Reklama

Reklama

Nete mo samete mo

  • Japonsko 寝ても覚めても (více)
Trailer 2

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (4)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Na Hamagučiho filmoch mám rád tú civilnú bezprostrednosť. Takú tú príjemnú životnú poetiku, ktorá odsúva dramatické udalosti na druhú koľaj a necháva charaktery plynúť v pomerne jednoduchých situáciach. Erika Karata aj Masahiro Higašide sú vo svojich úlohách uveriteľný a dá sa ich motiváciám skvelo rozumieť. Nech sú akokoľvek podľa niekoho hlúpe. Film je totiž o vzťahoch, dospelosti a chybách. Charaktery nám pred očami rastú a posúvajú sa ďalej a vytvárajú tak hodnoverný obraz dvojice ľudí uväznených v bizarnom trojuholníku v ktorom sa odráža ale to najlepšie s japonského prístupu k emóciám a vzťahom. Drobnosti ako cesta autom, alebo kráčanie pešo domov, lebo zemetrasenie, všetky scény v daždi alebo na schodisku s výhľadom na mesto sú obrazovo a významovo čisté a silné. Dokonca si myslím, že pri druhom zhliadnutí by to bolo za plný počet. Ak sa správne nastavíte takýto typ filmov vie byť veľmi vďačný. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Asako I a II. Povznášející a iritující. Realistická a alegorická. Rozprostřená mezi fantazií a skutečností, trochu jako my všichni. Pokud během filmu zjistíte, že nenávidíte Asako I, pravděpodobně aspoň částečně porozumíte Asako II. Jenže co když je ta obyčejná každodennost, s níž se všichni musíme smířit, vlastně lepší, než se nekonečně hnát za snem? 80% P.S. Mytí nádobí je masterclass. ()

Reklama

Telemachus 

všechny recenze uživatele

Vizuálně mě už dlouho nic takhle neoslovilo, žel krásný vizuál nestačí. Příběh hloupoučké a nedospělé Asako, která to v hlavě nemá tak úplně v pořádku a nedokáže říkat ne, když má říkat ano, a ano, když má říkat ne, je ódou na "je jedno, že nic neumíš, hlavně buď roztomilá". Potom, co jí vše vychází prostě a jednoduše tím, že se nechá vláčet životem, hodí všechno do hajzlu. Gratulace. Když se jí poprvé podaří říct ne v situaci, kdy má říct ne, je už v zásadě pozdě. Což si paradoxně uvědomuje a její existence (doslova) závisí na tom, zda, a jak moc, dokáže obměkčit svého ex. Ve výsledku mě to vlastně jen 115 minut štvalo. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama