Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Peric, Paco Tous, Esther Acebo, Pedro Alonso, María Pedraza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze uživatele Najt k tomuto seriálu (39)

Papírový dům (Netflix verze) (2017) 

Tak tady to nejde hodnotit jinak. Byly slabší chvilky, některý scény byly až nesmyslný a v jednu chvili seriál postrádal logiku, to bylo zhruba někdy v půlce. Naštěstí to byla jen chvilková záležitost. Co se ale 1 a 2 řady týče, tak jedním slovem vynikající. Seriál si Vás omotá a dá Vám přesně to co chcete. Postupem času se ale něco stane. Už to není jen seriál ale životní styl. A to co pak seriál předvede v posledni sérii tak to je nehorázná palba. Herecké výkony jsou špičkové, nechybí akce, napětí by se dalo krájet, emoce z toho čiší proudem, několikrát si utřete mokré slzy a vžijete se do postav a budete to prožívat s nimi. 1 a 2 série je vylozene o loupeží ale od pulky se z lupičů stává rodina. Už to není jen tým ale vzniknou neskutečně pevné vztahy. Neni tam jediná postava (z lupičů) která by nebyla sympatická, to se často nevidí do toho hluboce zakořeněné vztahy a vzniká opravdu unikátní svět. No a profesor tak to je kapitola sama o sobě. To je bůh, myrta, fenomén, zkrátka El Professor je jedna z nejlepších a nejzajímavějších postav v seriálové kinematografii současnosti a možná nejen současnosti a pro mě rozhodně jedna z nejoblíbenějších postav kterou jsem se kdy v seriálovém světě potkal. Teenagerovsky řečeno, Profesor je nejlepší cápek na světě. Abych to uzavřel, tak Casa je opravdu povedený seriál který si zamilujete ale posledni řada zvedá látku tak vysoko, že se nebojím říci, ze Papírový dům patří momentálně k tomu nejlepšímu co lze dnes v seriálové podobě vidět. Minimálně alespoň poslední řada. Rozhodně by ho neměl minout nikdo, tohle je totiž jeden z těch seriálu který Vám opravdu může pozměnit život. ()

Epizoda 1 (2017) (S01E01) 

Kurva co to je za holomajznu .. prvnich 5 minut uplne super a pak to slo cely do kopru a konec je nelogická hovadina. Nechápu. Čekal jsem že bude shánění týmu, pak příprava na akci ale vše bylo ustřiženo a v půlce dílů už samotná akce, to je zvláštní protože teď nedokážu říci o čem teda těch 5 sérii bude :D ()

Epizoda 2 (2017) (S01E02) 

Ale jo v druhém díle se to všechno vysvětlilo takže prvotní kroucení hlavou pominulo. "Tiskeme si vlastni prachy kurva" !!!! To už má svou logiku. ()

Epizoda 4 (2017) (S01E04) 

Pff:D tak ten konec byl solidni :D no prostě o dementa míň ()

Epizoda 6 (2017) (S01E06) 

Ta žena ale není mrtvá, už to někdo provalte, akorát to ohrožuje situaci... ()

Epizoda 7 (2017) (S01E07) 

El profesore na konci dost vystoupi z komfortní zóny aby zachránil situaci. Vysrat se na auto, který může být důkaz a nechat ho někde na pospas osudu je docela hloupej risk. ()

Epizoda 8 (2017) (S01E08) 

Situace v mincovně se dost napíná, akorát mezi lupiči. No takhle se jim to nepovede. Profesor dělá co může a oni se pak chovají jako dementi. 14 dní se držet plánu když ve vzduchu visí miliardy eur ? No jen přiblblý blbec by riskoval plán a nejspíš i život kvuli nějaký osobní situaci. Tady asi opravdu jedinej kdo jede podle plánu je profesor, a táta se synem. ()

Epizoda 9 (2017) (S01E09) 

Asi nejnapínavější díl zatím. Hodne slušné to je, nicméně Berlín se vymknul kontrole, berlin je totiž město v nacistickém Německu. Ale pokud prozřel jedině dobře. Ni a profesor, to je ďábel 😈😈😈😈 ()

Epizoda 10 (2017) (S01E10) 

Tady už to jsou hrátky s policíí na plné čáře. Prvni část plánu vyšla, policie ji odhalila a teď jsem zvědav jak plan bude pokračovat. Situace v týmu se uklidnila, ale něco mi říká, že intriky teprve přijdou. ()

Epizoda 11 (2017) (S01E11) 

Profesore, teď jsi to asi trošku pos*ral ()

Epizoda 12 (2017) (S01E12) 

Tak už jsem si myslel ze je po všem. Nicméně držet se plánu je priorita, takhle to dopadá když se poleví. Kulomet na konci Browning, nebo možná legendární mg 42 to pokropila a byl to slušnéj kulometnej randál. ()

Epizoda 13 (2017) (S01E13) 

Tak 1. Série je u konce a vypadá to velmi špatně. Jestli to tam není narafičené záměrně, takplany budou odhaleny a pak nevím jak to bude pokračovat. Profesor vyřešil situaci s důkazem parádně ale opět Rachel přivedl na stopu, tak doufejme, ze záměrně. Konec v duchu bella ciao. Tak bella ciao u další série. ()

Epizoda 2 (2017) (S02E02) 

Takže asi už víme, že nějaké realistické pojetí v tomto seriálu prostě hledat nemůžeme, ale aspoň to je zábavnější. Situace je dost v pr. A pochybuji, že plán vyjde. Zacinam si myslet a odvozovat jak to asi vše dopadne. Sázím na to, že plán nevyjde a vsichni budou buď mrtví, nebo zatčení. Tokyo to zkurvila totálně, i když profesor tohle posral ještě víc. Sice se zbavil miniaturního kousku papíru, ale už dávno mohl být na pozici a dělat pořádek, místo toho ztrácí čas na místě činu a pak musel zaimprovizovat a díky tomu je v báni. Prej za napadení, to je ale kokotina...jinak seriál je perfektní ale co mě fakt štve je neprofesionalita týmu a to že jsou nějaký pravidla, který se moc nedodržují.. ()

Epizoda 3 (2017) (S02E03) 

Tohle je v háji. Ředitel organizace pan profesor z toho opět vybruslit. Profesor je opravdu machr a nejlepší postava seriálu. Ale ta situace uvnitř se rozpadá a vůči profesorovi mě to mrzí a jsem trochu zklamán. Musím ubrat hodnocení protože absolutně neprofesionální až dětinský chování lupičů úplně degraduje seriál. Nevím jestli to je schválně, nebo jen blbost autorů, ale vyzní to jak když máte absolutně promyšlený, na který se prostě časem vybodnete. Působí to jak novoroční předsevzetí, které se po 4 dnech rozpadne. ()

Epizoda 4 (2017) (S02E04) 

Tak tohle byl jednoznačně zatím nejzajímavější díl seriálu. Konečně jsme zase ve hře a únosci taktizují a plánují. Přesně tak to má být. Držet se plánu a přechytračit policií a je to 10x lepší než ty zmatky, který teď byly od začátku série. Jinak Berlín hodně stoupnul vzhůru, jeho proslov ke konci byl neskutečný. A plán Camerun je opravdu brutální tah. Tady se opět ukazuje genialita profesora a spolu ve spojeni profesor - Berlín hádám, nebo spíš vím, že toto je nejschopnější dvojice týmu. Konečně se berlin ukázal. Doufám, že uklidní hormony a už nebude debil. ()

Epizoda 5 (2017) (S02E05) 

Das eine masakere. Musí se zdrsnit, protože poslední dobou se z královské tiskarny cenin stal holubník. Konecne se tým usměrnil a tahne za jeden provaz a situace pro rukojmi se zpřísnila. Profesor to je jiná. Čekal jsem kdy se tohle stane, a taková blbost ho prozradí. Ano profesor je provarenej a v prdeli a to je opravdu v prdeli, protože nechápu jak dál. Nenadávejte není to spoiler, přece každýmu muselo dojít že vztah s Rachel je časovaná bomba. To není nějaká pipka ale neskutečně chytrá ženská. Prostě profesorovo poteseni ho stálo utajení. Zásadní chyba. A nejhorší je ten důvod odhalení. I když by na to stejně asi přišla, bylo by to déle a každá hodina je opravdu majlant prachů navíc. ()

Epizoda 8 (2017) (S02E08) 

Dosti emoční episoda. Finále loupeže se blíží ale Moskva se ho už nedočká. Škoda, tohle byla jedna z těch dobrých postav. ()

Epizoda 9 (2017) (S02E09) 

Neskutečný finále.. to byla drtivá epizoda. Je to scenáristický takový vymešleně nereálný, ale co. Když si na to zvyknete a přestanete řešit maličkosti, že tam lítají mezi kulky a žádnou neschytají apod. tak vás to bude neskutečně bavit. Seriál je nereálný od začátku, ale co si budeme, v 90 byl takový každý akčnák, dneska každý druhý akčnák a nikomu to nevadí a tady je to totéž. La casa pusobi filmově a mento ani nevadí ptž je to aspoň jízda a je na co koukat a když stránku realističnosti vypustíte vznika opravdu neskutečný seriál. Tahle episoda byla fantastická, kolikrát jsem měl slzy v očích. Berlín, i když jsem ho nesnášel, ke konci jsem si na něho zvykl a jeho rozhodnutí ukázalo jeho odhodlání. Tým se ztenčil, loupež skončila, uplynul rok. Nevím co se bude dít dál. Nicméně druhá série byla taktéž dobrá a finále druhé serie patří k těm nejlepším co v seriálové podobě za poslednich pár let zle vidět. ()

Aikido (2019) (S03E02) 

Jak jsem psal již v předchozích řadách, pokud si zvyknete na přehnanost a nereálnost budete opět mile překvapeni. Tým se opět setkává a má v plánu další loupež a teď to bude ješte větší rachot. Jako je to paráda. Mnohem více než jako seriál se toto snaží tvářit spíše jako extrémně dlouhý film rozkouskovaný do epizod a mě to vůbec nevadí. Je tam napojení na Mission Impossible a hodně ho z toho cítím a opravdu mi to nevadí. Pokud přistoupíte na hru tvůrců a budete seriál vnímat tak, jak oni chtějí a nehledat v tom mrvy, tak to bude neskutečná jízda, kterou si zamilujete. Vamos equipo, vamos vamos. ()

48 metrů pod zemí (2019) (S03E03) 

No. Tato episoda se me moc nelíbila. Pořád suoer, ale oproti tomu co bylo předtím je to taková prekombinovaná směs divnosti. Přijde mi jako by autoři z hlavnich postav dělaly voly s nepromyšleným plánem, když od začátku seriálu je devizou dokonalý plán. ()

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama