Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Ve Španělské národní bance už banda strávila víc než 100 hodin a Profesor je v ohrožení. A aby toho nebylo málo, blíží se nový nepřítel – armáda. (Netflix)

Recenze (77)

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„ZAHNALI NÁS DO KOUTA, ALE JEŠTĚ NEJSME MRTVÍ…“   Hned první díl se nese v parádním duchu, ale pak… si začnou dělat pakárnu sami a to mě sere. To chování – idiotský, bych jim žral v první sérii (a že bylo…). Pak ty kecy – telenovela pro lidi v červeným (s maskou na tlamě). Jako… dyť to kurva nemusí mít deset dílů! Faktem je, že když se něco děje, je to super! Nakonec… nedá se tomu upřít zlodějská vášeň ani zajímavý zvraty. A řešit, co ještě je genialita a co už náhoda, fakt nemá cenu. Zakončení se povedlo, je v něm dost akce… Ale nemuselo tu bejt tolik sentimentu a zbytečnech dějovejch zvratů.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju červený oblečky. 2.) Kecal bych, kdybych tvrdil, že si s něma nezabékám!  ///  Thx za titule „Anna Hulcová“.                PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konec jedné velké Éry. End Game mezi seriály a je to velmi důstojné, seriózní, velkolepé a působivé 5 leté zakončení něčeho, co mi změnilo život, změnilo pohled na filmy, co mě emocionálně dusilo a tahalo za koule celých 5 let. Jediný seriál, který jsem zhlédl 2x a jeden z mála seriálů, který obsahuje absolutně všechny kinematografické prvky, atributy i subžánry vybroušené k dokonalosti. La Casa de Papel má Sex Appeal a Koule, který vytváří, redefinuje a umocňuje Heist subžánr k naprosté dokonalosti. Pro mne seriál všech seriálů, při kterém jsem napětím šilhal, lapal po dechu, brečel smutkem i dojemností, při akčních scénách řval jak při mistroství světa v ledním hokeji, při filosofických úvahách jsem okamžitě bral tužku a papír a při každé další Profesorové vyjebávce jsem se nádherně usmíval od ucha k uchu. Tady dialogy se scénářem psal Bůh, hudbu utvářel génius, postavy vybíral Maestro a zvraty servíroval abnormální talent. Já jsem absolutně bez výhrad i bez výtek ke všem sériíím. Finále je opět promyšlené skrz na skrz a opět tvůrci dokázali, že rozhodně nápady nedocházejí. Je pozorohudné se podívat na seriál zpětně, kde už v roce 2017 věděli, co se bude dít v 5. sérii. Samozřejmě, že seriál odpůrce má, ale za mne je to jen hrst pozérů, kteří se jednak snaží zviditelnit, být zajímaví a tváří se inteligentněji než celý štáb, který se podílel na scénáři CHa. Jokes on you Bitc *hes. Příběh 5/5, Akce 5/5, Humor 4/5, Násilí 4/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 5/5, Napětí 5/5, Emoce 5/5, Herci 5/5. 100%. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Za mě prvních 5 dílů série lepší. Asi díky více akce. Jinak zakončení v režii Profesora, na ostatní už nějak nezbyl prostor. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho očekávaný závěr je tu. Poslední série je jednoznačně nejintenzivnější a nejakčnější a právě v tom je její hlavní problém. Na pohled vše pořád vypadá dobře a má to i své napínavé momenty, ale vše působí strašně nepřesvědčivě a nekonečné přestřelky mezi dvěma skupinami začnou po čase nudit a nezachrání to ani emocionální scény obětování. I přes pocit, že se zde neustále něco děje je závěrečná série nejslabší ale naštěstí vše zachraňuje sice nelogický ale šikovně vymyšlený konec, který je příjemnou tečkou za celým seriálem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zo špičkového seriálu sa po dvoch sériách stala pomaly telenovela a v poslednej sérii sa už riešilo skôr, kto je aký homofób a kto akceptuje transgenderové výplachy. Proste netflixovský odpad. Samozrejmosťou sú aj bezbrehé strieľačky, kde je vypálených snáď 10 000 nábojov a ani jeden nikdy nikoho netrafí. Konečne je koniec, lebo El Profesor už mnohokrát nastavil takú kulehu, že oklamal aj sám seba. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco u předchozích čtyřech sérií jsme se chytali za hlavu, s jakou inteligentní invencí zas Profesor přišel, zde jsme se chytali za hlavu, co za nesmysl jsme to sakra právě zase viděli. Pořád koukatelná a zábavná záležitost, nicméně kouzlo předchozích sérií už vyprchalo a mnohdy už jsou to jen scény vytažené ze zadnice. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série má v sobě tolik šílených a nepravděpodobných okamžiků a zvratů a stejně tak zbytečné vaty jako ty čtyři předchozí dohromady, ale stejně to bylo super. Pro ty, kdo si celý gang oblíbili krásné zakončení. Pro ufňukánky a hatery další položka na seznamu "zkritizováno". ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotit jen první čtyři díly, tak bych dost kritizoval. Co to jako mělo být? Takovou trapárnu jsem na televizních obrazovkách dlouho neviděl, o to více zamrzí, že se tento pocit dostavil během sledování La Casa De Papel. Scénáristicky jedno otřepané klišé za druhým (člověk se připravuje na úder speciálních jednotek, o kterém se mluví dva díly....A ono jsou to nakonec neschopní dementi se vším všudy). A ta směšná akce, kdy na sebe všichni zúčastnění vystřílí tisíce kulek, ale nikdo nikoho netrefí. Bože. No, naštěstí se to od pátého dílu začne obracet (ten s divákem dokáže zamávat). A závěrečné tři díly za mě patří k vůbec tomu nejlepší, s čím doposud Papírový dům přišel. Rafinovaný plán El Profesora je konečně precizní, bez pomyslných děr. Postavy konečně jednají rozumně. Vše je doprovázené špičkovým soundtrackem. Tady to na mě dýchlo konečně tím, co jsem si na předešlých sériích zamiloval. Tedy hlavně tím, že by seriál měl sázet na příběh, ne na nesmyslnou střílečku, která se do kontextu LCDP vůbec nehodí. Závěrečných zhruba 10 minut přineslo slzy. To vědomí, že už ty postavy člověk nikdy neuvidí. Co se dá dělat, život jde dál. 7,5/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

domeček konečně doklopýtal ke svému konci a i když druhá polovina páté řady nebyla tak žalostně špatná jako ta první (a celé dvě řady předtím) a samotné finále nakonec dopadlo poměrně solidně,pořád se nic nemění na tom,že Netflix absolutně dokurvil co šlo a zabil tak první dvě vynikající série a bude tak lepší se pokusit na ty další tři rychle zapomenout.Samotná pátá řada logicky jde cestou kterou jí vyšlapaly řady předtím a tak tu máme zase tunu akce.hodiny střílení,tisíce zvratů a nefunkční hru na emoce - to vše za zvuku dunivého soundtracku.Druhá polovina se sice lehce uklidní,ale zase ne tolik abych si řekl,že to je ten starý dobrý Papírový dům.Není a už - naštěstí a i bohužel - nebude...60% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná série byla místy zvláštní, zdlouhavější a místy mi připomínala i telenovelu. Nicméně poslední polovina se vzchopí a finišuje to božským a mistrně vymyšleným koncem, který mě dostal. Jsem ráda, že se tvůrci rozhodli již nepokračovat, protože by nebylo o čem. I když si pořád myslím, že seriál měl skončit po první loupeži. Druhá by vůbec nemusela vzniknout. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

zhruba do půlky se opakuje televizní lobotomie ze 4. sérir, naprosto stupidní chování postav, zbrání, počasí a celkově všeho co v serálu je, od pulky, jakoby celý štáb i herci zapojili mozek a seriál se vrátí k WTF momentů... ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. série je absolutně masakroidní nářez a první půlka je hodna toho pustit si ji hezky ohuleně na repráčky, až se budou sousedi divit. Ta je totiž naprosto prošpikovaná akčními scénami, brutálním body countem a samozřejmě geniální strategií zločinců, která nemůže v žádné řadě chybět. Třetí díl s Aliciiným porodem u Profesora je podle mě strop první poloviny, kdežto desátý díl je strop té druhé a zároveň celého tohoto bezkonkurenčního španělského klenotu, který se nebudu zdráhat si jednou zopakovat. Naprosto vůbec jsem nevěřila tomu, že to dokážou zakončit tímhle způsobem, aby byli spokojení hlavně diváci. S těmito postavami se mi loučí opravdu, ale opravdu špatně, ale v nejlepším se má přestat a právě proto se muselo zabránit tomu, aby měl LCDP nesmyslně další série, které by pak ublížily kvalitě. Rozum zůstává stát nad tím, jak tento scénář dokázal vymazlit veškeré detaily, které se proplétají i z předešlých sérii ve smysluplný celek. Tohle bylo fakt intenzivní orgasmické finále a západní kultura se má od Evropanů co učit. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na chytrost se rezignovalo, teď už je to akční telenovela. Flashbacků přibylo, což by možná fanoušci Berlína ocenili, kdyby v nich měl stejný šmrnc, jako v jedničce. Tlak na tým je v této řadě extrémní a je už i za hranicí krimi. Postavy mi začínají být jedno, stejně jako oni trpí ponorkou a stresem, tak i já jako divák, mám jejich chování dost. Naštěstí je tady mrchoidní inspektorka. Tato řada je sice lepší, než ta předchozí, ale pokud bych měl doporučit...dejte si jen první dvě s tím, že Rio je blbec a co se mu stane si zasloužil, nikdo ho nezachraňoval a všichni ostatní žili šťastně ... . ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prví dvě sérky mě hrozně bavily, třetí a čtvrtá byly ještě okey, ale první půlka téhle finální, byla naprosté utrpení a její druhá půlka byla lepší jen kvůli tomu, že zdechla Tokio a nemusel jsem se dívat na ten její namyšlený, povýšený ksicht (navíc když umře, tak ji tam všichni oplakávají jakoby umřela mamka od rodiny a ne kráva, která jim tam přidělává potíže v délce všech pěti sérií.) Celá ta druhá loupež je hrozně překombinovaná, furt tam jsou další a další odbočky a při každém dalším díle, se už soudný člověk jen začne pousmívat nad tím co všechno těm blbečkům prochází. Na druhou stranu, pokud to lidi baví tak nic proti tomu, jen já už asi stárnu a stává se ze mě zatrpklý debil, který u sledování nechává zaplý mozek:D ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z divácky nejúspěšnějších seriálů posledních let dospěl do svého ultimátně očekávaného konce a třebaže ono vyvrcholení spousta striktních obdivovatelů chválí, já jsem upřímně zklamán. Po pro mě nepříliš poutavé 3. a 4. řadě přišla 5. v září s absolutním oživením upadající seriálové značky a neváhal jsem hodnotit tak, jako kdysi v první sérii. Prosincové zakončení jsem vyhlížel jako 5leté dítě Ježíška, nakonec jsem ale dostal směsici překombinovaných zvratů, které skvěle fungovaly v případě první loupeže, teď už ale zkrátka nemohou nikoho ohromit. Svět byl zaslepen, já ne, finále jsem si představoval jiné, ale stále jde o seroš, který si i v mém srdci našel důstojné místo. [viděno na Netflixu] ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. SÉRIE - 8,5/10 : Epické zakončení jednoho velkého příběhu a seriálu, nemám slov celý završení, ó můj bože. Každá epizoda vypadala jako poslední a šlo jim o to udělat důstojný zakončení jedné velké éry. Skrze sérii to trošku působilo natáhle, že už něco sleduju moc dlouho, je to furt to samý co poslední dvě série, ale je to prostě něco fenomenálního, srkze napětí, vynikající akci, famózní příběh a La Casa kraluje mezi heist žánry, každá Profesorova strategie, vyjebávka, vždy sem se chytal za vlasy jak je to celý chytrý jak svině. Miluju na celým seriálu to jak tam jsou prostřihy do minulosti a jak se všechno postupem času dovysvětluje. Scénář a dokonale sepsané postavy, který o to líp sehrávají dokonalý herci je něco úžasnýho. Při smrtí postav jsem opravdu pociťoval prázdnotu a smutek a celý si mě to získalo. Tento španělský počin prostě nemá obdoby a seriál se stal jeden z mých nejoblíbenějších i přesto, že jsem s tím zpočátku bojoval, ale celý to stálo za to. A prostě OMG ta hudba která graduje doplňuje významné sekvence skládal jen mistr. A nejhorší je to prázdno, že už tento seriál skončil a nic jinýho už nebude. ()

Reklama

Reklama