Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Peric, Paco Tous, Esther Acebo, Pedro Alonso, María Pedraza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze uživatele Jan.Cada1 k tomuto seriálu (17)

Papírový dům (Netflix verze) (2017) 

Seriál bych doporučil všem nadšencům kvalitního scénáře, kteří mají rádi vyprávění retrospektivně a užívají si, když neví všechno od začátku, ale postupně se jim příběh odhaluje sám. Seriál nabízí kvalitní večerní podívanou a mnoha plot twisty a kvalitními herci a hudbou. Tak 80 % dílů bylo fakt peckózních, ale u některých jsem se nebavil až zas tak hodně, proto 4/5. ()

Série 1 (2017) (S01) 

Po prvním rozjezdovém a slabším dílu se rozjela fantastická seriálové jízda. Neustálá zvědavost a napětí jednotlivých dílů (otevřené konce) vás donutí si hned zapnout další - btw. tato metoda je skvělá i v knihách (detektivky). Skvělí herci, hudba a hlavně promyšlený příběh seriálu - to vše se tvůrcům povedlo na jedničku. Ke zhlédnutí tohoto seriálu mě povedla ségra a musím jí tímto taky poděkovat. V dalších sériích budu určitě pokračovat. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Druhá řada seriálu si udržuje kvalitu té první. A i když všichni španělští policisté nemají zrovna seřízenou mušku, tak se tento drobný přešlap dá tolerovat. Berlín a Nairobi bezpochyby nejlépe zahraní. Celkově jsem se u druhé série bavil a dám šanci i třetí. ()

Série 3 (2019) (S03) 

Třetí série se rozjíždí opravdu výborným prvním dílem. Postupem se ale kvalita mírně snižuje a zase potom vyvrcholí až v posledním díle. Strašně mě potěšila postava Alicie Sierry, která je naprosto skvěle zahraná v podání Najwy Nimri, bezpochyby nejlepší herečky seriálu. ()

Jsme tady zas! (2019) (S03E01) 

Tyjo, suprově zvládnutá úvodní epizoda k novému dobrodružství. Líbí se mi retrospektivní pojetí dílu. Celkově jeden z nejlepších pilotů co jsem kdy viděl. ()

Série 4 (2020) (S04) 

Pořád skvělá podívaná, i když místy hodně úsměvná svou nereálností. Vynalézavost scénáristů nemá obdob. Kvalita mírně horší než předchozí série, proto 4*. ()

Série 5 (2021) (S05) 

Pátá série přinesla rozuzlení a i po předchozích pochybách, zda ještě měl seriál pokračovat, tak nakonec si stojím za tím, že to bylo fajn. ()

Konec cesty (2021) (S05E01) 

První díl páté série pěkně seznámil diváka s koncem minulé sezony. Dej i napětí graduje a jsem mega zvědavý jak se profesor z této bryndy zase vylíže. ()

Věříš v reinkarnaci? (2021) (S05E02) 

Velké zhoršení oproti prvnímu dílu. Děj skoro žádný a akce je už fakt hodně přitažená za vlasy. ()

Vítejte na představení života (2021) (S05E03) 

Lepší než dvojka, to určitě. Se starými díly je to však pořád nesrovnatelné. Tvůrci hold měli větší rozpočet a místo chytrého scénáře sází na velkolepou akci, která určitě není špatná, ale prostě už to není ono. ()

Místo v nebi (2021) (S05E04) 

Místo děje prostě jen akce a retrospektiva. Nic moc. ()

Spousta životů (2021) (S05E05) 

Vůbec se mi cesta, kterou se vydal Papírový dům, nelíbí. ()

Tlak stoupá (2021) (S05E06) 

Po hodně střílení je tento díl zase hodně o emocích. ()

Zbožné přání (2021) (S05E07) 

Po dlouhé době fakt dovedený díl. ()

Teorie elegance (2021) (S05E08) 

Pecička. Přece to, na co jsme byli zvyklí dříve. ()

Důvěrný rozhovor (2021) (S05E09) 

Děj vrcholí, jsem zvědavý na poslední díl. ()

Rodinná tradice (2021) (S05E10) 

Důstojný a velmi emociálně založený poslední díl, moc povedené končení seriálu. ()

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama