Reklama

Reklama

Zygota

  • Kanada Zygote (více)
Horor / Krátkometrážní / Sci-Fi
Kanada, 2017, 23 min

Obsahy(1)

Důlní komplex hluboko v Arktidě se stane dějištěm souboje dvou posledních přeživších s agresivní „neznámou“ formou života, která doslova vstřebává informace z mrtvých těl svých obětí. Jejich šance na přežití jsou minimální, přesto nehodlají svou kůži prodat lacino a bez boje… (SOLOM.)

Recenze (91)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Proč Neill už netočí celovečeráky. Proč mu zatrhli jeho verzi Vetřelce. Tyhle otázky si budete při sledování tohoto kraťasu klást neustále. I na minimální ploše, neustále dokazuje, že má neuvěřitelný talent a Vetřelec 5 by v jeho podání byla podobná bomba jako ve své době Cameronovi Vetřelci. Odvážné tvrzení, ale já to tak po zhlédnutí Zygote cítím. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hororové suchoty zachraňuje trojica kraťasov, ktorá fanúšika žánru dovedie k vytúženému orgazmu. Každý z iného súdku, no presto všetko "o tom istom". Ja osobne som neskutočne spokojný a nadšený zároveň! Tam kde sklamal Scott, tam to o päť minút dvanásť zachránil Blomkamp. Svoj obrovský potenciál už preukázal pri "District 9", a tak sa po zúfalom pokuse o "žart" v podobe "Chappie" opätovne prebral k životu. No a ja dúfam, že toto ani z ďaleka nie je koniec jeho úrodnej práce, lebo to by bola krutá samovražda. Len tak ďalej ... - 90% ()

Reklama

matmanX 

všechny recenze uživatele

Zygote ve mně vyvolal ne úplně příjemné vzpomínky na doby nahrávání VHSek. Od začátku na mě totiž působil ne jako funkční hororový kraťas, ale spíš jako třetí akt celovečeráku, u kterého jsem si omylem přepsal první hodinu, takže netuším, o co postavám jde nebo proč se o ně mám bát. Je to škoda, protože potenciál tu určitě je a atmosféra i monstrum nápadně připomíná herní Dead Space nebo boss fighty z Resident Evil mnohem víc, než jeho oficiální adaptace. Jenže vršení tolika sci-fi konceptů a dějových linií je na 20-minutovou stopáž zkrátka moc a napětí se kvůli tomu utápí v záplavě expozice a zbytečných zvratů. Nakonec si z toho člověk pořádně užije jen to kreativní monstrum. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele

Konečně tu máme Blomkampovku, která mě nadchla. Ano, je to tak, nadchla. Scénář byl celkem jednoduchý - dostat se z bodu A do bodu B. A možná, jak to není komplikované, je to tak lepší. Vynikající atmosféra, velmi dobré vizuální zpracování monstra a Dakota Fanning (mňam). Jen houšť, Neille, ale neposer si to. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po Rakka a Firebase ďalší Blomkampov kraťas, ktorý nakrútil ako protest po tom, čo mu Fox neschválil Votrelca 5. Milujem vyľudnené priestory obrovských zariadení, ústredné zlo bolo absolútne úžasné (ruky, tie ruky!!!) a celé to značne pripomínalo moju obľúbenú Vec. Ale inak ide len o nenáročnú jednohubku s fajn atmosférou, no tiež s nijakým koncom a príšernou Dakotou Fanning. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama