Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Peric, Paco Tous, Esther Acebo, Pedro Alonso, María Pedraza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze uživatele Lachtaan k tomuto seriálu (6)

Papírový dům (Netflix verze) (2017) 

Pravděpodobně nejslavnější seriál posledních let, co nevznikl za velkou louží a obecně proslavil španělštinu nejen na Netflixu. Seriál, co nastavil nový kult skrze své charakteristické rysy, od pouhé červené barvy přes například obličej Salvadora Dalího. Ve své první třetině, která vznikla ještě jako nezávislý pokus o mysteriózní seriál, nebylo co vytýkat a divák se mohl jen nechat pohltit. Od 3. řady už lze očekávat dynamičtější spád, ovšem umocněný větší absencí logiky, která sice většinu světa stále uchvacovala, já ale musel nadšení zbrzdit. Stále však jde o seriál, co se ve velmi rychlém čase stal naprostým fenoménem. ()

Série 1 (2017) (S01) 

V komentáři první řady Elity jsem se zmínil o tom, že si mě Netflix během května zaháčkoval hned na dva španělské klenoty a tím druhým nemůže být nic jiného než v současnosti superpopulární La Casa de Papel. Seroš, kterému se jeho sláva přirovnává k samotné Hře o trůny, se svým začátkem může pyšnit ještě několik dalších let. Tenhle mysteriózní skvost o nejpropracovanější loupeži, kterou jsem doposud ve filmech a televizi viděl, je ve své první řadě absolutním balzámem na duši. Člověk sedí a hltá každý zvrat, kterými La Casa zrovna nešetří a nestačí se divit nad množstvím es v rukávu, které plán lupičů oproti policii obsahuje. Během pár epizod si oblíbíte většinu obsazení a jen čekáte, jak se bude událost vyvíjet dál. [viděno na Netflixu] ()

Série 2 (2017) (S02) 

Třebaže jsem musel na svém druhém profilu v průběhu druhého partu udělit několikrát jen čtyři hvězdy, celkový dojem i pro tentokrát padá na plný počet. Vracíme se přesně tam, kde první řada skončila, věci se začínají ve velkém komplikovat, pár Profesorových těsných úskoků před zákonem už trochu drhne, jinak ale stále jedete bez přestání s maximální zvědavostí, jak to všechno skončí. S neustálou myšlenkou na to, že se seriál měl poslední epizodou této série definitivně uzavřít, je třeba říct, že se všechno vyvedlo zakončit dokonale a u posledních minut 9. dílu mi opravdu zářily oči. Zkrátka geniální španělský počin. [viděno na Netflixu] ()

Série 3 (2019) (S03) 

Poté, co otěže přebral Netflix a peníze zavelely znovu otevřít jinak krásně uzavřený příběh, došlo k několika změnám a z mysterózního thrilleru se přešlo do akční popkornové jízdy, kterou už tvůrcům všichni nesežereme. Na scénu se dostávají nové postavy, na které si divák musí zvykat déle než je zdrávo a komplikace mezi aktéry loupeže se místo zajímavých stávají dosti otravnými. Zůstávám kvůli několika pořád výborným částem u 4 hvězd, ale kouzlo seriálového fenoménu současnosti je fuč. [viděno na Netflixu] ()

Série 4 (2020) (S04) 

Obával jsem se těch kupících se názorů, že se v prozatím poslední sérii z našich oblíbených lupičů stali nepříjemně arogantní tupci, kterým přestával fandit i sebezarytější divák. K tomu bohužel zpočátku řady skutečně došlo a mě osobně nesmírně zamrzelo, kam se původně tak geniální seriál vypracoval. Druhá půlka se naštěstí uklidnila v rámci zbytečných vztahových patosů a vrátila mou zvědavost zpátky tam, kde mile ráda posečká na sezónu pátou. [viděno na Netflixu] ()

Série 5 (2021) (S05) 

Jeden z divácky nejúspěšnějších seriálů posledních let dospěl do svého ultimátně očekávaného konce a třebaže ono vyvrcholení spousta striktních obdivovatelů chválí, já jsem upřímně zklamán. Po pro mě nepříliš poutavé 3. a 4. řadě přišla 5. v září s absolutním oživením upadající seriálové značky a neváhal jsem hodnotit tak, jako kdysi v první sérii. Prosincové zakončení jsem vyhlížel jako 5leté dítě Ježíška, nakonec jsem ale dostal směsici překombinovaných zvratů, které skvěle fungovaly v případě první loupeže, teď už ale zkrátka nemohou nikoho ohromit. Svět byl zaslepen, já ne, finále jsem si představoval jiné, ale stále jde o seroš, který si i v mém srdci našel důstojné místo. [viděno na Netflixu] ()

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama