Reklama

Reklama

Heidi, děvčátko z hor

  • Česko Heidi (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Heidi je osiřelé děvčátko, které tráví nejšťastnější dny dětství společně s kamarádem Peterem při hlídání stáda koz, radostného hraní a užívání si svobody švýcarských Alp, kde bydlí v prostém srubu u svého dědečka. Naplno prožitým dnům je však náhle konec, když je Heidi převezena tetou Dete do německého Frankufurtu nad Mohanem, kde má dělat společnost nemocné dívce Kláře ze zámožné rodiny. Dívky se sice ihned skamarádí, ale Heidin stesk po dědečkovi, Peterovi a horách je příliš velký... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (47)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem chtěl být nejdřív lovec mamutů, později severoamerický prérijní Indoš a ještě později cestovatel časem anebo vesmírem, to podle toho, jaký druh knížek jsem momentálně četl. A být holkou, chtěl bych býval určitě být (aspoň nějaký čas) Heidi, děvčátkem z hor. Prostý a nadčasový příběh (z roku 1880!) plus nádherné alpské scenérie a světe div se, fungovalo to na mě ještě i teď. Naivní romantika, sentiment, nasládlá úsměvnost, infantilita i patos na naprosto snesitelných hodnotách. A údajně i vcelku věrné zpracování knižní předlohy, což ovšem nemůžu posoudit. Ale prohlašuju, že to byl jeden z nejlepších realistických dětských příběhů, jaký jsem kdy viděl (i když já tedy měl v dětství přece jenom radši tu fantastiku). Zásluhu na působivosti filmu mají i dobří a uvěřitelní herci. Misantropický dědek Bruno Ganz fajn, i malá Heidi, ale ještě víc než ona se mi líbila křehká Klara. Isabelle Ottmann mi celou dobu někoho strašně připomínala, snad nějakou herečku, ale zaboha si nevzpomenu kterou. / Po nesouhlasném přečtení některých zdejších canců zvyšuju na pět. +90%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dojemná nová adaptace klasického románu Heidi’s Lehr- und Wanderjahre, Heidi kann brauchen was es gelernt hat (1880) Johanny Spyri. Překrásná příroda, kouzelné dětské herecké výkony, známý příběh se všemi peripetiemi. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

S Heidi jsem vyrůstala od mala, dýchala vůni alpských luk, slyšela cinkání kozích zvonečků. Až v Německu jsem si přečetla původní verzi, v té naší ohoblované asi soudruhům vadila postava babičky, zcela jí vypustili. Od filmového zpracování jsem mnoho nečekala, postavy trochu okleštěné, záběry Alp nádherné, ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dokud jsme ve švýcarských Alpách, je všechno v pořádku. Čím déle příběh prodléval ve Frankfurtu, tím víc to nudilo. Pak konečně přišel návrat do hor. Nové zpracování sice nikoho neurazí, ale sotva věřím, že se k němu budou diváci vracet. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Krása, něžná krása. Takhle si představuji film pro pohodový večer. Znuděnou technomládež tento líbezný příběh asi neosloví, ale já si tuto knižní poezii opravdu užil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak nějak to, co od "Heidi" očekáváte. Nepřináší to nic extra nového, ale musím říct, že se mi nesmírně líbily záběry na krajinu. Ty překonaly, celkem snadno, i celý příběh, který je sice hezký, ale prostě ho nejspíš budete znát, a pokud ne, tak vám stejně přijde docela povědomý. Na pokoukání s dětmi je to prima. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Ani ryba, ani rak. Heidi je dievča, ktoré sa správa a aj vyzerá ako chlapec. Mohol z toho byť gýč, to sa nestalo, ale myslím, že medzi staršími verziami, ktoré sú emotívnejšie, táto upadne do zabudnutia. Je tu kladený väčší dôraz na zábery prírody (sú naozaj krásne) a každodenné situácie, než na príbeh samotný. Ten mohol byť za 110 minút určite trochu viac prepracovaný. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Už podle názvu se nedalo čekat kdovíco a výsledek přesně odpovídá očekáváním. Na druhou stranu se mi moc líbily přírodní scenérie a především hodně pěkný soundtrack to nakonec vytáhl na ty tři hvězdičky. Jinak to samozřejmě nebyla žádná sláva. 50% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pokud se na Heidi divam jako na pohadku, jsem spokojeny. Heidi je sympaticka mala holka s dobrym srdcem. Je radost sledovat jeji rozvijejici se vztah k dedovi ci holce na voziku. Cast, kdy je mlada hrdinka v Alpach, je urcite zazivnejsi, jako ve Frankfurtu. Celkove jde o hezky rodinny film. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Dobrý úvod a dobrý záver a to len hlavne pret, že je to v krásnom prostredí lúk a hôr niekde vo švajčiarských Alpách. Ten mestský stred bol čistá, nezaujímavá vata. Týchto horských detí a ich príbehov je viac a vždy majú to špecifické čaro. Chceme dvojku viac z hôr a s dramatickejším príbehom. A samozrejme s Ganzom. 2 z 5 ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

tři body za filmový příběh,čtvrtý za překrásné exteriéry...pamatuju si,že maminka i babička o knížce a Heidi mluvily, já to však nečetla.....ani nevím proč,ale trochu mne to ovanulo Kájou Maříkem v sukních :-) ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná přehnaná slaďárna, ale má to všechno, co by člověk od takového snímku čekal. Skvělé herecké obsazení, dobrý příběh, skvělou kameru a nádherné přírodní scenérie. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Pěkný dětská film, který neubliží ani dospělým. Pěkný příběh, který mi neublížil. Od každého trochu a celkově to sedí a pasuje. Určitě palec nahoru. ()

Reklama

Reklama