Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dušan Klein nám v roce 1975 přináší 3 detektivní příběhy z ponuré Ostravy, které nám ukazují běžnou denní rutinu kriminalistů v 70 letech. Ostravští přílušníci veřejné bezpečnosti řeší v časovém intervalu 24 hodin tři různé případy. Jedná se o zranění příslušníka VB, únos kojence a pátrání po pohřešované dívce. (Hennes)

Recenze (51)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Tomuhle kraluje Jiri Zahajsky v temer cimrmanovske roli mlcenliveho poldy. :-))) Ale neni to tak spatny film jak se tady okolo pise. Proste takova socialisticka detektivka. Par vtipnych mist, par temnych (mrtvy novorozenec, unosy deti, pobodany prislusnik, apod). Linka s "sestnactiletou" Hedvikou je spis pro legraci nebo odlehceni... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ostrava je kraj „razovity“ a stejně jako v Práglu i tady měla VB pořád co dělat. Tří případy na vyšetření a noc utíká tak rychle. Kdo pobodal příslušníka bezpečnosti? Kdo unáší děti? Kam zmizela mladá blondýnka s vkladní knížkou?  No začátek byl docela slušný a přinesl i zajímavou atmosféru, ale postupem času se z toho stala jen natahovaná nuda. Plejáda známých tváří, pohledná Evelyna Steimarová i Milada Janderová (její případ zůstal nevyřešen). Zbylé dva měli pár světlých okamžiků, nechyběly emoce, ale i tak jde jen o obyčejnou průměrnou kriminálku. Znám mnohem lepší z té doby! ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Další s detektivních filmů 70.let, ano film je spíš pohled na jeden den u kriminálky a tři různé případy, které se řeší, pobodání policajta, únos kojence a hledání nezletileté dívky co utekla. Nákou atmosféru tam nenajdeme, jen prostě práci při pátrání. Herecké obsazení je celkem slušný, ale mohlo se z toho vytěžit mnohem víc. Jako agitku bych to nebral, nebot to angažované není. Další nejspíš poprávem pozapomunetelný film,ale na občasné podívání to jde. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je Brousek, který to celé komentuje, jak kdyby to byl dokument o mravencích. Jinak ty případy nejsou nezajímavý, a i ta policejní práce působí uvěřitelně... Akorát je to místy trochu utahané. Bavil mne Zahajský, který toho tady namluvi asi tolik, co ta jeho figurína v Rozpuštěný a vypuštěný. Vlastně jsem u něj zaznamenal jen větu "Teď by bodlo pivo". Tradičně mne tu sral Jelínek. Něco mne na něm leze na nervy. Taky je trochu divný, že se to odehrává v Ostravě, ale úplně všichni mluví jako Pražáci. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kamera za houkajícím majákem při průjezdu Ostravou naznačovala, že by z volhy mohl vylézt Frank Drebin, ale ono ne. Jen pohulující Kanyza, snaživý Jelínek, Mlčenlivej Bob Zahajský, nudné historky sypající Sherlock Hašek a vše dokreslující hlas vypravěče hodící se do dokumentárního snímku o reprodukčních praktikách láčkovců. Tihle lidé přes noc bdí, aby vy jste mohli v klidu spát! No, má úcta.. Už scházelo jen: „Maminko, tatínku, já se bojím pershingů!“ - „Nic se neboj, milé dítě, SS-20 ochrání tě!“ ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Ostrave. (dyfur)

Reklama

Reklama