Reklama

Reklama

Heidi, děvčátko z hor

  • Česko Heidi (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Heidi je osiřelé děvčátko, které tráví nejšťastnější dny dětství společně s kamarádem Peterem při hlídání stáda koz, radostného hraní a užívání si svobody švýcarských Alp, kde bydlí v prostém srubu u svého dědečka. Naplno prožitým dnům je však náhle konec, když je Heidi převezena tetou Dete do německého Frankufurtu nad Mohanem, kde má dělat společnost nemocné dívce Kláře ze zámožné rodiny. Dívky se sice ihned skamarádí, ale Heidin stesk po dědečkovi, Peterovi a horách je příliš velký... (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (47)

incognito 

všechny recenze uživatele

Ani špatný, ale ani skvělý film. Pamatuji si televizní zpracování z roku 1993 a to se mi líbilo (dlouho jsem to neviděl, takže měřeno dětskou optikou). Jsou tu nádherné záběry na přírodu, ale to film nemůže zachránit. Na druhou stranu znám lidi, kteří používají výmluvu, že jsou tam krásné záběry na přírodu, pro to že se dívají na Doktora z hor, takže i Heidi by si mohla své diváky najít. Jako jednohubka na deštivé sobotní odpoledne je to ideální, ale přetrvávající dojem nezanechá. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem chtěl být nejdřív lovec mamutů, později severoamerický prérijní Indoš a ještě později cestovatel časem anebo vesmírem, to podle toho, jaký druh knížek jsem momentálně četl. A být holkou, chtěl bych býval určitě být (aspoň nějaký čas) Heidi, děvčátkem z hor. Prostý a nadčasový příběh (z roku 1880!) plus nádherné alpské scenérie a světe div se, fungovalo to na mě ještě i teď. Naivní romantika, sentiment, nasládlá úsměvnost, infantilita i patos na naprosto snesitelných hodnotách. A údajně i vcelku věrné zpracování knižní předlohy, což ovšem nemůžu posoudit. Ale prohlašuju, že to byl jeden z nejlepších realistických dětských příběhů, jaký jsem kdy viděl (i když já tedy měl v dětství přece jenom radši tu fantastiku). Zásluhu na působivosti filmu mají i dobří a uvěřitelní herci. Misantropický dědek Bruno Ganz fajn, i malá Heidi, ale ještě víc než ona se mi líbila křehká Klara. Isabelle Ottmann mi celou dobu někoho strašně připomínala, snad nějakou herečku, ale zaboha si nevzpomenu kterou. / Po nesouhlasném přečtení některých zdejších canců zvyšuju na pět. +90%. ()

Reklama

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

No ja nejsem na podobne typy filmu,ale Heidi neni prvni verze kterou jsem videl. Myslim, ze puvodni kterou jsem mel moznost videt jako mlade se mi snad i libila vic. Nicmene pribeh i zde zustava dojemny, emotivni a herci to zahrali na vysost skvele, musim pochvalit zejmena vsechny detsky herce. Na rovinu ale rikam, ze bych si asi sam dobrovolne film nepustil, kdyby prave nebezel v televizi a me svym zpusobem nezaujal. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Asi bych dal o hvězdičku míň, kdyby mi nevytryskly při závěru filmu slzy. Ano, bylo to přeslazeně sentimentální, ale pokoukání to bylo příjemné, navíc se jedná o další přepis dětské literární klasiky. A jsem "nezkažený" těmi dřívějšími adaptacemi. Samozřejmě člověk musí brát s nadhledem to náhlé zmoudření dědečkovo, překvapivou lidskost babičky z Frankfurtu nebo zázračné uzdravení Klárčino. Ale vždyť to byl film určený pro děti, byť tentokrát se slovenským dabingem ve večerním programu. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát zfilmovaný příběh jsem shlédl v jedné z těchto verzí. Ani se moc nedivím, že si Heidi zamilovala toto prostředí. Příroda nádherná, Švýcaři navíc velmi dbají na to, aby si ji udrželi takovou stále, vzduch čistý, daleko od lidí. Pravda je, že ta dobrota srdcí je trochu jasně vyhraněna rozkolem venkov/město, ale zachránila to babička, která vlastně hlavní hrdince pomohla. Nejen staří lidé se zkrátka nemají vytrhávat z míst, kde zapustí kořeny, to je známá věc. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu Heidi debutuje Švýcarka Anuk Steffen. Během natáčení jí bylo pouhých devět let a roli získala po castingu mezi dalšími více než 500 uchazečkami. Anuk pochází z města Chur v kantonu Graubünden. (Fary)
  • Na oficiální stránce filmu si můžete stáhnout několik her pro děti s tématikou filmu Heidi. (Fary)
  • Zvířecí trenér Michael Schweuneke navštívil před začátkem natáčecích prací všechny chovatele koz v regionu, aby vybral ty nejhezčí kusy do filmu. Ve filmu hrálo celkem 75 koz. Dvě hlavní kozy - Róza (Bärli) a Líza (Schwänli) přirostly Quirinovi Agrippimu, který hraje pasáčka Petera, během natáčení natolik k srdci, že dostal poslední natáčecí den jako dárek dvě malá kůzlata. (Fary)

Reklama

Reklama