Reklama

Reklama

Zygota

  • Kanada Zygote (více)
Horor / Krátkometrážní / Sci-Fi
Kanada, 2017, 23 min

Obsahy(1)

Důlní komplex hluboko v Arktidě se stane dějištěm souboje dvou posledních přeživších s agresivní „neznámou“ formou života, která doslova vstřebává informace z mrtvých těl svých obětí. Jejich šance na přežití jsou minimální, přesto nehodlají svou kůži prodat lacino a bez boje… (SOLOM.)

Recenze (91)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kdybych od Blomkampa nikdy nic neviděl, řeknu, že bych se rád podíval na nějaké jeho celovečerní filmy, protože tenhle kraťas má určitý potenciál. Viděl jsem ale District 9 a Elysium, takže si myslím, že by to moc nedopadlo. Vlastně i tohle trpí vším, čím trpí ostatní Blomkampovy filmy - má to skvělý vizuál a efekty, ale dějově to za moc nestojí, ačkoli by mohlo, ale moc se s tím námětem nepracuje. U těch filmů ale Blomkampovy vychází aspoň ty akční scény, které tady za moc nestojí, když holka vystřílí 80 nápojů za pár vteřin. Ale zase je to kratší a to Zygote do jisté míry zachraňuje. Tak jako tak je to ale prostě průměr, s průměrným dějem a průměrnou atmosférou. A na víc Blomkamp podle mě skutečně nikdy neměl... 3* ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

V tesnom závese za fantastickým Firebase. Neriešim Dakotu, je tam len kvôli menu. Ale je to neuveriteľná pocta pre Thing, Aliena samotného a vôbec extrémne survival kúsky. Technicky opäť na úrovni toho najlepšieho, čo dokáže Hollywood za ťažké preťažké melóny a Bloomkamp to robí z desatinovým rozpočtom. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hororové suchoty zachraňuje trojica kraťasov, ktorá fanúšika žánru dovedie k vytúženému orgazmu. Každý z iného súdku, no presto všetko "o tom istom". Ja osobne som neskutočne spokojný a nadšený zároveň! Tam kde sklamal Scott, tam to o päť minút dvanásť zachránil Blomkamp. Svoj obrovský potenciál už preukázal pri "District 9", a tak sa po zúfalom pokuse o "žart" v podobe "Chappie" opätovne prebral k životu. No a ja dúfam, že toto ani z ďaleka nie je koniec jeho úrodnej práce, lebo to by bola krutá samovražda. Len tak ďalej ... - 90% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Teď už můžu jednoznačně říct, že zamítnout pátého Vetřelce, kterého by režíroval Blomkamp, byl neomluvitelný karambol. On to má v ruce. Zygote na to jde jinak než její dva předchůdci, a to nejistotou a tísnivou atmosférou stanice na polárním kruhu. I s dvěma herci se dá zahrát opravdu neskutečná podívaná, Fanning jsem viděl po dlouhé době a opět mě nezklamala. Má před sebou ještě mnoho úspěšných let. Příšera byla opravdu nevšední, ale na horor nechutná a odpudivá. Mám pár výhrad (tou sekerou to mohla ukončit, pár nedostatků v příběhu), ale zpracování to vše vynahrazuje. I hudba je podmanivá. Kdo má rád scifi horory, tak si udělejte 20 minut čas a dejte tomuto filmečku šanci. Za mě dávám 84 % ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tahle věc je fakt Věc! Počáteční TV look zmizel, jakmile se objevil prapodivný mutant. Tedy originální tenhle kousek není. Jako připomenutí Věci a Vetřelce, proč ne...a chvílemi jsem si připadal jako v PC hře. Každopádně efekty jsou fajnové, napětí se od druhé třetiny drží až do konce. A to se přeci počítá. Díky za tip EvilPhoEniXovi. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama