Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nedaleko městečka Kostelec dojde k přepadení poštovního vozu, při kterém pachatelé ukradnou dva a půl milionu korun. Případ se místním policistům nepodaří vyřešit. Z pražské kriminálky proto po nějaké době přijede mladý a schopný poručík Charvát (J. Satoranský). Zatímco se seznamuje s okolnostmi případu a s nalezenými důkazy, naváže známost s pohlednou Květou (Z. Cigánová), dcerou správce ubytovny Weisseho (R. Hrušínský). Komplikovaný vztah, který mezi oběma milenci vznikne, si nijak nezadá se složitostí kriminálního případu, jenž Charváta do Kostelce přivedl. Vše se začne ještě víc zamotávat, když kdosi brokovnicí zavraždí místního rváče a opilce Maláska (R. Přibil). Ten je totiž ve skutečnosti Květiným manželem. A jeho smrt podle Charváta souvisí s poštovní loupeží… (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pozor komentář obsahuje spoiler, ale jinak to bohužel nejde. Snaha o kvalitní kriminálku s nečekaným odhalením naráží na herecké obsazení. Snad i batolata v naší zemi vědí, že Rudolf Hrušinský je pan herec, kterýho by si žádnej rejža ani nedovolil oslovit s nějakou bezvýznamnou rolí recepčního v ubytovně a tady jí pan Hrušinský hraje a jelikož Jaroslav Satoranský je policajt, hádejte kdo asi tak bude ten "nečekanej" hlavní padouch ? Ach takováhle trapná fópa a jak se ten film snaží tvářit tajemně, věčná škoda. Navíc ať hraje Jaroslav Satoranský sebelíp tahle role pro něj prostě nebyla. Detektiv v jeho situaci má vyznívat nejednoznačně, ale pan Satoranský působí tak dobráckým dojmem, že bych se ani nedivil kdyby pro záchranu demokracie v Bělorusku natrhal Lukašenkovi pampelišky v domění, že z něj udělaj druhýho Dalaljámu. Chtělo to Delona, to byl herec jak vyšitej pro podobný role. Vlastně to chtělo úplně jinej konec, aby celej příběh měl ty správný grády a podpořil to o co se celou dobu snažil. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Scénář: Vladimír Körner. Opravdu nic převratného ani nového, avšak docela nečekané rozuzlení této jinak podprůměrné více žánrové kriminální detektivky, povyšuje tento film na takový lepší průměr. Satoranský s Řehořem pro ně v docela nezvyklých rolích, odvedli kus dobré práce. Rudolf Hrušinský jako rozšafný správce Weiss opět nezklamal, a jeho záhadná dcera Květa (Zuzana Cogánová-namluvena Jorgou Kotrbovou) mě také docela příjemně překvapila..Pozorný divák si jistě všiml v malé skoro epizodní roličce mladého Marka Ebena. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Solidní Kleinova kriminálka ze 70.-tých let, s typickou zápletkou té doby - loupež, vražda a k tomu nějaké ty šmeliny. Satoranský hraje mladého, schopného a nadto samozřejmě poctivého policajta, no a - víc neprozradím. Trailer: nenalezen. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Že prej bude do švestek milionářem. Že prej na to má metodu." Že by metoda Monte Carlo? O to tu jde? Nebo snad jde o děvky, hašiš, velezradu a pálení slivovice na černo? Případ je to zkrátka zapeklitý a mě kdysi oslovil zejména tím, že jsem konečně pochopil, proč někdo kupuje výherní tikety. Na druhou stranu mě mrzí, že milej zlatej pachatel se nabízí tak snadno a že nikdo neřeší evidentní podjatost vyšetřovatele. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Dost dobré krimi, určitě jedno z těch lepších ze 70. a 80. let. Příběh nenudí, máme zde přepadení poštovního vozu, jednu vraždu, druhou vraždu, zajímavé pátrání a odhalení. Dost dobrý film s dobrým Jaroslavem Satoranským, Rudolfem Hrušínským a Zdeňkem Řehořem v hlavních rolích. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kuba a Hajnej z Krkonošských pohádek, vyšetřují kriminální případ v detektivce Dušana Kleina. A není to vůbec špatné, jak by se třeba mohlo zdát. Sázka na třináctku mi občas svou atmosférou i průběhem/způsobem vyšetřování, připomínala nějakou tu lepší epizodu ze seriálu 30 případů majora Zemana. Takže koukatelná záležitost. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

"Jo to máte těžký pánové, žádnej mužskej není tak chytrej, aby nebyl blbější než kterákoliv ženská."                         Bohumil Šmída nikoliv jako Pacínek, ale jako spisovatel Vítek stíhající sociální lumpárny. Ovšem jeho výstupy si s těmi pacínkovskými nezadají a výrazně okoření poněkud vleklý děj.                                                                                            "Myslel jsem si, že jste toho napsal víc, ale v Praze mi řekli, že váš průměrný příjem je 15000,- ročně."                           "No prosim, nevinej a eště chudej. A takovýho zavřete. To sou právě ty sociální lupárny." ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí nadává na obsazení Jaroslava Satoranského, který působí v roli detektiva až příliš dobrácky. To je svým způsobem pravda, ale copak musí být každý jako Marvan, Hrušínský nebo Prachař? (Nic proti zmiňovaným pánům, chraň bůh!) Větší problém mám s příběhem, protože i když mě rozuzlení na první dobrou nenapadlo, bylo tak vlažně pojaté, že mě nechalo naprosto chladnou. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Vcelku ponurá kriminální záležitost, ve které mi však neseděl Hrušinský v roli vrátného na ubytovně. Se svým "Milej zlatej" mi lezl neskutečně na nervy. Jsem na něj zvyklý spíš v roli vyšetřovatele, kde se tentokráte objevil nesympatický Satoranský. Celý ten film je nějak špatně herecky seskládaný a ani zápletka není nikterak zajímavá. Jediný, kdo podal standardně skvělý výkon, byl Bohumil Šmída v roli poťouchlého spisovatele. Jednou stačí a vracet se k tomu jedině z nostalgie. 45% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Ujde to. Jako dítě jsem si ten film užil, dneska na to spíše se upamatovával, které scény a proč právě ty, tak mi uvízly v paměti. Na počátku všeho je přepadení poštovního vozu, z něhož pachatelé odcizí dva miliony korun. Vzápětí přijíždí z pražské kriminálky do Kostelce mladý a schopný poručík Charvát, aby převzal vyšetřování. Ubytuje se v místní ubytovně a seznámí s několika jejími obyvateli. Především pak správcem ubytovny Weissem, jeho půvabnou dcerou Květou a spisovatelem Vítkem. S místním kriminalistou Trčkou si nejprve prohlédne místo přepadení a pak navštíví zaměstnankyni pošty Čurdovou, kterou Trčka podezřívá z účasti na loupeži, nemá však důkazy, aby ji mohl zadržet. Postupně vyšetřovatelé vyřazují falešné stopy a vytipovávají si okruh podezřelých.Mezi Charvátem a Květou se postupně rodí citový vztah, zatímco její otec poručíka přesvědčí, aby si stejně jako další v městečku vsadil jeho prostřednictvím ve sportce. Vyšetřování loupeže dramaticky změní vražda opilce a násilníka Maláska, který je nejen jedním z podezřelých, ale současně také manželem Květy. Od něj vede stopa k zaručené metodě na výhru, která se ukáže zcela bezcenná, a odtud už je jen krůček k machinacím s vyhrávajícími tikety sportky. V síti kriminalistů postupně uvízne většina těch, kdo mají s případem něco společného, ale hlavní organizátor stále uniká. Charvát však již začíná tušit, kdo je hlavou bandy a vůbec z toho nemá radost.. http://www.youtube.com/watch?v=qXeZmS6zmoI ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Ha ha , nejvíc mě bavilo jak se Satoranský nechá celou dobu balamutit gangsterem Hrušínským, který mu nenápadně strká do postele svoji pěknou dceru a ještě ho neustále oslovuje "milej zlatej". ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je moje srdcovka. Je postavený spíše na určité poetice a vnitřním příběhu, než tom vnějším. Nejsou zde kromě úvodní scény žádné okázalé efekty a přestřelky, ale o ně nejde. Spíše to chvílemi připomíná milostné psychologické drama, kde trojúheník Satoranský - Cigánová - Hrušínský niternými posuny svých postav přispívá k vynikající atmosféře, podtržené ještě dokonalou hudbou. On dušan Klein nikdy nebyl (a asi ani nebude) na "příběhové" filmy. U něho to vše tak zdánlivě poklidně plyne, zdánlivě nic se neděje, ale na konci filmu to diváka vyplivne a vše je jinak, důležitý je pocit. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ničím vyjímečný kriminální film, kterých bylo ve své době natočeno poměrně dost. Atraktivní pro mě byl jen díky Jaroslavu Satoranskému. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Víceméně průměrná detektivka z konce 70. let, ve které se řeší přepadení poštovního vozu a následné vraždy, které mají s přepadením spojitost. Rudla Hrušínský tomu kraluje, Bohumil Šmída jako spisovatel Vítek je klasicky chytře sarkastický, jen ta Zuzana Cigánová, nadabovaná Jorgou Kotrbovou mě docela otravovala. Pár dobrých hlášek se ale najde, nejlepší Lubomír Kostelka, když ho jdou policajti vyslýchat : "O co jde? Děvky? Hašiš? Velezrada?" :D ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pocta unylosti. 1)  Unylá režie, unylý asexuální 38letý Jaroslav Satoranský, unylá hudba. Inu, unylá doba plodila unylé filmy._____ 2)  Druhá půlka je trochu lepší. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....taký priemer..... kvality Schulhoffových detektívok to nedosiahlo.A to slovenské obsadenie Z.Cigánová a D.Blaškovič úplná zbytočnosť - asi v rámci njakej povinnej vtedajšej výmeny hercov. ()

Reklama

Reklama