Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 4 (1975) (série)


Zlodějka (S04E30)

(epizoda)

Obsahy(1)

A na tu kytaru už nesáhneš... Jan Knotek (J. Sovák) veze vlakem novou kytaru – dárek synovi. Tu ale zapomněl ve vagónu. Knotek poprosí kamaráda – průvodčího (O. Šimánek), aby mu ji vyzvedl, že si pro ni k němu večer přijde. Když se u něj ale večer staví, průvodčí kytaru nemá, protože paní (J. Bohdalová), která seděla v kupé, tvrdila, že ta kytara je její, a nedala mu ji. Protože také jezdí pravidelně vlakem, muž si na ni počká a chce kytaru zpátky. U rafinované zlodějky ovšem nepochodí. Rozhodne se tedy navštívit její byt, který proti vůli její matky důkladně prohledá, kytaru najde a odnese si ji... (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kriminální příhoda z vlakového kupé. Jedna z mála zdařilých bakalářských epizod, také díky vynikajícím hereckým výkonům Jiřího Sováka, Jiřiny Bohdalové a Marie Motlové (60%). ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Skvělý krátkometrážní film - povídka z cyklu Bakaláři. Když se sejde tolik talentovaných a profesionálních lidí, nemůže to dopadnout jinak. Jaroslav Dufek do 24 minut dostal vše podstatné a ani na chvilku jsem se nenudil. Naopak jsem napjatě čekal, kam se příběh, který prochází mnoha zvraty, dostane. Herecky to nemohlo být lepší. ()

Reklama

vypravěč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nervní kamera, afekt a šílenství se marně snaží vsugerovat, že je tato neveselá televizní anekdota tzv. „ze života“ opravdu zábavná. Nacházelo-li se však v ní semínko vtipu, nevyklíčilo, a to ani přes veškeré herecké umění zúčastněných. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proti proudu...tak by se dal nazvat můj komentář zde. Ano, povídka je opravdu kvalitně obsazená a zahraná, s tím nehodlám polemizovat. Ale je též příšerně banální. Kdyby muž okamžitě šel na VB možná by to měl jednodušší. Pravdou je, že nahlášením na ztráty a nálezy u ČSD nebo čekáním na šetření policie by se také kytary nemusel dočkat. Na druhé straně je s podivem, jak složitě policie vyslýchala jak Jana Knotka, tak paní a její matku. Kdyby se hned zeptali, jak ke kytaře přišla, kde ji zakoupila, případně do obchodu zajeli, bylo by vystaráno. Místo toho si předvolají J. Sováka, dlouze ho vyslýchají, pak teprve zavolají do obchodu, ale nezeptají se, jak vypadal kupující, raději si nechají vyprávět vtip. Tak mě jen zajímá, zda se tato příhoda stala opravdu takto, nebo byla tímto způsobem pouze upravena, aby působila humorněji, o čemž by obsazení svědčilo. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama