Reklama

Reklama

Zygota

  • Kanada Zygote (více)
Horor / Krátkometrážní / Sci-Fi
Kanada, 2017, 23 min

Obsahy(1)

Důlní komplex hluboko v Arktidě se stane dějištěm souboje dvou posledních přeživších s agresivní „neznámou“ formou života, která doslova vstřebává informace z mrtvých těl svých obětí. Jejich šance na přežití jsou minimální, přesto nehodlají svou kůži prodat lacino a bez boje… (SOLOM.)

Recenze (91)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Teď už můžu jednoznačně říct, že zamítnout pátého Vetřelce, kterého by režíroval Blomkamp, byl neomluvitelný karambol. On to má v ruce. Zygote na to jde jinak než její dva předchůdci, a to nejistotou a tísnivou atmosférou stanice na polárním kruhu. I s dvěma herci se dá zahrát opravdu neskutečná podívaná, Fanning jsem viděl po dlouhé době a opět mě nezklamala. Má před sebou ještě mnoho úspěšných let. Příšera byla opravdu nevšední, ale na horor nechutná a odpudivá. Mám pár výhrad (tou sekerou to mohla ukončit, pár nedostatků v příběhu), ale zpracování to vše vynahrazuje. I hudba je podmanivá. Kdo má rád scifi horory, tak si udělejte 20 minut čas a dejte tomuto filmečku šanci. Za mě dávám 84 % ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neill Blombkamp tímhle kraťasem dokazuje, že na to pořád má a ukazuje, jak by mohl vypadat Vetřelec v jeho podání. Zygote připomíná The Thing akorát v moderním kabátku a disponuje solidní atmosférou a dokonalým ústředním monstrem, který nejen božsky vypadá, ale i způsob jak funguje a co dokáže je naprosto perfektně vymyšleno. Já se modlím, aby natočil celovečerní film s touhle tématikou. Už z úvodu kde píšou počet Posádky 100, je jasné, že by nás čekal ultimatní sci-fi masakr s 98 mrtvolama,což zní jako splněný sen. 80% ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ak nerátame hovadinku God Serengeti, tak toto je prvý "sľubokraťas" z Blomkampovej experimentálnej série ktorý v celovečernej podobe vidieť nemusím. Jednoducho preto že v tom nevidím potenciál na nič než to pobehovanie chodbami nejakej zasneženej základne s príšerou za chrbtom. Monštrum z desiatok rúk nôh a očí vyzerá dobre, ale aj tak len robí uáááá-uáááá a donekonečna sa sápe po utekajúcej Dakote, ktorá je mimochodom značne nepresvedčivá. Asi mala na celú záležitosť rovnaký názor ako ja. Treba povedať že natočené je to solídne a efekty ako to u Neilla býva stále parádne, len v tom už nie je nič o čo sa oprieť. Škoda, poďme ďalej. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

V tesnom závese za fantastickým Firebase. Neriešim Dakotu, je tam len kvôli menu. Ale je to neuveriteľná pocta pre Thing, Aliena samotného a vôbec extrémne survival kúsky. Technicky opäť na úrovni toho najlepšieho, čo dokáže Hollywood za ťažké preťažké melóny a Bloomkamp to robí z desatinovým rozpočtom. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama