Reklama

Reklama

Lesní chata

  • Kanada Dead Shack
Promo

Zdá se, že čtrnáctiletého Jasona čeká docela pěkný víkend. Vydává se totiž se svým nejlepším kamarádem Colinem, Colinovou starší sestrou Summer a jejich rodiči na odlehlou lesní chatu. Jason se na setkání se svými přáteli, zejména se Summer, velmi těšil. Všechno se ale rázem zvrtne, když se Jason, Colin a Summer rozhodnou prozkoumat sousední chatu, kde spatří ženu, jak omráčí dva místní obyvatele a naservíruje je svému nemrtvému manželovi a dětem k večeři. Duševně chorá sousedka se je s brokovnicí v ruce snaží umlčet, její natěšená zombie rodinka je hodlá za každou cenu sníst a podnapilí rodiče jim nevěří ani slovo. Jason, Colin a Summer se budou muset vyzbrojit, zocelit a naučit spolupracovat, aby zneškodnili hladové zombie dřív, než se stanou jejich další obětí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Promo

Recenze (23)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jako prakticky u každého, žánrově identického filmu píšu, skloubit horor s komedií je jedním z nejzáludnějších filmařských úskalí, a bohužel tvůrci z Kanady se s tímto snímkem zcela nepochybně zařadili do té rozhodně početně obsáhlejší skupiny, kde si na podobných kouscích stejní odvážlivci vylámali zuby. Každopádně v tomto případě byl veškerý onen humor vsazen ryze na totálně idiotsky se chovající postav, no a bylo to prostě hrozný, naprosto mě to jejich debilní vystupování iritovalo, ke konci pak až vytáčelo doběla, a v podstatě na mě ten styl humor působil, jakoby i samotnému panu režisérovi bylo tak maximálně patnáct, zkrátka zcela nesoudný zpracování a veškeré reakce postav ve mně vyvolávali jen salvy trapnosti a nepříčetnosti. Škoda je to ovšem o to větší, že po stránce hororové to zas až taková bída není, v posledních pár minutách se dostaví i poměrně slušná vybíječka, s nečekaně povedenými efekty, ale jelikož i sem tvůrci neustále srali ty jejich rádobyvtípky, tak tím spláchli i to málo, co se povedlo, tedy gore na úrovni. Jinak samotná zápletka je naivní, hloupá a až příliš nenáročná, což by nebyl vzhledem k žánru zas až takový problém, ovšem nějak jsem ani nepostřehl, že by se vůbec jakoby někdo snažil objasnit, co v tom filmu vlastně obyvatelé té chaty představovali, to byli jako kanibalové?, upíři?, zombící?, nebo všechno dohromady?, a šli jenom po někom a poslouchali jak čoklové, viz postava jejich matky a manželky?, to bylo fakt celý divný. Atmosféra a napětí pak dostali pro jistotu úplně volno, takže ve výsledku do pozitiv mohu zařadit maximálně zhruba tak tři efektní masakry, zbytek ale vážně působí jen jako špatný vtip, tudíž sorry, ale za mě palec dolu. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jedna rodina + jeden jejich kámoš se vydá na chatu si zachlastat vedle nich, ale sousedka chová doma zombie a oni to zjistí. A to je celý děj dokážu přežít, že ti puberťáci moc rozumu nepobraly, ale co předvádí jejich otec to už je vrchol (normální člověk, když mu řekneš, že vedle něj bydlí sousedka co někoho právě zavraždila tak by asi volal policii nebo to řešil jinak než tak, že tam naběhl a ještě se tam nechal zabít). Ty 2 hvězdičky jsou pouze za brutalitu jedna ustřelené hlava a jedna rozmašírovaná hlava kladivem jinak zde není co ocenit. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Je logické, že keď sú hlavnými hrdinami traja teenageri, ktorí budú musieť bojovať proti skupine zombíkov vedených ich ozbrojenou mamčou, tak sa nebude jednať o niečo, v čom treba rozoberať nejaký inteligentný dej či nedajsatan scenár. Neškodná, priemerná zombie komédia, ktorá poteší celkom solídnymi maskami a gore. Takže kto hľadá niečo viac ako explodujúce hlavy či odpadávajúce končatiny, môže rovno zamieriť inde. U mňa fajn, ubehlo to rýchlo. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Horory s prvky komedie většinou nemusím, a vlastně je ani cíleně nevyhledávám, ale na tohle sem byl díky plakátu zvědavej. Je to sympaticky cáklý, vtipný, krvavý, zábavný, a tak akorát dlouhý. Až na jednoho z hlavních herců, jehož "herecký výkon" považuji za jeden z nejhorších za poslední měsíce, vlastně nechci nic moc vytknout. Příjemná blbina. [HBO GO] ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela solidní naháněčka spíše dělaná do komedie. Ženská chová něco jak zombie ve sklepě a zabíjí kohokoliv kdo přijde okolo. Je to hloupé ale zábavné. Humor funguje a celkově se na film příjemně kouká. Jen škoda že občas se snaží tvářit hodně vážně aby pak hodil studpiní vtip. Takovej mišmaš. Ale na jedno zkouknutí dobré. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama