Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nedaleko městečka Kostelec dojde k přepadení poštovního vozu, při kterém pachatelé ukradnou dva a půl milionu korun. Případ se místním policistům nepodaří vyřešit. Z pražské kriminálky proto po nějaké době přijede mladý a schopný poručík Charvát (J. Satoranský). Zatímco se seznamuje s okolnostmi případu a s nalezenými důkazy, naváže známost s pohlednou Květou (Z. Cigánová), dcerou správce ubytovny Weisseho (R. Hrušínský). Komplikovaný vztah, který mezi oběma milenci vznikne, si nijak nezadá se složitostí kriminálního případu, jenž Charváta do Kostelce přivedl. Vše se začne ještě víc zamotávat, když kdosi brokovnicí zavraždí místního rváče a opilce Maláska (R. Přibil). Ten je totiž ve skutečnosti Květiným manželem. A jeho smrt podle Charváta souvisí s poštovní loupeží… (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Tak jako téma mě bezesporu zaujalo, páč představou výhry ve Sportce taky žiju. Ovšem je nutné si uvědomit tu pravděpodobnost výhry prvního pořadí - je 1:14 mil., jsou dva tahy, takže 1:7 mil, pokud sázíme všech deset sloupců, je 1:700 tis., za rok vsadíme 100x, páč se losuje ve středu a ve čtvrtek, takže nám vyjde, že člověk má při pravidelném sázení šanci na výhru prvního pořadí jednou za 7 000 let. A to je krásný, ne? Z toho vyplývá: za á) že nemá smysl sázet, pokud je člověk normálně racionální a nevěří na zázraky, za bé) má smysl sázet, pokud člověk na zázraky věří a modlí se k tomu správnýmu bohu, a za cé), ještě jeden závěr, ke kterému ovšem dospěli jen ti nejosvícenější a nejgeniálnější z nás. Takže, na co jsem přišel: jakožto člověk zcela racionální je jasný, že na to musím jít "z druhý strany" - podle toho známýho přísloví, že když Mohamed neobšťastňuje kozu, musí si koza najít jinýho kozla. Zkrátka musím svůj život prodloužit na těch 7 000 let, pak budu mít skoro stoprocentní šanci, že v tý sportce vyhraju. Se fakt divím, že to nikoho jinýho zatím nenapadlo. Takže jsem odešel do lesů, piju vodu z potůčku a jím jen (snad)léčivé bylinky. Internet samozřejmě nemám, třeba tenhle komentář posílám po holubovi, vždycky mu řeknu, co má někde vyťukat na počítači. On pozorně naslouchá, ale holt má malou hlavičku, často to poplete, a podle toho ty komentáře taky vypadají. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Divný film s klasickým scénářem, ale ještě divnějšími postavami i scénami. Občas jsem vůbec nerozuměl hlavnímu hrdinovi, na filmovém zpracování je strašně moc vidět, že se to dělalo postaru, dlouhé bezvýznamné pauzy, střihy bez předchozího ukončení scény. Přitom příběh celkem klasický - přepadení bankovního vozu, pár podezřelých, hlavní záporák spíše nejasný, femme fatale tam také nechybí. Celé je to ale prostě podprůměrné. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dějově výborný detektivní příběh plný zvratů a překvapení. Svádí diváka, aby i on sám přemýšlel a pátral spolu s poručíkem Charvátem. A takové mají detektivky být. Na dnešní dobu je však vyprávění značně pomalé a mdlé. Jeho sledování současnou generaci je stěží něčím zaujme. A tak si ho užijí jen ti starší, ale to už je takový úděl většinové normalizační tvorby. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn detektivka ze socíku co neurazí. Jsou tam výborný hlášky u kterejch sem se srdečně zasmál, když jsem si vzpoměl jak mi už za totáče připadali jak z šestákovýho románu. Příběh se vine, soudrh vyšetřuje, malé město mu přináší nástrahy a dobrý herci v malej rolích dávaj velmi slušnej výkon. Naštestí věrnost soudruhů příslušníků k socialistické vlasti se až tolik neprojevuje, takže je to koukatelné i dnes. Todle by měl natočit Tarantino, v americkejch reáliích by to dostalo světovější šmrnc a moh by to bejt fajn biják. Satoranskýho by moh hrát Brad Pitt a s těma hláškama By to mohla bejt fakt prča. :)))) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Sice to není taková ta klasika jako detektivky Schulhoffa, ale pořád jde o docela zajímavý příběh. Je to spíš taková "letní romantická příhoda s detektivní zápletkou", jelikož Satoranský sbalí Zuzanu Cigánovou a ten vztah je v centru dění. K tomu se jako trochu vyšetřuje. Je to aspoň něco jiného než obvykle. Koukatelné a docela příjemné. 70% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se objevují i záběry ze šachty, kde pracuje jako hlídač Krejza (Lubomír Kostelka). Jedná se o šachtu dolu Max v Libušíně u Kladna. (rakovnik)
  • Při ohledání místa činu v domě Maláska (René Přibil) zhruba po hodině filmu je v době rozhovoru lékařů a kriminalistů možno vidět na levé horní stěně místnosti stín mikrofonu zvukaře. (rakovnik)
  • Filmovalo se mimo jiné i v Praze na Novém městě. (M.B)

Reklama

Reklama