Reklama

Reklama

Zygota

  • Kanada Zygote (více)
Horor / Krátkometrážní / Sci-Fi
Kanada, 2017, 23 min

Obsahy(1)

Důlní komplex hluboko v Arktidě se stane dějištěm souboje dvou posledních přeživších s agresivní „neznámou“ formou života, která doslova vstřebává informace z mrtvých těl svých obětí. Jejich šance na přežití jsou minimální, přesto nehodlají svou kůži prodat lacino a bez boje… (SOLOM.)

Recenze (91)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hororové suchoty zachraňuje trojica kraťasov, ktorá fanúšika žánru dovedie k vytúženému orgazmu. Každý z iného súdku, no presto všetko "o tom istom". Ja osobne som neskutočne spokojný a nadšený zároveň! Tam kde sklamal Scott, tam to o päť minút dvanásť zachránil Blomkamp. Svoj obrovský potenciál už preukázal pri "District 9", a tak sa po zúfalom pokuse o "žart" v podobe "Chappie" opätovne prebral k životu. No a ja dúfam, že toto ani z ďaleka nie je koniec jeho úrodnej práce, lebo to by bola krutá samovražda. Len tak ďalej ... - 90% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neill Blombkamp tímhle kraťasem dokazuje, že na to pořád má a ukazuje, jak by mohl vypadat Vetřelec v jeho podání. Zygote připomíná The Thing akorát v moderním kabátku a disponuje solidní atmosférou a dokonalým ústředním monstrem, který nejen božsky vypadá, ale i způsob jak funguje a co dokáže je naprosto perfektně vymyšleno. Já se modlím, aby natočil celovečerní film s touhle tématikou. Už z úvodu kde píšou počet Posádky 100, je jasné, že by nás čekal ultimatní sci-fi masakr s 98 mrtvolama,což zní jako splněný sen. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po Rakka a Firebase ďalší Blomkampov kraťas, ktorý nakrútil ako protest po tom, čo mu Fox neschválil Votrelca 5. Milujem vyľudnené priestory obrovských zariadení, ústredné zlo bolo absolútne úžasné (ruky, tie ruky!!!) a celé to značne pripomínalo moju obľúbenú Vec. Ale inak ide len o nenáročnú jednohubku s fajn atmosférou, no tiež s nijakým koncom a príšernou Dakotou Fanning. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Atmosfericky ucházející, jenže kraťasu Zygote podráží nohy podprůměrný herecký výkon Dakoty Fanning. V nedávném Brimstone se mi líbila, takže se určitě nejedná o špatnou herečku, avšak hororový žánr pracuje se specifickým typem emocí a jen opravdový herecký talent dokáže lusknutím prstu přesvědčivě ztvárnit emoce, se kterými se v rámci předešlé mnohaleté nehororové profilace vůbec nesetkal. Jakožto zdejší hororový expert jsem překvapen, že si Neill Blomkamp obsazení hlavní role lépe nepohlídal. Od režiséra, který se zpupně dožadoval přiklepnutí Aliena, bych čekal o poznání větší míru profesionality. Nelze se divit, že byl po Riedleyho intervencích od projektu zavčas odstaven, což přispělo ke klidu duše všech opravdových vetřelčích fanoušků. Slabší tři hvězdy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bez zvuku byste si pár minut mohli myslel, že sledujete rozhovor Petry Kvitové a fanouška, který se už nemohl dívat na počet jejich nevynucených chyb, ale monstrum, které je noční můrou policejních úředníků odebírajících otisky prstů, by vás vyvedlo z omylu.. Blomkamp vizuálně Věcný a lehce morbidní, nicméně 20 minut není dost dlouhá doba na to, aby se tvořily do prázdna mířící motivy namísto atmosféry. Samotné blikání světel ji nezajistí…tohle u mě projde leda Emergency Destruct systému na Nostromu nebo červené zářivce rogue Dartha Vadera.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nech si len Blumkampf ďalej točí tie svoje 20minútové, bezobsahové, pseudo-cool digitálne zlátaniny. Aspoň je z nich očividné v akej lige sa nachádza a prečo nedostal (a nikdy ani nedostane) pod ruky nič zo značky „Alien“. Maximálne tak Ali3ns vs. Pr3dators: 3D VR Reboot. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborný kraťas - rozhodně není z těch, které by se po pár minutách zdály zbytečně dlouhé. Neill Blomkamp zkombinoval Vetřelce s Věcí, vymyslel nesmírně originální monstrum a obsadil krásně vyděšenou Dakotu Fanning. Líbil by se mi celovečerní film. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hádám, že když jsem u tohohle křížence Aliena se Super 8 cca desetkrát během dvaceti minut usnul, bude tu asi něco v nepořádku... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Možná jedna z odpovědí na otázku, zda-li by Blomkamp zvládl nového Vetřelce. U mě zatím převládá názor, že by si docela slušně nabil hubu. Nemám tyhle kraťasy zrovna v lásce. 40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tahle věc je fakt Věc! Počáteční TV look zmizel, jakmile se objevil prapodivný mutant. Tedy originální tenhle kousek není. Jako připomenutí Věci a Vetřelce, proč ne...a chvílemi jsem si připadal jako v PC hře. Každopádně efekty jsou fajnové, napětí se od druhé třetiny drží až do konce. A to se přeci počítá. Díky za tip EvilPhoEniXovi. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela slušný kraťas s poměrně dobrou atmosférou. Jedná se o další snímek od Neilla Blomkampa z projektu studia Oats. Dakota Fanning pobíhá po stanici na zasněženém asteroidu. Utíká před děsivou obludou. Trochu mi to připomnělo film Věc. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Proč Neill už netočí celovečeráky. Proč mu zatrhli jeho verzi Vetřelce. Tyhle otázky si budete při sledování tohoto kraťasu klást neustále. I na minimální ploše, neustále dokazuje, že má neuvěřitelný talent a Vetřelec 5 by v jeho podání byla podobná bomba jako ve své době Cameronovi Vetřelci. Odvážné tvrzení, ale já to tak po zhlédnutí Zygote cítím. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Neill Blomkamp a především jeho tvorba není vůbec špatná(ný), nicméně k úplné spokojenosti mi vždy něco chybí. Tady jsem prostě postrádal nějakou úvodní řežbu, která by dokázala pořádně navnadit – protože následný úprk a rozhovory těch dvou přeživších popravdě zrovna dvakrát záživné nebyli. Ta cizí forma života OK – docela dobře se na ní dívalo, nevypadala vůbec špatně, ale přece jenom bych ocenit více záživnějších scén – soubojů, než kecání… ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Vesmírné scifi s vymazleným vizuálem hlavního monstra, které ale v ničem jiném nevyniká. Příběh nezáživný, vizuál průměrný, závěr špatný a ambice nulové. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Skákající ručka a stroboskopické blikání považuju za dva natolik velké filmové nešvary, že pokud je nějaký rejža používá k vytvoření patřičné atmošky, kterou není schopný vytvořit poněkud rafinovanějšími způsoby, nemůžu jeho výtvor hodnotit výš než průměrně, i když bych o tom třeba i uvažoval. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Další skvělý sci-fi krátkometrážní snímek z dílen Oats Studios, avšak tentokráte vsázející na komornější a hororovější atmosféru, která místy s nostalgickou notou připomene Scottova "Aliena". S každým dalším takovým počinem čím dál tím více doufám, že tohle jednou spatří velké plátno. PS: Doufám, že nejsem jediný, komu při prvním záběru na monstrum spadla "huba" až na zem! (VideaČesky.cz) ()

Reklama

Reklama