Reklama

Reklama

Ten dvanáctý

  • Česko Dvanáctý muž (více)
Trailer 2

Z dvanáctičlenného týmu, který je vycvičen k likvidaci nacistických strategických cílů v Norsku, přežije zradu pouze jeden. Čeká ho ale nejtěžší úkol jeho života. Musí zraněný uprchnout do Švédska přes nemilosrdnou severskou divočinu s pronásledovateli v zádech... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (236)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jasný, úplná skutečná skutečnost.. A nějakou o karkulce byste tam neměli? Podvyživenej týpek s hnijící nohou leží 4 dny u vrcholku zasněžené hory, bez jídla a pití, v asi -30°C, přikrytej jen prochcanou dekou.. a jako Ok?.. A to je asi jen 1/10 jeho zaručeně "pravdivé" story .... Tady prostě filmaři na základní true story kostru nabalili tak moc dramatických kudrlinek, zveličeností a básnické licence, že mě to ve výsledku vlastně otravovalo... Rezignovaně jsem pak čekal kdy na tohodle terminátora spadne mimozemský vesmírný koráb, nebo ho oprcá banda zfetovaných sobů (uctívajících satana) do prdele(což se skoro stalo).. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The 12th Man" je podľa mňa vynikajúco natočený, skvele zahraný a veľmi dobre napísaný film. Nemôžem povedať, že by všetko zvládol na jednotku a možno je tu pár momentiek, ktoré mohli byť trošku dotiahnuté, no k tomu sa dostaneme. V prvom rade pochválim výkon Thomasa Gullestada, ktorý počas natáčania skutočne prešiel poriadnou premenou a dal teda poriadny výkon. Klobúk dole. Rovnako si myslím, že jeho postava je dostatočne zaujímavá a človek mu fandí. Z toho ale trošku plynie aj jeden problém s filmom. Úvodná scénka nám v podstate vyklopí všetko. A tým pádom napriek všetkému napätiu, ktoré film buduje, napriek všetkému naokolo sme si veľmi dobre vedomí jednej podstatnej veci. Všetko to určite prežije. Napriek tomu, že miestami som už neveril, že to tak bude, tak predsa len to prežije. A vieme to, lebo sa objaví hneď v prvej scénke ako ten čo prežil. Keby to tam nebolo, napätie by bolo oveľa väčšie a mohlo to fungovať lepšie. Takisto si myslím, že niektoré scénky boli spracované vyslovene len pre film, no nemám pocit, že by to nejako spomaľovali alebo pôsobili nedôveryhodne. Aj keď boli trošku vyumelkované, pôsobili minimálne úprimne a funkčne. A tam by som asi skončil aj s mojimi mínusmi. Ostatné je zvládnuté skvele. Postavy sú dobre spracované a sú zaujímavé. Vizuálne sa človek pri tomto filme aj trošku ochladí keď je už vonku stále nad 30°C. A okrem toho je skvele vidieť ochotu ľudí pomôcť. A tí sú skutočne aj hrdinami filmu, nakoľko riskovali všetko, aby zachránili Janovi život. Osobne film odporúčam pozrieť. A ak je vám teplo, tak o to viac. Určite sa pri pohľade na sneh a polárnu žiaru schladíte. Hodnotenie: A- ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přesně v tom duchu klasické norské kinematografie. Epické, velikášské, prostě perfektně natočený příběh z období druhé světové války, kterému se snad ani nechce věřit, protože místy působí až absurdně neuvěřitelně. Ostatně jako kolikrát válka samotná. Navíc s nádhernými kulisami, výborným scénáristickým spádem a akčními sekvencemi, na které nebudete chtít zapomenout. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Najneuveriteľnejšie na tomto príbehu je to, že sa naozaj stal”. Táto veta z úvodu, Vám bude rezonovať v hlave po celú dobu sledovania tohto snímku. Miestami pomalšie, miestami rýchlejšie, no zato dostatočne zaujímavé nato, aby sa divák nenudil. Najväčším plusom jednoznačne “Nórsko” ako také, a jeho “bezcitná”, krutá príroda. Na “nefanúšika” vojnových filmov, viac než spokojný .. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Houževnatý boj o život musel podstoupit mladý Jan Baalsrud a spolu s ním všichni, kdo pro jeho záchranu riskovali životy své i svých rodin.. Strhující podívaná má v hlavní roli lehce uvěřitelného Thomase Gullestada a na paty mu šlape nekompromisní Jonathan Rhys Meyers, oba to sehráli výborně a vůbec celkově mi byl ten herecký ansámbl sympatický.. U mě spokojenost, na konci i slza ukápla.. Mimochodem životopis tohoto muže je velmi zajímavý.. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Zbraně pužité ve filmu byly samopaly MP-40, pušky Mauser K98 a kulomet MG-38. Letadlo, které útočilo na Jana (Thomas Gullestad), bylo Junkers 88. Jan (Thomas Gullestad) použivá pistoli Colt 1911. (K98)
  • Thomas Gullestad si při natáčení způsobil omrzliny na rukou, když musel být ve sněhu bez rukavic v téměř -30°C. (Punisher)
  • Ako skladateľ bol kontaktovaný aj James Horner, krátko na to však zomrel pri leteckom nešťastí. (Astonko)

Reklama

Reklama