Reklama

Reklama

Nepřesaditelný!

  • angličtina Nonreplantable! (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Kdo je ve skutečnosti svérázný novinář Jiří X. Doležal, o němž bylo napsáno sedm diplomových prací? Jakou roli v jeho životě hraje časopis, do něhož píše pětadvacet let? A jakou roli v něm hrají ženy? A zakázané látky? A pravěk? A samota? A smrt? Na tyhle a další otázky odpovídá s dech beroucí otevřeností dokument režiséra Igora Chauna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála pro mě sledovatelných dokumentů, hlavně proto, že se hodně točí kolem Reflexu. Ten časopis mi byl po dvě desetiletí většinou kvalitním hospodským společníkem. K jeho trademarkům patřil např. Zelený Raoul nebo právě Jiří X. Doležal. Nic z toho už tam nenajdete. Z Reflexu se do několika let poté, co to tam Jiří zabalil (a prakticky ihned poté, co zabalili Raoula) stal sterilní bezpohlavní plátek, kde vše zajímavé přečtete ještě dřív než se stihnete pořádně napít prvního piva. No tak alespoň že Igor Chaun mezi videi o své sektě natoćil zas jednou něco, na co se dá dívat. A Jiří X? Ten dnes někde loví trilobity, honí hlemýždě, případně píše do periodik, o kterých nikdo nikdy neslyšel. Staré časy jsou pryč a konec Reflexu byl pro mě asi tou poslední tečkou za nimi. Tak jsem díky Nepřesaditelnému trochu zavzpomínal a přidávám jednu protekční hvězdičku. ()

Nuach

všechny recenze uživatele

Přátelé, díky za hodnocení a reakce... Věřím, že film bude zajímavý i pro vás, kteří máte na JXD nejednoznačný názor ... nebo naopak velmi jednoznačný... :-) Jednáme o kinodistribuci a přes léto vezeme film na Colours do Ostravy (21. 7.) a na LFŠ do Hradiště (31. 7. Sportovní hala.) A taky budeme cestovat po kinech. Takže věřím, že příležitost ke zhlédnutí bude... Igor ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

V něčem lehký, bláznivý skoro až punkový dokument o ikoně žurnalistiky, kterou si ale jen tak někdo nezapamatuje. Protože tím jak už ani nyní není nijak činná, tak v podstatě vymizela. Tento film je jen lehkou vzpomínkou na někoho kdo žil (a stále žije). Občas trochu úchylné a zbytečně sexistické, kdy tvůrci sami ženy vyzívají ať jim ukážou kozy. To bylo docela na palici. Pak trochu dojem docela uvědomělého a zajímavého člověka Doležala kazí zase on sám tím, že nechápe humor z jiných stran a z takového nestranného trolla a punkáče je spíš divný pokrytec. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Bolševický narkáč, impotentní slumová názorová autorita, hnijící narcis, bezesporu ten největší rozumbradáč, jakého zná, a nově i zahořklý lokální neuargumentovatelný neomarxistický aktivista ve skocích do nikam s jediným směroplatným a veskrze objektivním světonázorem - Jirka X. Fetka – je patrně největší anfánteryblb hyenistické scény našich lůzrů a hnojů, kterého bych neváhal zařadit mezi takové psychotické velikokoty a alkonarko kapacypy, jako  například Vincent Venera, Filip Topol nebo Milan Hlavsa. Prostě výkvět astrálně tlučhubovských plísní pražských skvotů a bezďáckých přístřešků, co si nevidí na špičku čuráka a jenž ve svých kruzích samolibě zlidověl, etanolem a vymetamfetaminovanou dutinou samozvaně povolán sveřepě šířit jedinou platnou a nezpochybnitelnou pravdu a morální hovnoty vlastního kategorického imbecilativu. Výkvět, který kdyby neuměl jakž takž formulovat demagogické texty a nedostal kdysi charitativní lano z Reflexu, dávno by hnil někde v cigánském brlohu v Libni se stříkačkou v žíle. Výkvět, který zcela po zásluze skončil tam, kam patří, a sice v té nejsmrdutější demagogické a ryze dezinformační rudé žumpě, internetovém vytřiprdelníku pro ultralevicové artisty na piku, zanícené zoláty a libtardí alkoyntelechtuály – Forum24. Snažil se, patrně jeho občasný spoluskvotovník a kdysi nadějný pseudorežisérek Igorek, snažil, udělat ze samolibého obbrkokota milého dědečka s vyhnitou držkou, i hřad otylých batikovaných redakčních pičinek přičinlivě qokal, jaký je ten Jirka vlastně správňácký a veskrze fajnový sapientní homouš a tolik soplistikovaný dekadentní filosof meziprstních mykóz. A i ten odporný Řezník, kterého KS tenkrát zkoušel podle vyzdrojovat a žlučovitě veřejně pohanit svými obvyklými nekalými, prašivými čurnalistickými pseudometodami, které Márty okamžitě prokoukl a po svém mu hned nonšalantně narval nenagelovanou pěst do prdele, tam měl vlastně být jako exemplárně omezený protipól té náramné parodie na rádoby renesančního psychoparazita. No dobrá práce, Igorku, parádně se vše minulo účinkem a vytvořil jsi oslavný portrétek vyfetlého, sebestředného pičuse, v němž adorovaný zcela věrně a realisticky působí jako vyfetlý, sebestředný pičus, což prostě musím ocenit. Krásné dva rozškrábané červené strupy po vpiších! ()

sator 

všechny recenze uživatele

Časopisy nečtu, x vnímám podobně jako Rejžka, zbytnělý rozum, podvyživené EQ...Není pravda že narcisni člověk se má rád, právě proto že se nemá rád, hledá lásku k sobě skrze uspokojování rozumu... Brezinův postřeh o tom že články x nejsou o světě ale o něm, je trefný... Přesto jsem si mínění o x notně poopravil :-) Není žádné nauky jež by nejvyšší probuzený hlásal...tady duchovního Igora dostal :-) ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama