Reklama

Reklama

Anna trpí tak ochromující agorafobií, že když se trojice zločinců vloupá do jejího domu, nemůže se přinutit k útěku. Ale to, co si útočníci neuvědomují, je, že agorafobie není její jediná psychóza. (hajdano)

Recenze (49)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Ta hra s tlačítky mě bavila. Nejspíš proto, že mi to připomnělo mě oblíbené Saw. Jenže pak přijde rozuzlení a konec a já jsem z toho taková celá rozpačitá. Souhlasím s myšlenkou, že herečka je tuctovka, která se prostě celou tu dobu tváří na zabití. Už od začátku je tak nesympatická, že mi bylo naprosto jedno, co s jí stane. Kluci zas byli všichni typově dost podobní, takže než jsem se stihla zorientovat, byl konec. Ano, nápad je to parádní a film má super plakát, ale to mi nestačí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po smrti ťažko chorého brata všetko nasvedčuje tomu, že Anna konečne začne žiť svoj vlastný život. Nakoľko sa však zdôverí mladému mužovi z donáškovej služby, problémy na seba nenechajú dlho čakať. V deň pohrebu, kedy by si mala uctiť pamiatku zosnulého súrodenca, Anna neopúšťa rodinný dom, ako by sa to žiadalo, ale zostáva v jeho útrobách. S danou situáciou neráta ani trojica zločincov, ktorá ju prichádza okradnúť o značnú hotovosť. Keď pri jednej z možnosti dostáva Anna šancu na útek, no nedokáže ju zrealizovať, rázom všetkým dôjde, že mladá žena trpí agorafóbiou, psychickou chorobou, ktorá ju núti zotrvať v uzavretých priestoroch. Už čoskoro sa však všetci presvedčia, že Anna ani z ďaleka nie je tak bezmocná, ako sa na prvý pohľad mohlo zdať. Nápaditý, snaživý no presto všetko nevýrazný "home invasion", ktorý síce nudou netrpí, no taktiež nepobral prvky, ktorými by diváka natoľko nadchol, aby dosahoval vyššiu ako priemernú úroveň - 50% ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to Schindler(ova) prvotina je to celkem obstojnej Home Invasion, kterých jsou sice mraky, ale tenhle příběh je okořeněnej o agorafóbii hlavní ženské role. Což mi přišlo jako originální a neokoukanej nápad. Nebýt toho posranýho konce, dám klidně 4 hvězdy. Každopádně si myslím, že tenhle kousek za podívání stojí. Tak trochu netradiční hra kočky s myší. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se u filmu tak znamenitě a intenzivně nepobavil. Teď nemám na mysli nějaké to tupé chlámání se, ale vytříbenou rozkoš z mile praštěné zápletky a z několika roztomile sadistických scén. A navíc jsem se na stará kolena znovu zamiloval. Ano, v téhle chvíli je mou vyvolenou maniakální agorafobická bloncka, kterou bych si po smrti jejího bratra hrozně rád vzal za ženu a se kterou bych si ve volném čase (mezi nějakými těmi bezvýznamnými vraždičkami) rozpustile hrál na schovávanou v jejím tajuplném mechanickém domečku pro panenky. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zaměnitelný a nepřekvapivý cákanec, v němž si krev musíte domyslet. Obsahem je jen minimum scén, které diváka proberou ze spánku spravedlivých. Film značně nudí. Agorafobie hlavní hrdinky a banda násilníků v jejím domě, to jsou aspekty, z nichž se dalo vytěžit relativně hodně. Jen to režijně rázně a řízně uchopit, že. Tohle ale neplatí pro režiséra Adama Schindlera, o kterého, alespoň doufám, už dlouho nezavadím. A pokud ano, musel by přijít s něčím oslnivým. Nejprve nastolil situaci, kdy do domu nebohé ženy vniknou tři zloději. No dobrá, ale jak to panu režisérovi trvalo, než se ve filmu něco stalo. Aby to pokazil ještě víc, nechal zemřít nadějně vyšinutého násilníka jako prvního, zbytek to už nevytrhl. Divák se ještě obeznámil s nějakou tou pastí v domě, která je nastražená pro takové případy. Opět nic v rámci žánru překvapivého. Na filmu je v mnohém znát, že se jej chopil začátečník, který nemá cit pro rytmus scén, napětí, gradaci. Poté, co se skupinka zlodějů ztenčí, začal film silně stagnovat. Brutálních scén je minimální množství, dojde k nim převážně v první třetině filmu, následně už se nic kloudně zajímavého nedělo. Herecké obsazení určitě nebylo nijak vrcholně špatné, námět sice je ohraný, ale i omletý příběh může zaujmout, je-li natočen svěže násilně a nápaditě. U tohoto home invasion si můžete po půl hodince zdřímnout a vůbec o nic nepřijdete. Budete plni sil na lepší násilnické zítřky v jiném a rozhodně lépe natočeném filmu. 4/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Shreveportu v Louisianě. (rafix)

Reklama

Reklama