Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Peric, Paco Tous, Esther Acebo, Pedro Alonso, María Pedraza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze uživatele BROKEN_ k tomuto seriálu (32)

Série 1 (2017) (S01) 

Skvělý námět, perfektní postavy ( Berlín u mě vede ), bezchybné herecké výkony ( Álvaro Morte je v roli Profesora fantastický ), tuna nápaditých věcí a plno zapamatovatelných scén je vskutku vynikajících. Bohužel tenhle seriál táhnou dolů někdy až laciné scény, scény které v nás mají vyvolat wow efekt, a někdy to není ono. Vztahy mezi některými postavy mi nepřišli dvakrát adekvátní, hlavně s postavou Monicou, tam mi to nesedělo. Ze začátku to má skvělý rozjezd a do půlky mě to hodně bavilo a při několika pasáží jsem tajil dech. Bohužel ke konci se zpomalilo tempo a ve finále mi přišlo, že scénář slábnul. I přesto se jedná hodně kvalitní seriálovou záležitost. První řada je vskutku povedená a já se těším s čím přijdou tvůrci v dalších sériích. 7,5/10 ()

Epizoda 5 (2017) (S01E05) 

Když už to vypadá, že je policie překvapí, tak profesor opět nezklame. Paráda. :-) ()

Epizoda 7 (2017) (S01E07) 

Vtipná scéna s Helsinky neměla chybu :-D ()

Epizoda 10 (2017) (S01E10) 

Je to čím dál víc napínavější a už se mi tahle show dostala pod kůži. To jsem zvědavej co všechno ještě tenhle seriál předvede. :-) ()

Epizoda 11 (2017) (S01E11) 

Uznávám, že to má někdy nelogický scénář, ale když započítám to napětí, herecké výkony, nenudící děj a ty NÁPADY, pak dokážu prominout některé výtky. ()

Epizoda 12 (2017) (S01E12) 

Závěr epizody skvělý. ()

Epizoda 13 (2017) (S01E13) 

Závěrečná scéna pěkně láká na druhou řadu. Problém ale je, že má epizoda někdy zbytečně dlouhé scény, hlavně ta s kávou. A přišlo mi v závěru, že scénáristé, už nevědí s čím oslnit a tempo se zpomalilo. Opravdu mě štve, že Profesor všechno promyslel, ale nezničit důkazy z domu, kde sídlili, než došlo na akci, mě hodně zklamalo. Plus scéna svoboda nebo peníze mi tam neseděla. Závěr první řady mě zklamal, ale i tak se jedná o hodně povedenou seriálovou záležitost. Těším se na druhou řadu. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Když bychom brali, že seriál má pouze původně plánovaný 2 série bez dalších 3, které vznikly pod Netflixem, tak jde o skvělý seriál. Závěrečné dva díly perfektní. A poslední scéna krásně zacyklí vztah Profesora s Murillovou... moc pěkný ( to s tou baterkou se tvůrcům povedlo ). Nejlepší postava Berlín, ten mě naprosto dostal. 7,5/10 ()

Epizoda 1 (2017) (S02E01) 

Omlouvám se profesorovi za to, že jsem si myslel, že udělal chybu, nakonec se ukázalo, že to má opět všechno v plánu. :-) ()

Epizoda 2 (2017) (S02E02) 

Místama pitomý. Tokio mě doslova štve. Profesor se chová jako idiot. Kdyby si nezačal s inspektorkou, tak by byl klid. Ale i přesto je na co koukat a scéna kdy vyhodí Tokio ven byla super. Hodně slabší 4 hvězdy, které dávám za to, že mě to baví, i přesto, že je to hloupé. ()

Epizoda 5 (2017) (S02E05) 

Berlín na hrad! :-D ()

Epizoda 8 (2017) (S02E08) 

Emoce na jedničku! ()

Epizoda 9 (2017) (S02E09) 

Když si uvědomíte, že tvůrci plánovaly pouze 2 série, tak je to skvělé zakončení velice povedeného seriálu. Na Berlína jen tak nezapomenu, skvělá postava a ještě líp zahraná. Jsem hodně zvědavý s čím tvůrci přijdou v dalších sérií, které byli již pod Netflixem. Těším se.  :-) ()

Série 3 (2019) (S03) 

Přiznám se, že mě 3 série bavila zatím nejvíce. Ano opět je tady nelogické chování postav ( Tokio, Denver ), ale neskutečně to zvedá napětí, úžasná gradace, skvělá technická stránka a šachová partie profesora s policií. Závěrečná 8 epizoda je zatím to nejlepší co tenhle seriál předvedl a já jsme zvědav s čím přijdou v posledních dvou sérií. Je velkým překvapením, že to řeknu, ale strašně mě ten seriál baví. A to jsem se tomuhle seriálu neustále bránil, že se nebudu dívat a nepropadnu tomu, jako většina lidí. No.... propadnul jsem. :-) 7,5/10 ()

Jsme tady zas! (2019) (S03E01) 

Čistě kdybych měl hodnotit podle toho, jak moc mě tahle epizoda bavila šel bych na 5 hvězd. Ale nemůžu, jde hodně vidět, že i když to mají pěkně promyšlené tvůrci, tak to není jejich původní plán. Přijde mi, že samotná další loupež je hrozně tlačená na pilu. Jenže tvůrci tentokrát vsadili více na mainstream a tak to má větší tempo, je to větší a neustále se něco děje. Díky tomu mě to vlastně baví více. Vlastně jsem překvapený, jak moc mě to baví. :-) ()

Aikido (2019) (S03E02) 

Pořád mi nedochází proč se vlastně všichni vracejí ( jasně je to pro diváky ), ale to co získali z 1 loupeže, by se jim na tu další někteří vykašlali. Každopádně úplně stejný myšlenky, jako u první epizody. Baví mě to. ()

Třesk, plesk, čau (2019) (S03E05) 

Jaksi jsem nepochopil scénu, kdy si Berlín stěžuje na to, že Moskva položil kabel. Nairobi moc pěkně setřela Palerma. :-) ()

Na nic (2019) (S03E08) 

Bezesporu nejlepší epizoda! Při tom napětí jsem málem vybouchnul. Tolik zvratů, neskutečný. Obrovské natěšení na další sérii. :-) ()

Série 4 (2020) (S04) 

Uvědomil jsem si, že jsem ještě tomuhle seriálu nepochválil režii, kameru a celkově technickou stránku. Ta je opravdu vynikající. Ale.....ALE, ta logika a některé otřesné chování postav mě štve. Sice se jedná o doteď nejslabší sérii, ale pořád to má kvalitu, která je lepší než většina jiných seriálu co běží. 7,5/10 ()

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama