Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka ozbrojených zabijakov vtrhne do podzemnej garáže a v priebehu niekoľkých sekúnd povraždí všetkých prítomných. Medzi obeťami je i sudkyňa Veronique Pirotteová, ktorá sa na mieste mala stretnúť s informátorom v nádeji, že jej pomôže objasniť záhadnú sériu doposiaľ nevyriešených prípadov vraždiaceho gangu, ktorý terorizoval krajinu.  Je možné, že sa zabjaci po tridsiatich rokoch vrátili? Belgicko-francúzksy thriller je inšpirovaný skutočnými udalosťami z osemdesiatych rokov, kedy v Belgicku vyčíňala ozbrojená skupina prezývana Brabantskí zabijaci. (RTVS)

(více)

Recenze (33)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Belgie přichází se stylovou a syrovou Gangsterkou, která milovníky podobných filmů nenechá chladným. V 80. letech řádil v Belgii gang nemilosrdných zlodějů, kteří za sebou nechávali spoušť mrtvých a bylo jim jedno, jestli se jedná o ženy či děti. Lupiči nikdy nebyli chyceni a to teď nehraje do karet Valkenovi a jeho partě, kteří jsou hlavními podezřelými. Herecky vynikající ( Klasicky výborný Olivier Gourmet a líbila se mi i policistka Lubna Azabal). Je to příjemně západoevropsky drsné, dynamické, adrenalinové, zvratovité a pořádně chlapské. Belgie se vytáhla. 80% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dějová linka přímočará a mírně předvídatelná, ale ta západoevrospská krimi-drsnost a adekvátně chladná práce s postavama je prostě cool. A hlavně to gurmánsky vede charismatický “hodný gangstr” Olivier Gourmet. Scéna, kdy se s kolegou zbaví policejních aut na dálnici, je krásnou vychutnávkou klučičí rebelie chlapů, kteří jsou suverenně above-the-law. Připomenula mi suverennost De Nirovy party z referenčního majstrštyku Heat. Pro fandy francouzských akčních krimi paráda. Ale pouze pro ně, nic jiné od toho nečekejte. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku poměrně kostrbatě vyprávěný příběh, ale to je jediná zásadnější výtka, pak si vše sedne a začnou se dít věci, tedy ne že by se neděli už od počátku. Tvrdost leze do každýho zaběru a skutečně se nedá odhadnout kdo v následující minutě nakoupí olovo. Že by se ve filmu objevoval nějakej Mirek Dušín, to rovnou zapomen, spíš jde o to, kdo má zásady a kdo nemá ani to. Tvůrci se ani nějak nesnáží dlouho napínat, kdo za vším stojí, kdo má nakoukáno, odhalí poměrně brzy, podstata je tady skutečně v charakterech a jelikož když se rozdávala drsnost, tak všechny postavy si chodili pro nášup, bude se střílet, zabíjet a zase střílet. Banda chytře drzých zlodějů mně bavila především tím, jak do všeho šla natvrdo a pro kámoše položit život bez jedinýho patosvýho slova nikomu z nich nedělalo problém, to se vidělo naposled ve francouzských krimi drsňárničkách. Je vidět že Belgie se od své velké slavné sestřičky Francie hodně naučila. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušná menší variace na legendární Nelítostný souboj, který nemá tak zajímavé hrdiny, ale překvapí realisticky působivou akcí a rychlým tempem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní střílečka se sice jednoduchým, ale zase ne blbým dějem. Film se může opřít jak o brutalitu, tak o charisma většiny postav, jimž jednoznačně vévodí Gourmetův gangster. Belgičané potěšili. 80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Oldschoolová kriminálka o bande drsných lupičov. Ale ja som sa nejak nevedel stotožniť s postavami. Nielen že mi bolo jedno jak dopadnú, ale ani ma proste ich príbeh vôbec nezaujal. A aj keď konajú kruté veci, tak je to podané tak odťažito, že to so mnou vôbec nepohlo. Napojenie na udalosti z minulosti ma doslova otravovali. Akčných scén tu tiež veľa nie je a aj keď sú poctivo prevedené, tak ma nenadchli. Asi som čakal od toho niečo úplne iné. Prirovnanie k Heat je mimo. 4/10. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tohle hodně potěšilo ! Dost neznámý snímek z belgického prostředí, který mě překvapil svou chladností a celkově pesimistickým pojetím. Hlavní banda lupičů a celkově nádech filmu by se dal něčím přirovnat k Heatu od Manna, zejména ty realistické přestřelky s výborným, přímo až lahodným ozvučením si divák prostě musí zamilovat, v tom nikdy Francouzi (a teď již i Belgičani) nezklamou (úvodní sekvence na parkovišti tak moc naturalisticky podaná, že jsem jen čuměl jako puk). Po stránce herecké mě asi nejvíce bavil hlavní protagonista Olivier Gourmet, z vedlejších postav jsem si významně nezapamatoval asi nikoho. Hlavní zápletka nejdříve přijde s hojnou dávkou myšlenkových pochodů různých postav a trochu jsem se v tom ztrácel, ale jak čas plynul, tak vše začalo dávat větší a větší smysl. Závěrečné rozuzlení fajn, ale asi jsem čekal něco, co ve mě vzbudí emocionální odezvu na vyšší úrovni. I tak ale slušná krimi, kde nemáte ponětí, co se stane s jakoukoli postavou na filmovém plátně. Fajn záležitost. Za mě dávám 76 % ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Belgičania skoro vždy potešia. Táto krimi teda rozhodne. Miestami to ale logicky drhne, alebo to nemalo snahu byť veľmi prekombinované a pri tom obmedzenom počte postáv a stovkách videných zápletkách ma to už neprekvapilo. Akcia ale bola realistická, bolo jej veľa a tam hrdinsky umierajú. Skvelý oldschooloví belgický počin, aj na premýšľanie, aj na vyplnenie času. 4 z 5 ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Já nějak nevím. Prostě mě to nechytlo. Děj mi přišel velice zmatečný a akceptovat scénáristické kličky (a berličky) šlo o to hůře. Film má několik vydařených momentů (lano) a samozřejmě debilit (“smekl se mi prst”). Každopádně jsem si jist, že zítra už o filmu nebudu nic (krom pasáží v závorkách výše) vědět... tak nezajímavý je. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

parádní gangsterka čistě po evropsku.Nevelký počet herců si režisér mistrovsky pohlídal.Nečekané zvraty v ději.Všechno do sebe zapadalo ale jen slovenský dabing,jindy velmi kvalitní,tady polkulhával.Možná by stačily titulky.Jinak spokojenost ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Žila byla v Belgii partička zabijáků kterou nikdo nechytil...O 30let později začali umírat další lidé a poldové jdou po bankovním lupiči...Pak tam kdekdo udává a zrazuje napříč spektrem společnosti...Pak všichni zhebnou a last is winner...Prvoplánová rádoby gangstakrimi, která něco chtěla , ale skutek utek...Když se podíváte na jakoukoliv polskou kriminálku (Pitbully, Psi, Plagi Breslau atd...) bude o několiv levlů výš než toto...Za mě nuda a 50% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Slusny krimi-thriller. Urcite nadpriemer, ktory sa i herecky trafil do cierneho. Ziadna z postav to nema "v suchu", ako sa vravi a kedykolvek sa vo filme eliminuje. V suvislosti s tym mi, neviem preco, prisiel na rozum G.R.R. Martin. ;) Skoda, ze som niektore dejove zvraty predvidal. Kazdopadne odporucam a suhlasim, podobnost s uspesnejsimi zanrovymi kuskami sa neda nevidiet. Ale ziadne drze copy-paste. Spokojnost. 65% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Heat“-inspired európsky akčňák, kde karty sú pomerne rýchlo rozdané: príbeh bez väčších prekvapení a bez zbytočných vedľajších línií. Film je priamočiary a zbytočne nepredlžený. Podobne ako záver, ale čakal som mierne premyslenejší spôsob „pomsty“. Zopár postáv skrýva v sebe potenciál, ktoré však nie sú dostatočne využité. Každopádne tento FR akčňák je jeden z tých pozoruhodnejších, ktoré sa natočili v roku 2017. Osobné hodnotenie: 76% (***) ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Celkem bída, chvilkama to nemělo hlavu ani patu, k žádné z postav jsem si nenašel sympatie a bylo mi jedno, jak to celý dopadne. Film zachránily akční scény, kterejch je na 80 minut celkem dost a jsou obstojně natočený. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý, je to dost dobrý, ale víc procent tomu nedám z pocitového hlediska. A ty jsou dva. Téma i akce dobré, ale celé je to zabalené v jakési chladné kouli. A druhá věc je, že už za pár hodin je to na furt z hlavy ven. Parádní nápad bylo lano napnuté na povel přes most ... ()

Reklama

Reklama