Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Peric, Paco Tous, Esther Acebo, Pedro Alonso, María Pedraza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze (579)

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Jestli je něco fakt opravdu dobrý, tak je to tento seriál! Jako opravdu, tohle je fakt mazec!! A to z mnoha důvodů. Jednak že to je Španělsko, tak to má ten jinej, exotickej "feeling". Pak je to děj, scénář, postavy a ... a hlavně postavy. Který si prostě zamilujete každej díl víc a víc.Takový "anti-hrdinové", v podstatě životní ztroskotanci jako třeba já, vy, ty, ty támhle, a v podstatě my všichni... To jak jsou zahraný, sexy, jak je jejich plán a akce víc a víc tmelí dohromady. Celej ten scénář je supr, ano nejdřív zahoďte takový to, jestli by se to mohlo stát nebo nemohlo. No nemohlo !!! Samozřejmě nemohlo ... ale stejně je to strašně dobře vymyšlený a vyšroubovaný dějově do tolika centrifugů, že nechápete, že to ještě vůbec nějak dopadne. Napínavýto je, furt se něco děje, atd. atd. Plus hudba!! Strašně super hudba tam je, v důležitejch scénách graduje, je víc slyšet, úplně si tak jednotlivý scény podpořený hudebně namotávaj diváka jak zkušená mladistvá insta-kurva obstaršího pupkatýho zazobance ... Fakt nádhernej, našlapanej, emocionální seriál!! Viděl sem první dvě série a pak si pustil trailer na sérii třetí ... a rozplakal se... štěstím. Dvakrát ... Jestli chcete seriál, tak opravdu tohle. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Parádně promyšlená, zahraná a ohudebněná (nějak mě netrápí, že je to hudba tak nějak zapůjčená) věc, kterou dolů táhnou jen občasný snahy o přílišnou "kůlovost", leč jsou to snahy, který nakonec maj spíš opačnej výsledek. Vytknout se dá i několikero failů postav, jakož i záchrana situací za pomoci okatých "náhod". Tím ale moje rejpání končí a se zdejším hodnocením nelze nesouhlasit. Takže bella ciao! Vlastně ne, ještě se uvidíme u dalších sérií! (Komentář psán po druhé sérii) A i tý třetí a čtvrtý sérii těch pět dám! Sice nabídly pár logických failů, několik slabších epizod a zbytečně moc vztahových peripetií, ale ty ostatní peripetie jsou opět lahodný, ještě líp natočený a už dokonce ani trapně "kůlovitý". Napětí je místy brutální, emoce totálně tečou a když Profesor začne střílet rakety proti státnímu aparátu, tak se zastavuje dech (a to nejsem žádnej anarchista, ba naopak). ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Wau, tuhle partičku lidí a jejich postavy jsem si totálně zamiloval. Bylo utrpení čekat přes rok na dotočení poslední 5.série, která neubrala na intenzitě a velkoleposti. Všichni herečtí protagonisté mají můj obdiv, jelikož co dělá seriál úžasný, jsou oni! Z neznámých tvářích se vyklubalo to nejlepší a z kačátka se vyklubala krásná labuť. Za mě jeden z top seriálů. Děkuji všem protagonistům a tvůrcům, rád se k němu opět po čase vrátím. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

To zrovnanie s Prison Break sa ponúka bohužiaľ až příliš. Prvá prepadovka je skvele vygradovaná, premyslená a naplánovaná akcia, kde Profesorovi ten geniálny plán žeriete aj s navijákom, lebo všetko to ešte šikovne balancuje na hrane prípustnosti toho, čo je divák ochotny prijať, že môže byť geniálny plán a prezieravosť a pripravenosť geniálneho mozgu a precízne pripraveného postupu so zálohami. A s tak sympatickými (aj keď plochými a jednoduchými) postavami tomu divák odpustí aj občasné zakopnutie. Je to dravé, hravé, napínavé, so zvratmi, ktoré sú nečakané, no nie blbé a zábavné. A po prvých sériách prišli (zatiaľ) ďalšie dve, ktoré na vlne celosvetového ošiaľu chceli čo najskôr nadviazať. A bohužiaľ je to vidno ako je to narýchlo na zakázku spichnuténhorúcou ihlou. A aj keď na vás sypú jeden flasback za druhým, aby sa nejak nasilu zakomponovali a zapasovali medzi prvé dve série, tak proste o to viac to kričí, že rada 3 a 4 je len niečo, čo niekto narýchlo uplácal a nejak to k všetkému prilepil. Zvlášť 4. séria už je tak trochu strmhlavý pád, s postavami, ktoré stratili divákove sympatie, ktoré sa chovajú ako banda kreténov uprostred plánu, ktorý mal asi pôsobiť vo svojej šialenosti geniálne, no dopadlo to úplne opačne. A ťažšia noha na plyne to nezamaskujú už scenáristickú bezmocnosť a kŕč. Preč je elegantnosť a nepravdepodobnosti striedajú absurdnosti dotiahnuté do krajnosti a bizardných sebaparodických rozmerov, takže ochota ísť tomu trošku tolerantne vústrety dojde niekedy v treťej časti.... Stále ma zaujíma piata (dúfam, že posledná) séria, no udalosť mesiaca už z tohoto dávno nie je a ak nebude času, tak možno obídem oblúkom. ()

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Seriály se občas píší tak dobře, že chtě nechtě musíme milovat záporné postavy (vzpomeňme na Dextera a Heisenberga) a ono když to vychází, tak proč bychom v tom nepokračovali i na domácím evropském území. Inu a v případě La Casa de Papel zde není co vytknout... Postavy parádní - psychopat Berlin, mater Nairobi, génius Profesor, méďa Helsi, impulzivní Tokyo, jelen Arturito, atd. Promyšlená šachová partie nechává pozorovatele v napětí a zároveň ho těší, jak kousky skládačky do sebe zapadají jako dílky tetrisu a musíme obdivovat inteligenci profesora, který dokáže vždy myslet 5 kroků dopředu. Soundtrack také parádní, nejen úvodní znělka a chytlavá Bella ciao, ale když mi tam nasadí navíc klasiku jakou je Delibes nebo Satie, tak taju blahem ještě víc. Ge-ni-ál-ní veledílo, nemůžu se dočkat na další sérii, kde to dle posledního dílu vypadá na pěkný poprask. Jo a všem ty červené uniformy děsně seknou. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A zazvonil zvoneček - a desátý díl páté série dokoukán. Skončil fenomén všech fenoménů. A za sebe mohu říct, že naší rodině přinesl opravdu hodně emocí a autentické těšení se na další díly. Sbohem, Profesóre a díky za ten úžasný patos a bezbřehou energii! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* je to sice už nějakou dobu, co jsem hltal tento skvělý seriál o bankovních lupičích, ale na komentář jsem jaksi pozapomněl... hned to tedy napravím. Sice ho vychvaluju a s napětím jsem sledoval obě první série, ale nakonec mu dávám jen 4 hvězdičky, a to jen z jednoho důvodu, který mě chvilkami dost štval. A to díky neuvěřitelném náhodám, které šéfovi gangu téměř vždy procházely a bylo jich nemálo. Jinak je to kvalitní práce po všech stránkách, kterou všem doporučuji. Co se týče třetí série, tak ta mě už neláká, protože podle mě není na co navazovat a tam už se musí vařit z vody. PS: Hlavně si dejte pozor při výběru, že jsou dvě verze jedna původní španělská a druhá pro Netflix. Každá má totiž jinou stopáž a tím pádem i jiný počet dílů. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Seriál mě hned od prvního dílu i přes milión flashbacků, které moc nemusím hned vtáhl do děje. Napětí se střídá občas s nezáživnými místy, ale jako celek to funguje jako Prison Break. Mojí nejoblíbenější postavou je profesor, ale rád mám všechny i toho s přiblblým smíchem. prostě parádní seriál  na který jsem od dob Prison Breaku a Perníkového táty čekal. Co ještě musím vychválit je naprosto skvělý český dabing, který předčí originál. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ale jo...pro mě osobně seriál dvou tváří...na jednu stranu místy geniální heist série,která je napínavá jako kšandy,je dobře napsaná,disponuje skvělými dialogy (v neodolatelné španělštině) a hlavně skvělými,životnými a sympatickými postavami...na druhou stranu pak dílko,které docela často využívá berličky v podobně geniálního timingu,kde se věci dějí za vteřinu 12 a využívá tu a tam nějaké klišé.Pak je tu chování oněch zajímavých postav,které má sice divák rád,ale snad nikdy sem neviděl seriál,kde by se tak často měnil můj postoj úplně ke všem.Každá postava se tu minimálně jednou,ale spíš víckrát zachová jako úplný kretén a sympatie jsou najednou ta tam...když nad tím ale nakonec člověk přemýšlí,přesně takhle to funguje v reálu.Nic není černobílé a každý chybuje a tady se postupem času těch chyb kupí víc a víc...i když někdy jen proto aby se z nich v zápětí dalo geniálně vybruslit...buď jak buď je Casa de Papel po zásluze jedním z top seriálů posledních let a to jsem viděl Netflix verzi (13 a 9 dílů)...90% ()

johny89 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou sériích: Místy je to až moc pro puberťáky, je tam hromada patosu a i přes tisíce vystřílených kulek z bezedných zásobníků se prakticky nikomu nikdy nic nestalo. I tak je to ale zajímavé a to obzvlášť postava profesora a inspektorky. Naopak mě nudilo mlácení prázdné slámy ze strany některých postav. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Netflix přišel opět s peckou seriálovýho světa. A to dokonce ze Španělska. Money Heist vás prostě hned od pilotu chytne, že si prostě musíte pustit další díl a hned další. Takže se dají 3 sérky sjet za pár dnů. Hodně zdaleka bych to přirovnal k Prison Breaku, je to prostě jeden obrovskej, do detailu promyšlenej plán. Kdy El Profesor je vždycky o krok napřed, umí si poradit s každou proměnnou, která se znenadání vyskytne. A že těch zvratů je tam sakra dost. K někomu si najdete sympatie víc, k někomu o dost míň. První dvě série v Mincovně jsou v Topu, co mě ale mrzí víc, že v třetí sérii se chtěj pustit do Banky, seženou pár novejch lidí, který zaujmou skoro podobnou idiotskou pozici a nepoučej se z chyb první loupeže. Viz. Berlin a Palermo. Očekávám, že i čtvrtá řada nepřinese nic extra novýho, ale podívám se. Přece jenom k těm postavám si člověk vztah vytvoří. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se zdráhal si seriál pustit, to víte thriller není úplně to co vyhledávám. Ale přišlo to nečekaně, dostal jsem chuť na něco zcela jiného. Hle důmyslný seriál, plný zvratů, zkratů, převratů, obratů, přemetů a všeho možného dalšího. Super námět, kdyby jsem nemusel chodit spát, asi bych dal seriál na jeden zátah, ale víte jak, do práce se občas chodit musí :D . Profesor, Berlín, Denver, Moskva, Nairobi, Oslo, Helsinki, Tokio a Rio tvořili fantastickou bandu "záporáků", kteří si namastili kapsy z cizího hrníčku a ještě zbylo pro ostatní. Každý měl svojí super pasáž, třeba jen krátkou, ale podstatnou. Velice mě bavilo sledovat role rukojmích, nejvíce asi Arturito a Monika, která mě úplně dostala, že změnila stranu. Alison si mě taky celkem získala. Nebylo by to ono, kdyby z toho všichni vyvázli živí, tak jsem i rád, že tam byly nějaké ztráty, je jich škoda, ale přidalo to seriálu na dramatičnosti. Nesmím zapomenout na skvělou vyjednavačku Raquel, úplně jsem se vyžíval v její frustraci, zničeho nic záblesk a všechno dávalo smysl. Nakonec rozhodovali minutky, ale plán skvěle vyšel. Zakončení nejvíc. Tento seriál si mě získal. Pokračování prostě super, velký obdiv tvůrcům, protože tohle vymyslet, něco neskutečného. tleskám. Musím uznat, že první 2 série super, ale nynější čtvrtá, jednoznačně úchvatná. Mělo to všechno, co to mělo mít. Samozřejmě všechny série měli svojí kvalitu, ale nečekal jsem gradaci a za to jsem nesmírně rád. Takto si představuji vývoj TV série. Jasná pětka!!! ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Trochu takový Prison Break po cikánsku. S kvalitním nápadem, ale ne tak napínavý a je bez neustálého tahu na bránu. Taky pokulhává s postavami. Na jedné straně jsou tu Profesor a Berlín, na straně druhé tragédi jako Denver nebo Tokio, která je bohužel ještě vypravěčkou. Když se dej točí okolo loupeže, je to paráda (až na totálně kreténoidní scénu s útěkem rukojmích v první sérii). Když se děj točí okolo červené knihovny, je to děs, bída, utrpení, nuda. První série v součtu prej za 4, dodám teda, že s nejodřenějšíma ušima.___ Druhá série se táhne ve stejném duchu, bohužel jsou policisté ještě větší nemehla a dementi. I přes velice dobré zakončení snižuju hodnocení.___ Ve třetí sérii dostanou lumpové chytřejšího protihráče, nicméně speciální jednotky zůstávají debilní. Navíc je to ještě větší telenovela než kdy předtím. Seriál začíná doplácet i na status Robinů Hoodů, který z minulých sérii absolutně nevyšel a tady je to jasná věc. Poslední série má minimální očekávání.___ Poslední série je utrpení, sem tam potěší zrzavá cajtka, ale jinak je to usínárna, debilní telenovela, pokračování Pohotovosti a modlení, aby už to skončilo. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Jak jde čas mění se mě i vkus na seriály a filmy a poslední dobou si u mě najdou místečko spíše nenaročné věci a tady jsem našel takový balanc. Originální námět skvěle hudebně podkreslený s hodně zajímavými herci. Jediný co bych zde mohl vytknout je docela slabý anglický dabing, který jsem prostě musel překousnout protože se mi nechtěly číst titulky. Musím ocenit i 3. a 4. sérii u kterých jsem čekal že bude velký pokles kvality, ale ten se naštěstí nekonal. EDIT: z 5. série udělali typickou americkou magořinu...na dokoukání dobrý, ale příště ukončit dřív než k tomuhle dojde. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je rozhodně topka a ostatní na ní vůbec nemají. Je to něco originálního a napínavého, co se dlouhod nikde neobjevilo a tím je to zajímavé. Jenže pak přišel Netflix a chtěl na tom vydělat, takže vzniky další série. Jo, myšlenka druhé loupeže je zajímavá a promyšlená, ale scénáristicky už to je dost děravé a místy mi to připadalo jako soap opera, pak najednou se to zase otočilo a bylo to skvělý napínavý seriál, jaký známe z první série. Takže ano, má to svoje pro a proti, první série totální bomba, pak to trochu pokulhává, ale jinak skvělý originální projekt. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série je masakroidní jízda, jejíž hajp je tímto absolutně obhájený a mezi lidmi se správně šušká, že to je prostě must-see záležitost a Netflixová povinnost. Seriál jako dělaný pro binge-watching, protože jeho tempo vás nepustí a každičký závěr kterékoliv epizody je hojným lákadlem ani to tlačítko nemačkat a prostě jít na další díl. A jestli vás odrazuje jenom to, že je to španělský seriál, tak vězte, že španělština je tak melodický jazyk, že vás bude krásně hladit v uších a pro mě byla velice příjemná změna přepnout na chvíli z angličtiny. Když jsme u toho, další věcí, co považuji za neskutečnou, je že něco tak svižného, kvalitního, drahého a hlavně brilantně napsaného vzniklo v Evropě, ne až tak velkou dálku od nás. Španělé nasadili seriálové tvorbě laťku opravdu hodně hodně vysoko. Postavy si zamilujete velmi rychle, určitě aspoň některé z nich. Berlín tomuto týmu dodává ten správný charakterní a zmrdský šmrnc a Profesor má prostě sexy mozek. Jak už tu bylo zmíněno v mnoha komentářích, tohle je fascinující šachová partie mezi zločinci(?) a policií. Prostě dokonalost. 2. série není ani o kapičku horší, než ta první, ba naopak. Situace se vyostřuje, Profesorovi hoří koudel u zadku čím dál víc, nepředvídatelnost děje se hlásí o slovo, vztahy se osvětlují a jde i o životy. Druhá série tak moc šlape té první na paty a předhání se s ní, že už je od sebe ani moc nedokážu kvalitativně rozlišit. Jen mi řekněte, jak tohle může mít další dvěsérie o loupeži. Uvidíme. 3. série je napěchovaná novými postavami a novými plány a naše partička se přesouvá do Španělské národní banky, kterou už nebude taková sranda pokořit. První půlka měla možná lehounce skluz oproti prvním dvěma sériím a o tom, že je něco jinak svědčilo i to, že jsem měla od seriálu poměrně dlouhou pauzu asi tak po půlce série. Když jsem se k němu ale dostala zpátky, už to byl zase sešup. Policie už se s tím tentokrát taky vůbec nehodlá prdět a všechno je mnohem brutálnější a víc nemilosrdné. Nové postavy mi vůbec nepřekážely, naopak jsou docela příjemným zpestřením a některé i hýbou dějem. Potěšily flashbacky na starého dobrého Berlina a na počátek plánování. Stejně ale asi hvězdičku uberu, protože přitaženost za vlasy tu už občas malinko přesahuje hranice. 4. série nešetří brutálně překvapivými zvraty a děj je přímo nabomben vzrušující akcí. Mě to prostě vtáhlo hned a přesto, že zloději tu mají pořád dost toho scénaristického štěstíčka, dojde i na jedno nemilosrdné škrtnutí z řad oblíbených postav, které je opravdu hodně emocionální a pro skalní fanoušky opravdová rána. Oproti třetí sérii to pro mě byla fakt nezastavitelná jízda a rozpaky jsem z ní neměla ani na vteřinu. Tohle je zatím jeden z nejpovedenějších seriálů za poslední léta a už se klepu na pátou sérii. 5. série je absolutně masakroidní nářez a první půlka je hodna toho pustit si ji hezky ohuleně na repráčky, až se budou sousedi divit. Ta je totiž naprosto prošpikovaná akčními scénami, brutálním body countem a samozřejmě geniální strategií zločinců, která nemůže v žádné řadě chybět. Třetí díl s Aliciiným porodem u Profesora je podle mě strop první poloviny, kdežto desátý díl je strop té druhé a zároveň celého tohoto bezkonkurenčního španělského klenotu, který se nebudu zdráhat si jednou zopakovat. Naprosto vůbec jsem nevěřila tomu, že to dokážou zakončit tímhle způsobem, aby byli spokojení hlavně diváci. S těmito postavami se mi loučí opravdu, ale opravdu špatně, ale v nejlepším se má přestat a právě proto se muselo zabránit tomu, aby měl LCDP nesmyslně další série, které by pak ublížily kvalitě. Rozum zůstává stát nad tím, jak tento scénář dokázal vymazlit veškeré detaily, které se proplétají i z předešlých sérii ve smysluplný celek. Tohle bylo fakt intenzivní orgasmické finále a západní kultura se má od Evropanů co učit. () (méně) (více)

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Po druhé sérii jsem tady měl dlouhý komentář s tím, že na třetí seru. Nakonec jsem to nějak dokoukal celé. Dva totožné příběhy, akorát v tom druhém byla debilita, zbytečný emoce, žvanění a celková nereálnost vyšroubovaná na maximum. Typickým průvodním prvkem bylo neustálé teatrální míření na sebe navzájem pistolkami. Hlavní postavy mi byly všechny nesympatické v čele s ultraprotivnou Tokio. Ale jako úplnou ztrátu času to neberu, nějakej náboj to mělo. Jedinou útěchou mi bylo to, že je to fikce, protože být Španělem, tak si říkám, jaký jelita, který netrefí z metru krávu puškou s laserem, stát zaměstnává. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, že tento seriál existuje, ale nikdy jsem mu něvěnoval velkou pozornost, myslel jsem si prostě, že je to nějáká jedna povedená španělská vlaštovka, která jednoduše nemůže konkurovat větším a známějším věcem. Sakra, jak šíleně jsem se mýlil. Tohle je prostě něco naprosto geniálního a měl jsem pocit, jak kdybych se vrátil o deset let zpátky a hltal Prison break, díl po dílu. A není to náhoda, protože mi to opravdu místama Scofielda a spol. připomínalo. Jedna z dost podstatných věcí, jsou hlavní postavy a ty prostě nejde nemilovat, protože vám tak moc přirostou k srdci. Promyšlení každeho detailu a faktor toho, že opravdu nejde myslet úplně na všechno, dělá z La casy de papel nepřevídatelnou podívanou, kde o zvraty prostě není nouze. Během tří dnů jsem jako totální závislák sjel čtyři série a prostě nemám slov. Nevěřil jsem, že mě prostě něco ještě dokáže v seriálových vodách takhle strhnout a absolutně si mě získat. A když jsem pak zjistil, jaký je to ve světě fenomén, už je mi to vše jasné. To s tou vlaštovkou, bylo prostě totálně mimo. Můj nový favorit a absolutní špička v mém seriálovém životě. Bella Ciao! ()

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama