Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Peric, Paco Tous, Esther Acebo, Pedro Alonso, María Pedraza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze uživatele Martrix k tomuto seriálu (23)

Série 1 (2017) (S01) 

Krimi seriál a současně přímočařejší telenovela. Zábavný a vtahující, přesto s nemálo chybami, takže náročnějším fandům zmlsaným třeba severskými kriminálkami, bude občas poskakovat obočí nahoru. Zato telenovelisti budou nadšením bez sebe. Sympatické postavy, vztahy mezi nimi, neustálé zvraty a to vše namixované s "rafinovanou" loupeží. Ty uvozovky jsou na místě, protože tvůrci si vypomáhají dost nepravděpodobnými kotrmelci a náhodami. Přesto je to ten seriál, kdy člověk slupne xx epizod v řadě, i když ráno stává do práce. Hodně dělají herci a jejich španělský sex appeal  a temperament. Řekl bych, že k americkému seriálu bych byl o dost kritičtější. A povedl se i český dabing...Martin Stránský si ty psychopaty užívá. ()

Epizoda 1 (2017) (S01E01) 

Není to špatný, ale první epizoda tomu obrovskému nadšení moc neodpovídá. Ale kdo ví, trpělivost růže přináší. Potenciál tam jistě je. ()

Epizoda 2 (2017) (S01E02) 

Postavy jsou bezva, dialogy mají šmrnc, ale dost mě překvapuje, že jsou některé aspekty loupeže přitažené za vlasy. Profesor věděl 5 měsíců předem, že na exkurzi příjde jehně? Že se to nezruší, neonemocní... . Tisknutí peněz je taky haluz...žádný lupič nechce nové bankovky, protože je snadné dohledat číselnou řadu...i tu chybějící. Ale nevadí... dívá se na to dobře. ()

Epizoda 3 (2017) (S01E03) 

Španělská telenovela ve velmi atraktivním prostředí. O technickou stránku provedení loupeže, zase tak moc nejde. Je to o lidech...jak lupičích, rukojmích, tak policajtech. Což ale neznamená, že to není velmi slušná podívaná. Tvůrci příjdou v každé epizodě s nějakým originálním momentem, takže ten hype kolem seriálu chápu. ()

Epizoda 4 (2017) (S01E04) 

Jak už jsem psal ....místy je to trochu za vlasy přitažený, ale zábavným způsobem a vždy to umožní nějaký zajímavý vývoj. Je fajn, že tvůrci nepřešlapují na místě a děj se pěkně posouvá. ()

Epizoda 11 (2017) (S01E11) 

Člověk by dal místy tři hvězdy za slabší momenty, jenže pak přijde nějaký takový, který to v poslední chvíli vytáhne na čtyři. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Jak už to tak bývá, počáteční kouzlo první řady zmizelo. Navíc je ta druhá o dost telenovelovější. Přestože je to festival zavlasypřitažeností, bavilo mě to. Jen to není zdaleka tak chytré, jak jsem si z toho hype kolem představoval. Naštěstí mi to vynahrazuje postava inspektorky Raquel....přesně můj typ. Dám 4*, ale jsou opravdu slabé. ()

Epizoda 3 (2017) (S02E03) 

Je z toho za vlasy přitažený telenoveloguláš, na hony vzdálený realitě. Ale pořád je člověk zvědavý, jak to dopadne. ()

Epizoda 8 (2017) (S02E08) 

Scénáristických berliček a patosu je v této epizodě hodně, i na klasickou telenovelu. Škoda. ()

Série 3 (2019) (S03) 

Po těch dvou řadách jste buď natěšený fanda, nebo vám to stačilo k prozření, že Papírový dům s nepřichází s ničím novým, jen se v něm obratně míchá telenovela a krimi...v poměru asi 75:25. Opticky to ale vypadá 50:50, protože je to moc dobře zpracovaný seriál a postavy se člověku docela rychle zavrtají pod kůži. V této řadě se ničeho převratného nedočkáme. Opět ambiciózní plán spousta flashbacků, které sice své místo mají, ale občas "zdržují". A naštěstí se podařilo najít Profesorovi důstojného protivníka...opět žena. ()

Aikido (2019) (S03E02) 

Člověk by myslel, že když to bude víc krimi a míň telenovela, že to bude lepší, ale není. Tvůrci už ukázali, že silní jsou spíš v té vztahové rovině. Snad tedy mají ještě něco v rukávu. Chybí mi to pnutí mezi Profesorem a inspektorkou a stejně tak žvásty Berlína. Není to vysloveně nudné, ale ani vtahující, jako první řada. Zatím. ()

Na nic (2019) (S03E08) 

Jednoznačně nejlepší epizoda. Profesor má konečně důstojného protivníka a dostal pěkně za uši. ()

Série 4 (2020) (S04) 

Velký špatný. V podstatě je už loupení vedlejší, řeší se hlavně vztahy...což je vlastně absurdní. Co bylo v první řadě zajímavě namixováno, je tady odstředěno a zredukováno na často přiblblé hašteření. Jenže ty předchozí řady byly tak vtahující a postavy má člověk tak pod kůží, že i když stojí tři epizody v řadě za houby, podívate se i na ty další, protože vás zajímá, jak dopadnou. Hrozby totiž tvůrci hromadí dál. Jenže tato řada, to už je i špatná telenovela. Ovšem opět s posledními epizodami, které jistý příslib do budoucna mají. ()

Game Over (2020) (S04E01) 

A jsme zpět u telenovely... ()

Berlínova svatba (2020) (S04E02) 

S těmi tanečky a zpíváním a rádoby humornými scénkami, je to opruz. Postavy se chovají vyšinutě...zklamání. ()

Lekce z anatomie (2020) (S04E03) 

V podstatě je už loupení vedlejší, řeší se hlavně vztahy...což je vlastně absurdní. Co bylo v první řadě zajímavě namixováno, je tady odstředěno a zredukováno na často přiblblé hašteření. ()

Paso doble (2020) (S04E04) 

Teda teď už je to i špatná telenovela. ()

Útok na stan (2020) (S04E07) 

Po opravdu dlouhé době slušná epizoda, i když plná hloupostí. ()

Plán Paříž (2020) (S04E08) 

Slááátanina s koncem, který mě přiměje k tomu, podívat se na další díly. ()

Série 5 (2021) (S05) 

Na chytrost se rezignovalo, teď už je to akční telenovela. Flashbacků přibylo, což by možná fanoušci Berlína ocenili, kdyby v nich měl stejný šmrnc, jako v jedničce. Tlak na tým je v této řadě extrémní a je už i za hranicí krimi. Postavy mi začínají být jedno, stejně jako oni trpí ponorkou a stresem, tak i já jako divák, mám jejich chování dost. Naštěstí je tady mrchoidní inspektorka. Tato řada je sice lepší, než ta předchozí, ale pokud bych měl doporučit...dejte si jen první dvě s tím, že Rio je blbec a co se mu stane si zasloužil, nikdo ho nezachraňoval a všichni ostatní žili šťastně ... . ()

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama