Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze (116)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ku kazdej epizode som par postrehov uz vyjadril a tak len zhrnutie v skratke. "Inteligentnych lupezi" sme tu uz mali kvanta. Tato spanielska je osobita svojim pohladom a temperamentom a vnesenou emociou svojich predstavitelov. Zo dve tri epizody boli z mojho pohladu velmi slusne. Zacal som pozerat hlavne kvoli vysokemu hodnoteniu a nametu. Studenu sprchu v pilote som naozaj necakal. Serial je hodne naivny a naozaj dost logicky dieravy. Pokial ste vnimavy, ci narocnejsi divak, dost veci vas bude vyrusovat. Aj podvedome. Rozmanite a pestre charaktery vsak tvrocom davaju velke moznosti a obcas nejake zvraty prekvapia a par postav je divacky atraktivnych. Za mna vsak len ledva priemer. Obcas som sa bavil, sem-tam krutil hlavou. Aby som sa dozvedel ako sa to skonci, siahnem vsak po pokracovani. Dufam, ze sa to zlepsi. Objektivne dvojhviezdie, hviezda naviac za par vydarenejsich scen. ()

Dlaha 

všechny recenze uživatele

Dívá se na to skvěle, je to návykový a působí to neuvěřitelně chytře a promyšleně. Bohužel to poslední přestává s přibývajícími díly trochu platit. Postavy před očima hloupnou a začínají se čím dál více spoléhat na náhodu a štěstí. I tak je to ale výborná pop-cornovka, na kterou jsme každý večer doma těšil (a málokdy zůstalo u jednoho dílu). ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc mne to nebavilo, řemeslně dobré, ale děj, hlavně díky přebujelým vztahovým motanicím jak z telenovely. Spousta scénáristických berliček, které bijí do očí, mnohdy nelogické počínání a je to dost utahané. Druhou řadu ani nebudu zkoušet. ()

Roman07 

všechny recenze uživatele

Keby v tom seriáli neboli prvky telenovely, výkony nehercov ako Denver, ktorého smiech pripomínal neandertálca a niektoré nemožné náhody, mohol to byť jeden z najlepších seriálov. Rovnako niektoré zbytočné flasbacky, ktoré len predlžovali stopáž a pôsobili ako reklama počas pozerania dobrého filmu - zbytočná a nudná. ()

Evander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série La casa de papel mě zaujala promyšleným příběhem, zajímavou směsicí ústředních postav i celkově svým stylem. Jedná se o méně tradiční seriál, a o to zajímavější alespoň zpočátku je. Dobrý dojem ze seriálu jako celku mi kazí pouze extrémně nesympatická vypravěčka, a to opravdu neřeším její vzezření. V budoucí série v tomto případě moc nevěřím a píšu to dopředu, protože směřování seriálu ke konci první série moc naděje na dobrou podívanou i za dalších několik dílů neskýtá. No, uvidíme, první série je na každý pád v průměru velmi dobrá, zamrzí jen poměrně velké výkyvy v kvalitě jednotlivých dílů. 81% ()

peca 

všechny recenze uživatele

,,Bílou vlajkou mávám, jen když vyhraje Real Madrid." Lepší než jsem po prvních pár dílech čekal, snad bude vzestupná tendence pokračovat.. :) ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvedni ruku, kdož má rád Tokio... Pochybuji, že se někdo přihlásil. Má sice prďácký tělo, který bych si ráda osahala, ale její povaha je strašlivě odpudivá. Můj oblíbenec, asi jako milionu dalších lidí, je Berlín. Jeho proslovy a velikášství neměly chybu a vždy, když byl na scéně, tak mě pobavil. Obzvlášť se mi líbil proslov o zkrocení panen. Každý si tu prostě najde svého oblíbence, se kterým souzní nebo je mu nějak sympatický. Každý si tu taky najde postavu, která mu vonět úplně nebude. To se mi moc líbí. Že má každý propracované vlastnosti, kterých se celou dobu drží. Seriál vás chytí hned od prvního dílu, kde je pořádná dávka akce bez zbytečných plků a nezáživného vysvětlování. Toto tempo si seriál drží celou sérii. Hlavním hrdinou je geniální Profesor, který je mozek celé operace. S temperamentními Španěly to ale nemá lehké, a tak má plné ruce práce, aby obří loupež ukočíroval. Občasné nelogické chování házím za hlavu a vrhám se s chutí na další sérii. P. S. dívat se v originále s krásnou španělštinou je nutnost! Na seriál se dívám podruhé a musím říct, že při prvním zhlédnutí se mi líbil na 5*. Nyní už musím upravit na 4. ()

IXOXI 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série La casa de papel přinesla svěží vítr do seriálů neustále kopírujících stejná témata dokola, jenže nic není černobílé a tak sebou přinesla i nepříjemné věci. Ústřední myšlenka přepadení se získání peněz bez okradení kohokoliv sice není úplně pravdivá, ale v dnešním finančním systému se jedná o snadno odpustitelný přešlap. Originální zápletka na sebe nabaluje množství fantastických momentů probouzejících v divákovy mnoho emocí. Od napětí, přes romantické chvíle až k výtryskům smíchu se jedná o skvělí počin, který kazí řada nedomyšleností v rámci geniálního plánu El Professora, člověka, který předvídal úplně vše. Zejména trvale zapnutý mobil objevený díl po vysvětlení, že se jedná o oblast, kde jsou sledovány všechny rádiové signály mě nadzvedl ze židle. Podobně by se dalo pokračovat dále. Vezmu-li vše řečené, chápu proč někdo považuje tento seriál za skvělý i proč jej někdo hodnotí velmi slabě. Za sebe mohu říci, že se jedná o průměrný seriál, který má kolísavou úroveň plnou obrovských maxim zábavy i divákova utrpení. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série má fantastický rozjezd. Jdete rovnou do perfektně promyšlené akce plné zvratů. Muklové se pomalu sami vykreslují ve flashbacku plánovaného přepadení tak, že si je oblíbíte a fandíte jim. Herecké výkony jsou zdařilé a hlavně tahle trojka vyčnívá z davu. Tokio srší charismatem a jako vypravěčka hned od začátku chytne a vtáhne do děje. Psychopat a narcista Berlín zase drží v neskutečném napětí. Klidnou rovinu udržuje Profesor geniálním plánem. Škoda jen těch někdy zbytečných dialogů, nesrovnalostí a natahovaní. Klidně bych tak tři díly ubral. Budiž jim odpuštěny i malé nelogické nejasnosti. Vše v doprovodu skvělé hudby. Bella Ciao! 8/10 ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Na tenhle seriál jsem se fakt hodně těšil. Výsledek je ten, že po první sérii mám pochybnosti, jestli vůbec pokračovat dál. První díl mě navnadil, následující dva byly ještě taky výborný. Ale pak to šlo do kopru. Scénárista musel být pořádnej moula, protože nasekat tolik nesmyslů do pár dílů je kumšt. Neberu seriálu, že si drží dobrý tempo, že se pořád něco děje a má to spád. I když zase na druhou stranu, když se nad tím zamyslíte - první série se odehraje během pouhých tří dnů a stane se v ní tolik věcí, že se to nedá stihnout za měsíc…..Prostě jedna věc je něco natočit poutavě a druhá, aby to bylo aspoň trochu reálný. Těch blbostí a náhod je tady tolik, že jsem poslední tři díly koukal spíš na komedii. Nechci spoilerovat pro ty, co ještě seriál neviděli, ale scény při sestavování identikitu, nebo vyzbrojování na WC jsou fakt síla. Papírový dům si hraje na strašně napínavou věc, já ale hodně brzo zjistil, že většina vyhrocených situací se v rozhodující chvíli v poslední možně vteřině vyřeší, asi aby to bylo dál napínavý, nebo nevím…Vrcholem všeho je vedoucí inspektorka, která vyšetřuje nejsledovanější případ v zemi. Ta naseká tolik chyb, přesto jí všichni dál zobou z ruky. To i čeští Specialisté jsou v tomhle věrohodnější. Ke vztahovým liniím se nebudu radši vyjadřovat, už nejednou jsem psal, že mě to v krimi seriálech sere. Tady jen znova podotýkám, že se 13 dílů odehraje ve třech dnech, takže ať si pak obrázek udělá každý sám. Obsazení, až na hlavního organizátora loupeže, vcelku v pohodě, hlavně postava, které se říká Mnichov mě baví od první minuty. První série u mě za 50%. ()

retrogirl2 

všechny recenze uživatele

Jako hustý. Kdejaký devadesátiminutový americký thriller má hluchá místa bez napětí. Jak se tady tvůrcům podařilo v x dílech vytvořit každou scénu tak, aby nebyla plonková? Neuvěřitelný, nic podobného jsem neviděla. Tleskám Evropě, obzvlášť Španělsku poslední dobou 👏🏻 ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tolik nadšení a já se prostě do té tlačenice nemohu vydat. A vím proč. Začátek dobrý. Nápad je opravdu originální a akce jsou filmařsky udělány profesionálně. A tady to končí a začíná (bohužel i pokračuje) něco jiného. V první řadě logika děje. Kdybych měl vypsat, co všechno jsem pochytil, byl by to sakra dlouhý seznam. A někdy to fakt bolí. A dále. Mentalita země původu, země postav a jejich „přirozeného“ chování. Tento „folklór“ vidím běžně ve filmech z Mexika, Venezuely i Itálie, spousta dalších je směrem na východ. Tady mají Španěláci smůlu, že je všechno dění nakumulováno do menších prostor a ty osobnosti vynikají. A ona ta debilita na obou stranách fronty jde občas opravdu na nervy. Možná by pomohlo podstatně zkrátit metráž, vynechat spoustu dementního tlachání. Nejsem zásadní vyznavač amerického pojetí filmů, ale toto téma by určitě líp vyznělo z Ameriky, Británie, Německa … 70% - po PRVNÍ SÉRII. ()

playboy_05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Realne to ma super netflixovskej trailer ale je scenar deravy jako cednik...dle hodnoceni jsem cekal heist orgasmovou jizdu a divil sem se, ze si vubec neco muze udrzet takovouhle uroven 4 sezony...troufam si rict, ze natocit to amici, tak to dostane nejakych 60-70% za takovouhle naivitu...ze spanele nedavaji CCTV kamery ani dovnitr trezoru narodni tiskarny cenin, nikde nejsou padaci mrize s casovym zamkem a policajti se chovaji jako naprosti kreteni, bych jeste bral...ale proc zase osud cele loupeze stoji a pada na tom kdo s kym picha, jako v tom nejblbejsim americkem filmu...uvidim, jak se to vyvine...logiku to obcas postrada, ale strhnout to umi...to se musi nechat ()

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním rozjezdovém a slabším dílu se rozjela fantastická seriálové jízda. Neustálá zvědavost a napětí jednotlivých dílů (otevřené konce) vás donutí si hned zapnout další - btw. tato metoda je skvělá i v knihách (detektivky). Skvělí herci, hudba a hlavně promyšlený příběh seriálu - to vše se tvůrcům povedlo na jedničku. Ke zhlédnutí tohoto seriálu mě povedla ségra a musím jí tímto taky poděkovat. V dalších sériích budu určitě pokračovat. ()

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Zkouknuto všech 13 dílů za 3 dny, to si myslím je obstojné, každý díl další zvrat, spíše zvraty a skvěle vybarvené postavy i díky jejich malým epizodkám, prokládaným do hlavního příběhu. Dokonce mám i problém, komu fandím, jelikož jsou na obou stranách sympatičtí i naprosto odporní charaktery. Uvidíme co přinesou další série :) ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem z toho tak nadšený jako většina :) vypadalo to na 3* začátek mě vůbec nezaujal a i pak tempo pomalé a říkám si 13 dílů o jedné loupeži cobtam bude :) zachránil to konec ty poslední díly..a musím říci že místo toho abych si nějaké postavy oblíbil..tak mě sralo jejich rozhodnutí a to co poté následovalo..:) postava co mě baví asi Denver a sere mě nejvíc ten ředitel banky :) konec takovej že druhá série je povinností..tak jsem zvědav co bude dál 70% ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná série. Sice první dva díly mě ihned nechytly, ale následně jsem sérii zkouknul během "chvíle". Cliffhangery, sakra, to mi lehce připomíná Lost, skončí díl a ihned se musí na další, jinak se nevyspí. Postavy jsou velmi dobré, vcelku sympatické, oponenti jsou zde prostě zlí (až na hlavní inspektorku). Jediný menší mínus, scénář občas děravý, ale to už tak bývá u hispánských seriálů. I tak jasných 5*. ()

Reklama

Reklama