Reklama

Reklama

Recenze (6)

zsn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Pojď ven" - "Nepudu". "Pojď ven" - "Nepudu". "Pojď ven" - "Nepudu". "Pojď ven" - "Nepudu". "Pojď ven" - "Nepudu". "Pojď ven" - "Nepudu". = toto je celých pět dílů. Pusťte si až ten šestý, protože do té doby o nic nepřijdete. Kdyby totiž všechny díly byly tak svižné jako ten poslední, mohl to být vynikající 2 h film. Film! - stačil by film! I tak jeden díl celkové hodnocení nezachrání. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Satelit, právníci, naděje. Zatímco vyjednavač Gary (Michael Shannon) se pokouší vést dialog, jeho šéfové a kolegové se snaží vynutit si poslušnost silou. Ovšem dny plynou. A vyjednavač se dostává na druhou kolej. Ostatně neměl to snadné, důkazy mizely, Davidiáni ztráceli důvěru, i kamerové záznamy začátku razie, pořizované ATF, se ztratily. Přitom ujednal zásadní dohodu: vzdají se, jakmile David sepíše svůj výklad Sedmi pečetí. Jenže plány Garyho kolegů počítají se slzným plynem. Zatímco Davida nutí, aby ukázal, že na svém výkladu skutečně pracuje a jen takticky nezdržuje, ten se chová jako sebestředný magor, který děj se co děj musí své dílo nejprve dokončit. Shannon je v těchhle momentech skvělý. Úsporný, ale intenzivní projev. Potěší i zarputilý agent FBI Shea Whigham či přeživší člen kultu David Thibodeau ztvárněný velmi slušným Rorym Culkinem. Obléhání nakonec trvalo 51 dní. Důvod finálního úderu? FBI se obávala, že by přibližně stočlenná komunita Davidiánů mohla spáchat hromadnou sebevraždu. Do komplexu najely tanky s možností vypouštění slzného plynu upravenou hlavní. Během razie vypukl požár. Většina členů komunity nepřežije. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K už tak kvalitnímu ději přibyla ještě výborně zvládnutá akce, závěrečná epizoda mě tedy rozhodně nezklamala, přestože jsem samozřejmě věděl, jak všechno dopadne, detaily byly drsné. Oceňuji, že David Koresh ukončil svou existenci jako správný vůdce, už chyběl jen ten bunkr. ()

mikexcbig 

všechny recenze uživatele

Priam brutálne zakončenie minisérie, ktoré aj silnejším povahám vtlačí slzy do očí. Súhrn: Skvele napísané, zkvele zahrané (Kitsch mal na môj vkus príliš kolísavé hranie, ale celkovo mi ako "Ó Vodca" sadol; Shannon to zahral tak ako to vie iba on - perfektne). Seriál postupne gradoval od predstavenia "sekty", čo malo za následok trochu pomalší rozjazd, no akonáhle veci nabrali tempo, bolo nemožné odtrhnúť sa od obrazovky. Celkový dojem umocňuje hlavne to, že že tieto veci sa naozaj stali a zomrelo pri nich veľa ľudí. Vďaka seriálu akým je Waco si môžeme aspoň skúsiť predstaviť pozadie (neľahkých) rozhodnutí, ktoré nakoniec vyústili v to, v čo vyústili. Pre mňa top seriálový zážitok za poslednú dobu. ()

Zajímavosti (5)

  • Při požáru ve Waco zemřelo celkem 76 lidí (včetně dvaceti dětí a dvou samovolně potracených dětí). (Rollo_Tomasi)
  • Když David Thibodeau (Rory Culkin) čeká na soud, tak přímo vedle něj sedí skutečný David Thibodeau, který se zúčastnil natáčení a podle jehož svědectví je seriál natočen. (Nick321)
  • V seriálu je řečeno, že požáru ve Waco uniklo jen pět lidí. Ve skutečnosti jich bylo devět. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama