Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dušan Klein nám v roce 1975 přináší 3 detektivní příběhy z ponuré Ostravy, které nám ukazují běžnou denní rutinu kriminalistů v 70 letech. Ostravští přílušníci veřejné bezpečnosti řeší v časovém intervalu 24 hodin tři různé případy. Jedná se o zranění příslušníka VB, únos kojence a pátrání po pohřešované dívce. (Hennes)

Recenze (51)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Několik hodin práce naší kriminálky za bývalého režimu jako poděkování těm, kteří strážili klid a štěstí našich domovů. Žádné akční scény, honičky, nic podobného. Jen mravenčí práce kolektivu ostravských kriminalistů, u dnešní generace, která si žádá vzrušení a adrenalin, by takový film neuspěl. Scénář byl však pouze průměrný a vsuvky Vlastimila Haška o tom, jak v roce padesátém třetím.... nebo rádoby vtipné vstupy B. Šmídy s minimaxem byly spíše trapné až amatérské. Nebylo také vysvětlené, jak zemřelo první nalezené novorozeně, všechny tři paralelní příběhy byly poněkud nedotažené. Tři hvězdičky je možná až příliš. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku celkem zajímavé, vzájemná souvislost mezi třemi případy jaksi nepřicházela a to mě mrzelo. To mi pro českou detektivku nepřijde moc typické. Dobovou atmosféru zachytil pan Klein dobře, vypravěč k divákovi promlouval budovatelským jazykem, obyčejným faktům dodával punc neobvyklosti. Ostrava té doby byla nic neříkající, jakoby chladná a nepřístupná. Dobrých herců se zde sešlo požehnaně, někteří ve velmi epizodických rolích. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ostrava je kraj „razovity“ a stejně jako v Práglu i tady měla VB pořád co dělat. Tří případy na vyšetření a noc utíká tak rychle. Kdo pobodal příslušníka bezpečnosti? Kdo unáší děti? Kam zmizela mladá blondýnka s vkladní knížkou?  No začátek byl docela slušný a přinesl i zajímavou atmosféru, ale postupem času se z toho stala jen natahovaná nuda. Plejáda známých tváří, pohledná Evelyna Steimarová i Milada Janderová (její případ zůstal nevyřešen). Zbylé dva měli pár světlých okamžiků, nechyběly emoce, ale i tak jde jen o obyčejnou průměrnou kriminálku. Znám mnohem lepší z té doby! ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Tomuhle kraluje Jiri Zahajsky v temer cimrmanovske roli mlcenliveho poldy. :-))) Ale neni to tak spatny film jak se tady okolo pise. Proste takova socialisticka detektivka. Par vtipnych mist, par temnych (mrtvy novorozenec, unosy deti, pobodany prislusnik, apod). Linka s "sestnactiletou" Hedvikou je spis pro legraci nebo odlehceni... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já osobně detektivky a kriminální filmy od Kleina zrovna moc nemusim a tento film neni výjimkou. Spojení trojice naprosto nesouvisejících případů do jednoho filmu podle mě nebyl moc dobrej nápad. Všechny případy jsou podaný jaksi zkratkovitě a jednodušše. A případ se ztracenou hezkou mladou blonckou tam byl zřejmě jen kvůli tomu, aby si diváci tu (pro mě naprosto neznámou) hérečku mohli prohlídnout. Mimochodem tento případ zůstal nedořešen, takže ta bloncka patrně pobíhá po Ostravě dodnes. Další dva případy taky žádnej zázrak. Je to takový bez napětí, bez akce, žádný překvapení nebo zvraty v ději. Prostě fízlové dostanou nějakej případ a bez sebemenšího zádrhelu dojdou krok za krokem až k úspěšnýmu vyřešení (teda až na tu ztracenou bloncku) a celý to dost nezaujatě komentuje Otakar Brousek jak nějakej naučnej dokument o životě hovniválů. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Ostrave. (dyfur)

Reklama

Reklama