Reklama

Reklama

Lesní rituál

  • Velká Británie The Ritual
Trailer 1

VOD (1)

Po tragické události, při které zemře jejich kamarád, se parta čtyř kamarádů vydává do švédské přírody uctít jeho památku a zároveň upevnit narušená přátelství. Po úrazu jednoho z nich a nepřízni počasí se zpátky do civilizace vydávají "zkratkou". Jak řekne jeden z nich - kdyby zkratka byla cesta, dávno by se jí říkalo cesta. A má pravdu - na co skupina v lese narazí, neexistuje příliš racionální vysvětlení a všichni musí bojovat s démony - ať už s těmi, na které nyní narazí, tak s těmi, které mají hluboko uvnitř po smrti kamaráda... (kery-)

(více)

Recenze (426)

Eywa11 

všechny recenze uživatele

3/4... neviem sa rozhodnúť....ako celok dobré, ale 4 hviezdičkový dojem mi pokazil záver. Inak fajn atmosféra, kým nebolo démona vidieť bolo to super..........každopádne po dlhej dobe celkom fajn horor. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Já si dovolím přidat taky málo mouky na vál.Ze začátku střelím hned od boku a herecká čtyřka nebyla vážně nic moc.Další bejkárna je poznat,že ve Švédsku nejste ani omylem a to člověk nemusí hltat přirodopis,ale tak budiž,stejně jsme pak v lese.Tady doopravdy snímek exceluje a v tomhle jehličnanu,kde čekáte pěkný suchohříbky se vyklube parádní těsná atmosféra.Má to svůj nádech neviditelného a lechce mysteriozního.Vždycky na hororu mě bavila zvuková tvorba.Něco jako herní Silent Hill,ale tady ač zde přítomní pějí chválu,tak to zas takový terno nebylo.Samozřejmě film na tom stavěl,protože to vysokorozpočtový blockbuster není,tak je lepší radši nevidět.To sice nakonec přišlo a všechno přišlo do háje,ale to je ten úděl.Zde vlastně vyšel ještě suprově,protože to máte zde až na samém konci.Co je fakt na pěst je zpětná vazba.Vysvětlení aby divák pohledal.Si říkáte jakej já vůl a on je to jen takovej špek od tvůrců.Celou dobu se pomalu les kácí a pak vypadne "losák".Je to malinko spíše komické,když né po vzoru Predátora,ale spíše po vzoru Vetřelce,vajíčka,zde nějaké mrtvé duše,se nasere losomák a začne spirutálně se dít mecheche.Atmosféra je bohužel už na dně vody a divák jen čeká co z toho vyleze.No vyleze z toho leda...no však víte:) Řešit mytologické čáry a Odina a tyhle brekule je sice oživení jako bejk,ale zde je tu jen proto,aby někdo natočil přes hodinu svůj majstrštyk v jehličí u stanu,fouknul tam čtyři blbce,který mají sny,který film naprosto ignoruje a tradá.Je pěkný,že si pak diváci budou psát,jak to ten autor myslel,ale taky si bude myslet,že jsem dostal jen prázdný DVDčko,kde měla být nahatá Pamela Anderson:).Popravdě kdyby konec skončil jako v dalších stovkách slasherů,tak budu fakt hodně spokojenej.Nápad dobrej,půl hodiny přímo skvělých,výsledek nula.Na horor slušných 65%. ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Z filmu mám dosť zmiešané pocity. Skoro cely film je tu dokonale kombinovaná mrazivá hudba a skvelá kamera. Dobrý dej, hutná atmosféra a do toho čarodejníctvo a neznáme monštrum. Ale ako uz prichádzal koniec, film začal na všetkom upadať, pripadalo mi to ako keby chcel režisér čo najrýchlejšie ukončiť film a to mi zkazilo celý zážitok z filmu. Tak za mňa ako tak spokojné 3* . A to film mal u mňa nábeh na 5* za atmošku,kameru a dobrý dej. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Ajajáj, čože sa to stalo? Spočiatku sa nám tu odvíja slušná paranoja uprostred švédskeho Blair Whitch plná nevypovedaných obvinení, výčitiek a kamaratšákov. A potom to niekde v polovici cesty (cca po 20 minútach) stratí dych. Od toho momentu je to hotové utrpenie hrajúce sa na hrozne cool príručku modernej škandinávskej mytológie, ktorú úplne dorazí ten hybridne nedokončený sob. Od momentu keď sa prestane len tak mihať lesom, ale stane sa plnohodnotnou súčasťou vizuálu, som sa nestačil chytať za hlavu. Záverečné finále som si už trhal vlasy a kričal dosť! Jednu hviezdu dávam za ohľaduplnosť tvorcov, ktorí toto trápenie vtesnali do 1,5 hodiny hnusu. ()

jkpj22 

všechny recenze uživatele

Britové horory neumí, říkám to pořád a vždycky mám pravdu, každopádně u tohoto filmu jsem změnil názor díky závěru. Stojí to za to. Doporučuji. Tři hvězdy. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Cca 90% si film buduje tajemnou temnou atmosféru strachu, aby to v posledních pár minutách naprosto zabil směšným monstrem - bohem ... Jako nevím jak tenhle film hodnotit. OK, asi není tak snadné vymyslet a nějak ztvárnit severského boha nebo co to vlastně bylo, ale přece jen tohle byla fakt pakárna hodná filmů od Tromy . Nebýt toho odfláklého konce asi bych dal i 5 hvězd, ale tohle bylo fakt zklamání. Za shlédnutí to stojí, někomu se třeba bude líbit i ten konec, za mě ale palec dolů. 65 % ()

Taron 

všechny recenze uživatele

Atmosféra se teda v tomto filmu opravdu povedla. Jakožto vášnivému "hikerovi" se mně po tomhle bude ve stanu usínat asi přece jen o něco hůř. Ne, opravdu, ve filmu šlape všechno. Byl jsem připravenej dát 5 hvězdiček, ale konec mě příliš zklamal. Ani ne proto, jak odvážnej a i docela akční byl, ale spíš proto, že jsem doufal, že několikrát vyobrazená situace, kdy hlavní hrdina ze strachu nepomohl svému kamarádovi, bude mít fakt nějakej smysl. Doufal jsem, že třeba Luke přece jen nějak Doma zachrání a ukáže, že se v něm všichni zmýlili. Takhle je tady ta dějová linka vlastně o ničem a to mně film trochu pokazilo. Každopádně i tak, jeden z nejlepších hororů posledních let. ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele

Velmi slibný začátek a atmosferický, až téměř lovecraftovský děj, je bohužel nakonec opět vystřídán nechutně tuctovým závěrem. Bohužel ani britové tedy neumějí točit horory a mysteriózní námět dokážou debilním závěrem totálně zabít. Chvílemi mi přišlo, že závěr dotáčel snad úplně jiný režisér, nebo že byl použit scénář z nějakého jiného projektu. Komentář soudruha Verbala v tomto případě naproto trefný. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Nebýt podivného konce s veskrze trapným megasobem a bandou přihlouplých retrovesničanů, bylo by to za plný počet. Ale to co tři čtvrtiny filmu děsilo právě proto, že to bylo skryté, mělo zůstat skryté až do konce. Ale i tak velmi příjemné překvapení na hororovém poli. ()

Vica 

všechny recenze uživatele

Kým sa to v prvej polovici hrá na Blair Witch tak to funguje viac než dobre. Dusivá atmosféra nekonečných stromov nenecháva nič na náhodu a skvele vytvára neprijemno. No a potom... potom to treba vypnúť. A ísť spať. Pod stan. Do lesa. ()

AARONN 

všechny recenze uživatele

Když nevíte co by, tak nejlepší pro děsivou zápletku je vymyslet 1) vymknutý kontník - 2) zkratku - 3) les - 4) krvelačného jelena - 5) švédy = ... ()

Veto_01 

všechny recenze uživatele

Nevím jak vy, ale já už mám dost party přiblblých puberťáků, kterou někdo někde postupně likviduje. Možná právě proto se mi tak líbil Rituál od Brucknera, který na to jde trochu jinak a naštěstí dost povedeně. Doporučuji ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Celkem slibná první půlka filmu, jejíž potenciál vyprchá ve chvíli, kdy se odhalí lesní tvor. Spousta věcí zůstává bez vysvětlení. Spousta se nastíní ale význam není přikládán ničemu. Nic se neodhaluje, pouze podoba tvora. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Pri te prehrsele hororoveho odpadu co se na me vyvalil 2019 a 2020 je toto jeden z velmi svetlych momentu, zablesku a nadeje, ze opravdovy, kvalitni horor lze jeste stale natocit a to i s minimem rozpoctu. Pribeh se trosku mlati s vykradackama Blair Witch, lonskym Slunovratem, norsky Villmarkem a jinymi podobnymi. Ani to me vsak neodradilo od plneho hodnoceni, co bych trochu vytkl, byly ty lesni flashbacky propojene s vrazdou kamarada, nejak mi to tam nepasovalo. Jen tak dal, rad bych aby se podobnymi filmy roztrhl pytel. ()

Henrinity 

všechny recenze uživatele

Prvé dve tretiny atmosferické, napínavé. Úzkosť, bezmocnosť a nechápavosť hlavných postav je uplne vypluvnutá z obrazovky na diváka a človek si hovorí že presne takto sa má točiť moderný horor. Potom však niekomu totalne zašibalo a spravil z toho trápnu frašku. Finále je k smiechu. A k skapaniu od nudy. 6/10 ()

Mamutol 

všechny recenze uživatele

Tak tohle šlo nějak mimo mě. Nevím proč, ale bylo mi jedno, komu se co stane i jak to celé dopadne. Lesní komunita divných lidí byla taky celkem nudná. Dám pár bodů za zmutovanou žirafu s parohama, ale to je tak všechno. ()

Lenka.Kosnov 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených hororů! Jen je škoda, že zlo nebylo skryto až do konce, jako tomu bylo v knižní předloze od Adama Nevilla. Proto dávám o hvězdičku méně. ()

Reklama

Reklama