Reklama

Reklama

Recenze (8)

stephano 

všechny recenze uživatele

Na seriál od Dowdle brothers sem se tešil, jelikož jejich filmy dávám, v rámci žánru, mezi své top (tedy i přes nějaké nedostatky). Waco se prvním dílem rozjíždí přesně tak, jak sem si představoval. Ani vteřina epizody nenudí a připravuje nás na, podle mého názoru, seriál roku. Nicméně, stejně jako u jejich předchozí tvorby, není to pro každého. Někdo v tom bude hledat uplně jiné seriály a možná bude zklamaný. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zorientujeme se poměrně rychle. Seznámíme se s agenty FBI i členy komunity. Vede ji jistý David Koresh, který se prohlásil za mesiáše, který započne apokalypsu nevěřícího světa. Ovšem místo toho přivodil kruté týdny pro členy své organizace. O událostech na kopci Mt. Carmel poblíž texaského města Waco, po kterých zůstaly desítky mrtvých (včetně dětí), se rozhodla vyprávět v šestidílné sérii televizní stanice Paramount Network. Okolnosti dosud přitahují mediální i badatelskou pozornost. Seznamujeme se s motivacemi federální agentury ATF i každodenním životem Davidiánů, tedy hnutí, které vycházelo z Adventistů sedmého dne. Žili v komunitě, studovali Bibli. Částečně se stranili okolního života, muži nesměli pít alkohol ani mít sexuální styk. Sám Koresh měl ovšem několik (ale prý k žádnému potěšení) manželek (některé i nezletilé) a dětí. Kladně se vyjadřoval ohledně práva nosit u sebe zbraň. Právě poté, co na ranči začal shromažďovat značné množství zbraní, se dostal do hledáčku úřadů. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Je to jak jsem se obával, závěrečný konflikt slibuje hodně, posun v čase a události, které k němu však spěly, už nikoliv. Příliš mnoho nekonkrétního tlachání uprostřed kultu (s nevěrohodně obsazeným Kitschem v hlavní roli, a to ho mám jako herce celkem rád) a vedlejší linka s ATF/FBI, do které se nějakým způsobem promítá politika, prostě tolik netáhnou. Řemeslně precizní, jenže to už je dnes standard, tzn. s výjimkou konstantně skvělého M. Shannona vlastně ani není moc co chválit. Dalších pět dílů bude čistě o vaší trpělivosti. 6/10 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Tak tahle minisérie vypadá velice nadějně (zejéna díky Castingu) a myslím, že tohle je první a poslední díl, který hdnotím "jen" 4 hvězdami. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přesto, že šlo o úvodní epizodu, nedočkal jsem se žádného pomalého rozjezdu, kterého jsem se trochu obával, při akci proti Weaverovi jsem dostal slušnou porci kvalitní akce, zatímco David Koresh se postaral o teologicko- filosofické okénko. Netušil jsem, že se u dramatu tak pobavím, ale nejhorší sniper v dějinách mě dostal, totéž se podařilo nesmírně obětavému Davidovi, který vzal všechen ten odporný a nehygienický sex na sebe, aby spasil ostatní. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Odstřelovač, který zabil Weaverovu ženu Vicki při obležení Ruby Ridge, se jmenoval Lon Horiuchi. (Rollo_Tomasi)
  • V seriálu je zachycen incident v Ruby Ridge. Ruby Ridge bylo místem jedenáctidenního obléhání poblíž Neapole v Idahu v USA. Začalo 21. srpna 1992, kdy se Randy Weaver, členové jeho nejbližší rodiny a rodinný přítel Kevin Harris bránili maršálům Spojených států (USMS) a záchranného týmu FBI (FBI HRT). Vše začalo kvůli tomu, že Weaver nezaplatil poplatky za zbraně. Počáteční setkání mezi šesti americkými maršály a Weaversem vyvrcholilo v přestřelku a smrt maršála Williama Francise Degana (42 let), Weaversova syna Samuela (14 let) a Weaverova psa Strikera. Při následném obléhání Weaverovy chaty, vedeném FBI, byla Weaverova žena Vicki (43 let) zabita ostřelovačem FBI. Všechny oběti zemřely v prvních dvou dnech operace. Konec obléhání byl nakonec vyřešen civilními vyjednavači. Přeživší členové rodiny Weaverových obdrželi v roce 1995 odškodné 3,1 milionů amerických dolarů za smrt Vicki Weaverové a Samuela Weavera. Kevin Harris přijal v roce 2000 odškodné 380 tisíc dolarů. (Rollo_Tomasi)
  • V 15. minutě, když se David Koresh (Taylor Kitsch) a David Thibodeau (Rory Culkin) poprvé setkají v baru, zahrají na pódiu píseň „My Sharona“ od americké rockové kapely The Knack, která vyšla v roce 1979 jako jejich debutový singl. (Trajektt)

Reklama

Reklama