Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Policie je Profesorovi v patách a komunikace s tiskárnou utichá. Výsledkem je vzpoura a zatčení jednoho ze zlodějů. (Netflix)

Recenze (80)

adamix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Menej telenovely a prehnanej naivity a viacej situácii, kde treba používať rozum. To posledné som nemyslel vážne, no jasné, že skoro každý koná na vlastnú päsť, dáva prednosť pudom a aktuálnym pocitom a keď už Španielské PPÚ klope baranidlom na dvere, tak všetci zostávajú zarazení a nastáva hra o čas a životy. Na druhú stranu nespočet zvratov a robení všetkého na poslednú chvíľu udržuje seriál divákovu pozornosť a aj nervy v napätí. To sa musí uznať. Už to nie je len o náhlej chuti k šukaniu, ale o pochybách, naháňaní a aj úmrtiach. A práve vtedy ide naivita stranou a dochádzajú skutočné emócie. Preto je táto séria lepšia oproti prvej. Komisárka je zasa moc naivná, žena, ktorá je kvôli chlapovi, ktorého pozná sotva týždeň zahodiť roky budovanú policajnú kariéru. Tokio je najnesympatickejšia hlavná postava, akú som kedy v seriály videl a úprimne bol som rád, ako sa jej Berlín odplatil po jej sabotáži. Profesor sa snaží držať pokope rozpadajúci sa plán a riadiť všetko na diaľku, ale cestu mu tiež krížia prehnané emócie a slepá láska ku komisárke, ale ako postava je jednou z dvoch najlepších. Berlín zvíťazil. A rozlúčil sa pekne hrdinsky. Až sa obávam, že jeho neprítomnosť v ďalších sériach bude veľmi výrazná a kvalitne to bude klesať. Prakticky na konci sa uzavrie celý príbeh tak som zvedavý, s čím tvorcovia prišli ďalej. Som spokojnejší, ale tvorcovia sa nechali moc uniesť, čo vidieť v akčných scénach pripomínajúce akčné trháky z 80. rokov. A samozrejme, krivkajúca logika. Tá sa však bude niesť seriálom ako smola asi až po koniec. Za mňa 80%. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Španělská tvorba se mi doposud docela vyhýbala, ale Money Heist mě navnadil vydařeně sestříhaným trailerem, jež mě zaujal (a když si to vzal na paškál Netflix, tak jsem si říkal, že chybu ani nemůžu udělat). Ten retrospektivní nápad, kdy se vždy divák podívá do minulosti do samotného plánování největší loupeže ve Španělsku, mě ohromil. Ono by se totiž po pár epizodách dostavil pocit nudy a pocitu, že už se to nějak vleče. Každý divák má možnost si najít jednu postavu, které začne fandit, a to díky tak rozdílným osobnostem jednotlivých členů týmu (pro mě asi Berlín, na jednu stranu fanatik, ale na druhou osoba s nesmírným charismatem, a samozřejmě El Profesor). Druhá série mi přišla oproti té první trochu fantastická, jednoduše tam bylo moc náhod. Když přijde na akci, tak tam vidím největší slabinu seriálu. Natočená sice famozně, ale nereálně, skoro nikdo při přestřelkách nepřijde k úrazu (a že jich nebylo zase málo). I tak ve výsledku pořád skvělá podívaná. Uvidíme, jakého příběhu se dočkáme v třetí sérii. Za mě dávám 86 % ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento komentář obsahuje spoilery. Nejsem spokojen. Po první sérii, kterou jsem hltal, je druhá slabší, zejména v začátku. Po epizodě s „vyhlášením matriarchátu“ jsem na pár týdnů seriál úplně přestal sledovat a dokopal se k němu zpátky až před pár dny. Druhá věc, která mě dost srala, byly postavy a jejich rozhodování. Jednak jsem dost nesnášel Tokio, která začala hysterčit takovým způsobem, až jsem byl nucen Berlínovi zatleskat za to, co jí nakonec provedl. Ale proč by se tahle čůza nakonec po vykázání nevrátila mezi lupiče, žeáno, a nezpůsobila tím nepřímo smrt jedné z nejsympatičtějších postav. Za druhé jde o postavu Raquel, ze které se ze zásadové policistky stane totální pinda. Její odhalení Profesora je takovou symbolickou tečkou za érou rozumu a profesionality. Jednak Profesora odtáhne na lovecký zámeček, tam ho fackuje, vyčítá mu všechny lži a donese si na něj nevyužívaný erární detektor. Ne, že by ho předhodila nadřízeným jako největší trofej – mozek loupeže. Prostě ho de facto navzdory všem předpisům unese a mučí. Opravdu profesionální a logické jednání, které jistě napomůže vyšetřování. Načež Raquel o dva díly později otočí o stoosmdesát stupňů, kdy po Profesorových slovech o lásce a půlminutovém projevu o zlotřilém bankovním systému („sice si nelegálně tiskneme stamiliony eur, ale jsme ti hodní, koukni na to, jak ECB tiskne peníze a posílá je komerčním bankám“ – WTF?!) překabátí a přidá se k němu. Já nevím, ale tohle tak nějak odpovídá definici toho, co označuju za scenáristickou píčovinu. Nějaké špatné mušky policajtů v takovém případě fakt nehodlám řešit, to je proti výše uvedenému scenáristickému veletoči úplná banalita. Jestli ve třetí sérii bude Raquel po Profesorově boku plánovat další loupeže, ztratí tenhle seriál jakýkoliv kredit. Pokud máte na tohle jiný názor a máte cokoliv, čím byste rozhodnutí tvůrců obhájili, napište mi zprávu, rád si to přečtu (abych si následně poklepal na čelo a zahučel cosi o prdeli). Na závěr bych tak trochu mimo téma dodal, že místní pseudokonzervativní individuum Trevor, které mentálně zkyslo někdy v éře Slovenského státu, úspěšně ignoruju už od čtení komentářů ke Hře na oliheň. Howgh. (1 370.) ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prva seria  bola skvostna, v druhej mi uz par veci vadilo, aj ked hodnotenie si to u mna udrzalo. Ako celok ma to stale bavi, ale uz citit jemne problemy. Niektore tie rozhodnutia su uz fakt cez hranu a tie osobne problemy medzi "mestami" su az smiesne. Nairobi vs Berlin, Helsinky vs spanok, Denver vs Moskva, Tokio a Rio su sami o sebe mimo :). Laska a sex vo filmoch a serialoch je len na to aby sposobovali zvraty a natahovacky jednotlivych casti. Tu sa to prejavuje na plnej ciare. Postava komisarky ma dost sklamala, lebo necakal som taku amatercinu z jej strany. Inak ako vravim vyssie, je to stale zabavne, nebojim sa ist do tretej serie, ale snad budu mat ti vychodoeuropania aj nieco ine na robote ako byt za hromotlkov. Take povsimnutie na zaver. ()

Evander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série La casa de papel je celkově o něco slabší než série první. V některých místech tvůrcům citelně dochází invence, občas bych řekl, že snad i improvizují, což mě dost překvapuje (měl jsem za to, že první dvě série jsou ucelený, původní, a hlavně předem hotový příběh). Akční scény jsou napříč sérií místy přitažené za vlasy, až to hezké není. Vůbec se nehodí do této skvěle promyšlené hry na četníky a lupiče. Ale abych jen nekritizoval, většinu času je seriál velmi napínavý, stále obsahuje řadu výborně zpracovaných postav, které si v některých případech snadno dokážou získat divákovy sympatie. Vyvrcholení série mě pak po příběhové stránce velmi mile překvapilo a opravdu se mi líbilo. Po stránce provedení však většina z posledních desítek minut dost pokulhávala. Akční scény jsou v závěru opravdu velmi laciné (skoro až komiksové). 77% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Když Helsinky (Darko Peric) dává ve spěchu Arturovi (Enrique Arce) levou vrchní bombu na tělo, nalepí páskou pouze kousek okraje. V dalších mini střizích má Artur bombu přilepenou krásně přes střed. (Shr1nK)

Reklama

Reklama