Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Několik důchodkyň bylo ve svém bytě přepadeno neznámým mužem. Ke znásilnění a smrti žádné z nich zatím nedošlo, ale brutalita pachatele případ od případu stoupá. K přepadení dochází vždy ve stejnou dobu, ve čtvrtek odpoledne. Po násilí následuje loupež, ztrácejí se peníze i šperky. Vedením případu je na přímluvu bývalé kolegyně pověřen major Bohuslav (J. Kanyza), dočasně přeřazený do policejního archivu, neboť v poslední době řešil své svízelné rodinné problémy alkoholem. Bohuslav chápe tento případ jako svou poslední šanci. Zapeklitý propletenec rodinných i „podnikatelských“ vztahů, v němž, jak se zprvu zdá, vraždil muž, který byl nedávno pohřben, zdárně vyřeší ve spolupráci s kapitánkou Mazancovou (V. Cibulková). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (64)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námět kriminálního příběhu o sérii brutálně napadených důchodkyň nijak nevybočuje od zavedeného standartu a děj jako takový není v tomto žánru nijak ojedinělý. Tvůrci se rozhodli přidat rodinné drama jednoho z policistů, který si právě prožívá osobní soukromou krizi. Příběh má tak dvě dějové roviny, které se kupodivu vzájemně neruší a naopak se příjemně doplňují. Není zrovna obvyklé u kriminálek zabíhat i do takovýchto záležitostí a to ve své podstatě probouzí jistou zvědavost. Ryze televizní film sice nemá žádné napětí a typickou žánrovou atmosféru, ale nevyznívá nijak špatně. Nenáročný film je zcela vhodný pro příznivce literárních krimi příběhu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

V kontextu české televizní tvorby je to minimálně obstojné, z širšího pohledu to již bohužel srovnání neustojí. Děj je překombinovaný, zvraty založené na podivných náhodách a k vyřešení všech zločinů dopomůže vyšetřovatelům něco z oblasti kouzel. Na tu mizérii scénáře je však film solidně natočen, překvapivě nenudí, což je ale především zásluhou zúčastněných herců. ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Český televizní krimifilm, v němž policie hledá psychicky narušenou osobu, jež vyhledává a poté sadisticky mučí osamělé ženy důchodového věku. K vyšetřování je povolán major Bohuslav (J. Kanyza), jenž tragickou ztrátu své rodiny léčí sklenkou v ruce a jenž jako jediný svými zkušenostmi může kriminalistům pomoci. Bohuslavův pátrací tým tvořili poručík Mazancová (V. Cibulková, jež tajila dlouhodobý milostný poměr se svým nadřízeným), poručík Kotík (nenápadný T. Valík) a V. Postránecký jakožto vždy dobře naladěný psycholog. Jak bývá zvykem, vyšetřování se začíná komplikovat, je nalezena mrtvola muže, jenž s velkou pravděpodobností měl sadistické činy na svědomí (M. Etzler, jenž dokázal podobné duševně zaostalé typy ztvárnit vždy věrohodně) a k tomu se objevují další mrtvá těla. Ve vedlejších rolích, jichž měla tato televizní kriminálka snad až příliš, se představili recidivista M. Táborský, vychytralý domovník V. Zavřel, soukromé očko Ťulda Brousek či otec a syn Rybkové - senilní profesor J. Hálek a právník B. Klepl. Kriminalistická složka byla zachycena poměrně dobře, jak už bývá u zkušeného D. Kleina zvykem, avšak mám mírné výhrady k jiným věcem. Neveselá psychologická sonda do života žal v alkoholu utápějícího vdovce Bohuslava, včetně rozhovoru s jeho invalidní dcerou bylo zbytečně důkladně. Snímek doprovázela hudba skupiny Monkey Business, což dle mého názoru nebyla šťastná volba, neboť se ke snímku charakterově nehodí a jejich spojení jsem nepochopil. Jedná se mírně nadprůměrnou kriminálku, jež mě vzhledem ke svému temně znějícímu názvu úplně nepřesvědčila, avšak zápletka není úplně špatná, stejně tak jako herecké výkony. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Eine kleine Grabkomik aneb Klein jako hrobnik detektivního žánru na Čétéčku a tečka. A schválně, kolik času je víc - jednaosmdesát minut děje s nějakou tou vatou nebo osmdesájedna minuta vaty s nějakým tím dějem... O >hereckých< čudloidních (re)kreacích zas ani nemluvě. Tak škoda slov... °-/ - - - - - (Poprvé viděno 26.2.2012 na >hrobnické jebničce< , hodnocení 275., komentář zde jako čtrnáctý - 26.2.2012) ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Solidní česká detektivka, která jakoby chtěla připomenout kvalizu české detektivky z let minulých. I když se ji to celkem nepovedlo, vznikl velmi slušný snímek se zajímavou zápletkou, ale na druhé straně již trochu zprofanované téma kriminalistu propadlého alkoholu. Každý lepší kriminalista chlastá. Máme se pak divit, že zločinci mají navrch? Vidím to na 3-4, ale právě kvůli tomu "alkoholickému klišé" jdu na 3*. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Scenárista Viktorín Šulc vyhrál v roce 2000 se scénářem k tomuto filmu soutěž O dýmku Sherlocka Holmese vyhlášenou Českou televizí o nejlepší původní scénář s detektivní či kriminální zápletkou. (navabaca)

Reklama

Reklama