Reklama

Reklama

Veronika

(festivalový název)
  • Španělsko Verónica (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Skutočný príbeh o študentke cirkevnej školy v Madride, ktorá sa kvôli pracovnej vyťaženosti matky neustále musí starať o trojicu mladších súrodencov. Keď počas dňa zatmenia slnka, v roku 1991, spolu s dvomi spolužiačkami, podnikne nevinnú zábavku so špiritistickou tabuľkou "Ouija", ani v najhoršom sne by dievča nenapadlo, aký to bude mať dopad. V ohrození života temnými silami sa ocitá nie len ona samotná, ale i jej mladší súrodenci .. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (121)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V době, kdy vznikají filmy jako It nebo Conjuring nemůže už taková rutinní břečka nikomu stačit. Strašení místy ujde, sem tam nějaká lekačka a bubák taky není špatnej, ale atmosféru nebo snad pocit strachu nenajdete ani omylem. Španělé umějí opravdu lepší filmy i když od Plazy je takový film spíš zázrak. Herci včetně těch dětských sice perfektní výkony a režie pevná, ale atmosféra prostě nikde a konec úplně o ničem, dokonce si už ani nepamatuju jestli umřela nebo ne. Vypařilo se mi to z hlavy. 55%. ()

Matej.Hess 

všechny recenze uživatele

Prý se jedná o tolik strašidelný snímek, který lidé vypínají na jeho začátku kvůli podivně strašidelné atmosféře, která na ně působí... Přijde mi, že jsem ale očividně koukal na jiný film, nic z toho jsem nepocítil, jak rychle začne atmosféra tak i stejně rychle skončí, děsivé to taky vůbec není,ale co se mi opravdu líbilo tak je kamera, kde občas jsou fakt zajímavé momenty. Velké očekávání, dočkal jsem se velkého zklamání, zkusit to můžete. 30% ()

Reklama

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Španělé umí rozhodně lepší díla. Tohle je jen další nepovedená hra s Ouijou. Mimo hlavní postavu Veronicy to má příšerný casting nesympatických a otravných děcek. Natočené je to krásně, ale já se chci u takovýhle hororů bát, ne obdivovat interiéry. Téměř žádná lekačka nefunguje, atmosféry jsem taky moc nenašel. Pro nenáročného diváka a fanouška žánru to bude dostačující, ale já už jsem na tohle moc zhýčkanej moderními duchařinami. Několikrát jsem film posouval, abych se dočkal konce, ale ani tam nepřišlo žádné překvapení, takže bohužel. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase horor, u kterého vás bude mrazit. Paco Plaza to stále ještě umí a vytvořit hororovou atmosféru pro něj není žádný problém. Vizuál i zvuková stránka funguje na jedničku. Plaza umí zkrátka hrát na ty správně děsivé struny, když vás chce vyděsit. Postavy byly taky příjemně vybrané a žádná z nich mě nijak výrazně neotravovala, logické jednání jakbysmet. Ve Španěly už jsem přestala téměř doufat, protože mi nesedí jejich časté prolínání v čase a komplikované linie. Verónica má ale linii jasně danou, takže v příběhu se nemáte šanci ztratit. Pointa je sice klišovitá a už velmi známá, ale provedení je bezchybné a atraktivní. Navíc, když se pak na konci dozvíte, že příběh byl podle skutečné události a navíc uvidíte skutečné fotografie onoho bytu, na klidu vám to nepřidá. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

I když je to podle skutečné události, pořád je to jen blbnutí se spiritistickou tabulkou a takových tu už bylo mraky. Nicméně Španělé tomu téměř vždy dokážou vtisknout něco, co dělá i zaběhlé žánrové postupy neokoukanými. Tady se nedočkáte žádných lekaček, napětí, byť solidní, tu je jen v omezené míře a když dojde na bubáky, tak to také není žádná hitparáda, pokud tedy nepočítám slepou jeptišku. Ta byla drsná. Ale i přesto, že film duchařskými atributy vyloženě šetří, tak se jedná o duchařinu v pravém slova smyslu. Jo, zní to jako oxymoron, ale je to tak. Svůj podíl na tom, že se mi film líbil, měla i představitelka samotné Verónicy. Jednak zahrála výborně a druhak jsem si dokázal jasně představit, jak nad ní budu slintat, až se z ní stane ženská. Suma sumarum i když jdou Plazovi zombíci lépe, tak ani tady mě nezklamal. 80% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Paco Plaza v istom časopise hovorí, že sa necítil povinný zobrazovať navlas reálne udalosti a objasnil: „...celý príbeh Veroniky, sestier a Antoñita, toho malého Marlona Branda s okuliarmi, to všetko je vízia." (Arsenal83)
  • Obdobie natáčania trvalo od 4. júla do 25. augusta 2016. (Arsenal83)
  • Film je založen na skutečných událostech Estefania Gutierrez Lazaro. (ARI50)

Reklama

Reklama