomu je děj bohužel předvídatelný tak, že některé zvraty a postavy působí jako parodie, kterou ovšem dílo podle všeho nechce být. Pokud by snad přepjatá forma měla za účel vyvolat parodickou reakci, pak před tvůrci klobouk dolů. Po první řadě to tak zatím nevypadá. Jednání některých postav je na hranici otravnosti. Policistka je sebestředná, neprofesionální, zločinci subjektivně nevzbudili ani špetku sympatií a při přestřelce v předposledním díle jsem si přál, aby speciální jednotka vtrhla dovnitř a celou bandu pozatýkala. Bohužel serie dokoukána se sebezapřením. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek trochu pomalejší, ale pak se to krásně rozjelo. Akorát mám velký problém so vybrat komu vlastně fandím víc jestli Raquel nebo Profesorovi. A štve mě, jak jsem kvůli tomu rozpolcená, takže za mě super napsané. ()

Pitam 

všechny recenze uživatele

Zatím je to takový průměr. Na začátku velké oči, ke konci pád kamsi ke dnu. Oceňuji atmosféru, kameru a vcelku originální nápad. Tedy, ze začátku. Poté se ale, během pár následujících dílů, po vzoru všech "úspěšných" seriálů poslední dekády či dvou začíná děj natahovat, jak žvýkačka. Možná by to mohl být slušný film, ale udělat z toho (prvních) 13 epizod seriálu? A za jakou cenu? Díky různým berličkám, zbytečným odbočkám a flashbackům. Za cenu zcela nelogického a jen těžko uvěřitelného děje plného do nebe volajících nepravděpodobných náhod. Nemluvě o zcela zcestné psychologii některých postav. Přidejme ještě dnes velmi moderní "korektnost" a je vymalováno. Ale abych jen nekritizoval, uznávám, že jsem zvědav, jak to dopadne a doufám, že po druhé sérii bude alespoň ta jedna jediná dílčí zápletka seriálu zakončena. Pokud ne a žvýkačka se bude natahovat i dále, tak třetí sérii už rozhodně sledovat nebudu (takto jsem po druhé sérii odpískal podobná v mých očích nekonečným natahováním pohřbená díla jako Lost, 4400, The 100, The Expanse, atd.). Znakem nejvyššího scenáristického zoufalství budiž flashforwardy. Pokud dojde i na ně, okamžitě končím :-) ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada Domu z papéru je celkem slabší, než všichni slibovali. Má to svoje světlý momenty, ale možná se to až moc motá dohromady a cpou se tam věci, bez kterých bych se obešel. Do toho sem tam scénáristický ulehčení. Ale taková hrůza to není, solidní nadprůměr. Baví mě akorát Berlín, Tokio a Moskva, zbytek budiž. 4* a.k.a 75% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série je masakroidní jízda, jejíž hajp je tímto absolutně obhájený a mezi lidmi se správně šušká, že to je prostě must-see záležitost a Netflixová povinnost. Seriál jako dělaný pro binge-watching, protože jeho tempo vás nepustí a každičký závěr kterékoliv epizody je hojným lákadlem ani to tlačítko nemačkat a prostě jít na další díl. A jestli vás odrazuje jenom to, že je to španělský seriál, tak vězte, že španělština je tak melodický jazyk, že vás bude krásně hladit v uších a pro mě byla velice příjemná změna přepnout na chvíli z angličtiny. Když jsme u toho, další věcí, co považuji za neskutečnou, je že něco tak svižného, kvalitního, drahého a hlavně brilantně napsaného vzniklo v Evropě, ne až tak velkou dálku od nás. Španělé nasadili seriálové tvorbě laťku opravdu hodně hodně vysoko. Postavy si zamilujete velmi rychle, určitě aspoň některé z nich. Berlín tomuto týmu dodává ten správný charakterní a zmrdský šmrnc a Profesor má prostě sexy mozek. Jak už tu bylo zmíněno v mnoha komentářích, tohle je fascinující šachová partie mezi zločinci(?) a policií. Prostě dokonalost. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krimi seriál a současně přímočařejší telenovela. Zábavný a vtahující, přesto s nemálo chybami, takže náročnějším fandům zmlsaným třeba severskými kriminálkami, bude občas poskakovat obočí nahoru. Zato telenovelisti budou nadšením bez sebe. Sympatické postavy, vztahy mezi nimi, neustálé zvraty a to vše namixované s "rafinovanou" loupeží. Ty uvozovky jsou na místě, protože tvůrci si vypomáhají dost nepravděpodobnými kotrmelci a náhodami. Přesto je to ten seriál, kdy člověk slupne xx epizod v řadě, i když ráno stává do práce. Hodně dělají herci a jejich španělský sex appeal  a temperament. Řekl bych, že k americkému seriálu bych byl o dost kritičtější. A povedl se i český dabing...Martin Stránský si ty psychopaty užívá. ()

Reklama

Reklama