Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Peric, Paco Tous, Esther Acebo, Pedro Alonso, María Pedraza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (579)

grogodil 

všechny recenze uživatele

To zrovnanie s Prison Break sa ponúka bohužiaľ až příliš. Prvá prepadovka je skvele vygradovaná, premyslená a naplánovaná akcia, kde Profesorovi ten geniálny plán žeriete aj s navijákom, lebo všetko to ešte šikovne balancuje na hrane prípustnosti toho, čo je divák ochotny prijať, že môže byť geniálny plán a prezieravosť a pripravenosť geniálneho mozgu a precízne pripraveného postupu so zálohami. A s tak sympatickými (aj keď plochými a jednoduchými) postavami tomu divák odpustí aj občasné zakopnutie. Je to dravé, hravé, napínavé, so zvratmi, ktoré sú nečakané, no nie blbé a zábavné. A po prvých sériách prišli (zatiaľ) ďalšie dve, ktoré na vlne celosvetového ošiaľu chceli čo najskôr nadviazať. A bohužiaľ je to vidno ako je to narýchlo na zakázku spichnuténhorúcou ihlou. A aj keď na vás sypú jeden flasback za druhým, aby sa nejak nasilu zakomponovali a zapasovali medzi prvé dve série, tak proste o to viac to kričí, že rada 3 a 4 je len niečo, čo niekto narýchlo uplácal a nejak to k všetkému prilepil. Zvlášť 4. séria už je tak trochu strmhlavý pád, s postavami, ktoré stratili divákove sympatie, ktoré sa chovajú ako banda kreténov uprostred plánu, ktorý mal asi pôsobiť vo svojej šialenosti geniálne, no dopadlo to úplne opačne. A ťažšia noha na plyne to nezamaskujú už scenáristickú bezmocnosť a kŕč. Preč je elegantnosť a nepravdepodobnosti striedajú absurdnosti dotiahnuté do krajnosti a bizardných sebaparodických rozmerov, takže ochota ísť tomu trošku tolerantne vústrety dojde niekedy v treťej časti.... Stále ma zaujíma piata (dúfam, že posledná) séria, no udalosť mesiaca už z tohoto dávno nie je a ak nebude času, tak možno obídem oblúkom. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Precizně vysoustružený seriálový klenot ze Španělska, který Vás od první vteřiny vtáhne přímo doprostřed dění a už nepustí. Tak asi nějak takto lze velmi stručně popsat seriál La casa de papel, který mimoto zaujme také vrstevnatým komplexním scénářem, barvitými charaktery (Nairobi, Denver, Helsinki) či třeba úderným ikonickým soundtrackem. Tvůrci ze všech těchto ingrediencí vytváří chytrý a neuvěřitelně vtahující seriálový koktejl, u něhož budete po většinu času v němém úžasu nad propracovaným plánem loupeže v režii geniálního Profesora. Celý seriál je navíc koncipován tak, že si po skončení dílu zkrátka MUSÍTE pustit díl další, takže se mi mnohdy stalo, že jsem začal sledovat po obědě a končil až ve čtyři ráno. Ale nelituji, jelikož La casa de papel je na seriálovém poli neotřelým a dominantním hráčem, kterému byste měli věnovat svou pozornost. Vážně za to totiž stojí. Výborná práce! (Netflix) „Bella Ciao!” ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto geniální seriál, který od prvního dílu vtáhne a přes hodně svižné tempo a minulostní střípky vývoje vztahů diváka nepustí. Skvěle zahrané, sympatické postavy, soundtrack, co se vryje do paměti a precizní plán génia Profesora, který se časem pomalu hroutí. Seriál má naprosto všechno, co by měl mít a za závěr si zasloužil plných 5 hvězd. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Lepší 3* za všech 5 sérii v deseti dnech. První loupež funguje lépe (za 80%), postavy jsou převážně super a jeden snadno přehlédne, že si nakonec chtějí natisknou 4 tuny papírových eurovek na každou hlavu zloděje a odejít s tím v cestovce. Druhá serie je něco jako další Prison Break. Šablona je téměř totožná, ale podruhé už spousta věcí tak hladce nefunguje a aby se to zamaskovalo, vše musí být přehnanější a jede se v twistových liniích beznaděj, debilita (nějaké postavy), naděje a genialita (většinou Profesora) = u mnohých událostí a příčinách/důvodech některých "zvratů" jsem solidně trpěl. Co tvůrcům opět hodně uniká, je náročnost práce a přepravní kapacita 90 tun zlata a s tím spojená logistika, kdy se viditelně pracuje jen s desetinkou. Ale na covid karanténu je to celé fajn vycpávka. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

velmi křehké vztahy bandy labilních, ufňukaných dementů versus jedna z nejneschopnějších policejních vyšetřovatelek v dějinách kinematografie v nepochopitelně nadhodnocené telenovele, která se snaží tvářit hrozně promyšleně a inteligentně, třebaže v ní drtivá většina děje spoléhá na náhodu a logických děr je zde více než v poslední řadě Game of Thrones.. ty nejslabší 3* ()

Galerie (183)

Zajímavosti (78)

  • Všetci návštevníci múzea aj jeho zamestnanci majú presne 4-miestny PIN na mobile. Nikto nepoužíva žiaden iný druh autentifikácie, pričom vidíme mnoho druhov mobilov. (muti)
  • Filmaři nejprve chtěli seriál natáčet v reálných prostorách banky, k tomu ale nedostali povolení. (ČSFD)
  • V souvislosti se vstupem lupičů do banky v přestrojení za španělské vojáky se v jedné scéně objevuje zkratka BRIPAC (Brigada paracaidista), což v překladu ze španělštiny znamená „výsadková brigáda“. (George.26)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama