Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Peric, Paco Tous, Esther Acebo, Pedro Alonso, María Pedraza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze uživatele DonBraso k tomuto seriálu (6)

Série 3 (2019) (S03) 

Tak trojka vůbec nenadchla.Jak jsem psal už u prvních dvou dílů plné nesmyslů,tak se díky bohu od 4 dílu začlo se stejným štítem jako kdysi.Bohužel nevím kterej blbec tam cpe do všeho příšernou hudbu plných tanců.Tokio a Rio je hrozně napsaný až do posledního dílu.Tahle dějová linka je absolutní shit.Jelikož Profoser už není sám,tak do policejních složek přijdou dvě nové postavy.Tady by to vše bylo v pohodě,ale proč se člověk musí koukat na něco,co už dávno viděl.Vlastně trojka jede na vlně stejné,jen ve flashbackách vidíte Berlina.Palermo se snaží být právě Berlinem,takže postava se stane spíše triválním pojítkem,který by měl narušovat vnitřek skupiny jako právě skvělý Berlin v minulých sérií.Pravda je,že když zapomenete,že byly nějaký další série,tak přes těch pár berliček to má pořád skvělé tempo.Vlastně i přes ty všechny neduhy jsem to v pohodě dodíval,ačkoliv už vím co bude víceméně následovat,když si myslíte,že někdo má zemřít.Už je to okoukané a tudíž napínavé jen na oko.Ale říct si narovinu,že seriál už jen vykrade sám sabe,je bohužel fakt,který nabije svoje zásobníky i u čtvrté série.65% ()

Jsme tady zas! (2019) (S03E01) 

Obával jsem se třetí série a malinko se to naplnilo hned v prvním díle.První díl byl učiněné zlo,jak přivést postavy zpátky na plac a nějak to ztmelit.Nejhorší na tom je,že se to snaží být tak hrozně cool a jiné,až je to celé špatně.Přijde mně,že to chce nové diváky,takže přes sto scén,který přeskakují v časové rovině dostáváte scénář z dílny Troška company.Nejhorší kriminál je hned zkraje,kdy Rio a Tokio se odloučí.To je tak prasácky vymyšlený,že jsem tohle dlouho neviděl.Nemá to absolutně hlavu ani patu,má to jen efekt bezmozku odloučit,aby na tom mohl stavět celý příběh seriálu!Musí se tedy dost přetrpět ty hlouposti,zběsilé střihy a nevím co.Naštěstí to hlavní zůstává načrtnuto dobře,ale je tu velký varovný prst. ()

Aikido (2019) (S03E02) 

Přesně jak píše uživatel hydrovydra.Další blábol,který kazí seriál do háje.Postavy hledaný celý roky si tam chodí v ksichtě jakoby nic.Boha jeho co je tohle za kreténa,který to točí.Stačí doopravdy málo a udělat to jinak.Nejvíc Tokio,kterou by znal absolutně každý.Já si myslel,že po prvním díle tyhle krávoviny zmizí a hned je tu znova.Aspoň už je to malinko dýchatelné a konečně zapadnem do banky.Doufám,že už nějaký tvůrce nevymyslel další příšerný špek a pojedem po starých kolejí,protože zatím tato série vypadá jako špatný vtip,který je jen středobodem na další série.Bohužel i hodnocení celkové v komentářích moc příznivé nejsou.Ach jo. ()

Série 4 (2020) (S04) 

Stále nastavovaná kaše,ale určitě lepší než v třetí sérii,která byla na absolutní blbosti numero uno.Když pominu,že už to nemůže moc kam jít dál a jen přešlapuje stále na pětníku,tak to mělo docela švih.Poslední tři díly trochu vpřed a mělo to slušný tempo.Ghándí byl prototyp frajera,který tu banku nejspíš stavěl a přesto prohraje.Profesor opět ví co bude následovat a jedna dvě věci se sekne,že z toho vznikne celá čtvrtá série.Seriál přešel na jinou cílovku a díky tomu,že zlato už nejspíš musí být roztavené na deset let,tak se přepne na záchranu Lisabon.To,že zařve jedna hlavní postava je konečně krok vpřed.Pátá konečně bude poslední,tak si konečně uděláme dobře na duši.Postava Berlina je absolutně zde mimo chápání.Tvůrci ho tam mrsknou a to je vše.Jestli v pětce zas má mít rozumy a nějaký větší potenciál k ději tímhle stylem,tak španělé doopravdy už moc žerou drogy nebo špatnou paellu.Abych nežral,75% ()

Game Over (2020) (S04E01) 

Ze seriálu už se stalo to,že všichni jsou nesmrtelný.Bohužel tento aspekt už mě začíná silně štvát.Je vidět,že tvůrci musí nechat kostru postav stále při životě.Je to sice pěkně natočený,má to i pěkný akční stále potenciál,ale stejně už tušíte,že profeser přijde s tím,že to vše bude jinak.Tím tento seriál ztrácí napětí a i kdyby postava zařvala,tak to bude následkem toho,že to tak mělo být.Třetí série už byla vcelku omáčka a zde se šalamounsky dostáváme opět do hry.Už by to vážně chtělo vypadnout z banky a začít někde jinde a klidně vzít i více nových postav na úkor těch starých,protože ty přešlapují na místě a autoři už ty trumfy prostě nedají,ale přesto ještě kouknu asi i na tu čtyřku celou,protože když vypnete mozek,tak to má svoje kvality. ()

Série 5 (2021) (S05) 

Už je asi jedno jestli série měla mít horší čtyři nebo lepší tři a nebo někdo spokojeně zamáčknul slzu, že je to poslední série a tak tomu za odvahu dám rovnou pět. Na poslední sérii se opět urodilo to, co jsem fakt nechtěl. Opět se seriál snažil natahovat a s kýčem pořád opakovat scény, který už postrádají vůbec logiku. Ona už z tohohle seriálu se stala pohádka, zase na druhou stranu ten konec ještě vůbec nějak se aspoň dotáhnul do vcelku konce, který přesně tasil zbraně v tomhle ranku. Profesor má vždy v záloze tisící záložní plán a má vždy navrch. Tímto trendem se nese pořád to dokola. Tvůrci absolutní kašlou na to, že jestli vidíš, že tenhle je v průseru, tak tě to za pár minut ukážou, že tohle bylo vše dobře promyšlený. Tímto seriál ztrácí to nejvíc, že je hrozně čitelný a vlastně nedokáže ukazovat moc chyby. Čekáte, že někdo konečně zařve. Ano, divák se dočká, čímž chtějí šokovat, ale tu postavu stejně slyšíte pořád. Berlin už je tam z donucení, ale díky němu aspoň klapne malinko ten jeho příběh. Ač by to šlo určitě udělat mnohem lépe. Hodně se kecá, pořád se někam vracíte. Díky i akčnějšímu hávu to trochu se rozjíždí, aby jednou to ubralo plyn a nesmyslně se zabřehlo k tomu, že je snad lepší být místo policajta na druhý straně. Alicia dodá určitě drajf této sérii, bohužel takový Tamayo ač se snaží přesvědčit diváky, že má navíc, tak to má jen jednu v chvíli, protože to chtěl tvůrce. Je to někdy až tak moc za oči, že to bolí. Jednou je seriál nahoře a jednou dole. Vyvažuje to doopravdy chtíč konce, protože každý věděl, že tohle je už snad definitivně konec. 70% ()

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama