Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dušan Klein nám v roce 1975 přináší 3 detektivní příběhy z ponuré Ostravy, které nám ukazují běžnou denní rutinu kriminalistů v 70 letech. Ostravští přílušníci veřejné bezpečnosti řeší v časovém intervalu 24 hodin tři různé případy. Jedná se o zranění příslušníka VB, únos kojence a pátrání po pohřešované dívce. (Hennes)

Recenze (51)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Blahopřeju Františku Řehákovi, sesadil Brabce z prestižního trůnu nejhoršího českého vyšetřovatele. Takhle necharismatického a špatně zahraného detektiva jsem ještě neviděl. Přitom ze začátku film vypadal celkem slibně, nečtouc předem obsah, podle Brouskova vážného a rádobyzajímavého komentáře jsem usuzoval, že se bude jednat o báječnou komedii nebo spíš parodii. Po nálezu mrtvého dítěte mi tak nějak došlo, že to asi žádná velká legrace nebude. Přesto jsem se skoro celý film nenudil, protože jsem oceňoval režisérovu invenci, kdy Řehák hrál kladného policajta a zároveň jednu z hlavních padoušských rolí, a já čekal na tu švandu, až se to konečně provalí. Bohužel ke konci jsem zjistil, že ač oba dva plešivci, v jistých nepatrných detailech se Řehák od Vochoče přece jen liší, takže se o žádnou dvojroli nejedná. Jinak tehdejší příslušníci VB se svým tutláním únosů dětí v rámci hesla "hlavně neznepokojovat veřejnost" prokazovali, že logicky se dá zdůvodnit kdejaká hloupost. Kdyby nebylo náhody, nikdy by na tu ženskou nepřišli. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Nezáživná normalizační kriminálka, která i v rámci soudobé tvorby Dušana Kleina (ve které tehdy detektivky výrazně převažovaly) patří k těm horším filmům. Pamětníky možná zaujme dobový kolorit, ale jinak stojí za zmínku asi jen herecká účast půvabné blondýnky Milady Janderové (nyní Kratochvílové), která toho ve filmu sice moc nenahrála, ale vždycky se na ni moc dobře koukalo. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Tomuhle kraluje Jiri Zahajsky v temer cimrmanovske roli mlcenliveho poldy. :-))) Ale neni to tak spatny film jak se tady okolo pise. Proste takova socialisticka detektivka. Par vtipnych mist, par temnych (mrtvy novorozenec, unosy deti, pobodany prislusnik, apod). Linka s "sestnactiletou" Hedvikou je spis pro legraci nebo odlehceni... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ostrava je kraj „razovity“ a stejně jako v Práglu i tady měla VB pořád co dělat. Tří případy na vyšetření a noc utíká tak rychle. Kdo pobodal příslušníka bezpečnosti? Kdo unáší děti? Kam zmizela mladá blondýnka s vkladní knížkou?  No začátek byl docela slušný a přinesl i zajímavou atmosféru, ale postupem času se z toho stala jen natahovaná nuda. Plejáda známých tváří, pohledná Evelyna Steimarová i Milada Janderová (její případ zůstal nevyřešen). Zbylé dva měli pár světlých okamžiků, nechyběly emoce, ale i tak jde jen o obyčejnou průměrnou kriminálku. Znám mnohem lepší z té doby! ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další s detektivních filmů 70.let, ano film je spíš pohled na jeden den u kriminálky a tři různé případy, které se řeší, pobodání policajta, únos kojence a hledání nezletileté dívky co utekla. Nákou atmosféru tam nenajdeme, jen prostě práci při pátrání. Herecké obsazení je celkem slušný, ale mohlo se z toho vytěžit mnohem víc. Jako agitku bych to nebral, nebot to angažované není. Další nejspíš poprávem pozapomunetelný film,ale na občasné podívání to jde. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Ostrave. (dyfur)

Reklama

Reklama