Reklama

Reklama

Heidi, děvčátko z hor

  • Česko Heidi (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Heidi je osiřelé děvčátko, které tráví nejšťastnější dny dětství společně s kamarádem Peterem při hlídání stáda koz, radostného hraní a užívání si svobody švýcarských Alp, kde bydlí v prostém srubu u svého dědečka. Naplno prožitým dnům je však náhle konec, když je Heidi převezena tetou Dete do německého Frankufurtu nad Mohanem, kde má dělat společnost nemocné dívce Kláře ze zámožné rodiny. Dívky se sice ihned skamarádí, ale Heidin stesk po dědečkovi, Peterovi a horách je příliš velký... (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (47)

incognito 

všechny recenze uživatele

Ani špatný, ale ani skvělý film. Pamatuji si televizní zpracování z roku 1993 a to se mi líbilo (dlouho jsem to neviděl, takže měřeno dětskou optikou). Jsou tu nádherné záběry na přírodu, ale to film nemůže zachránit. Na druhou stranu znám lidi, kteří používají výmluvu, že jsou tam krásné záběry na přírodu, pro to že se dívají na Doktora z hor, takže i Heidi by si mohla své diváky najít. Jako jednohubka na deštivé sobotní odpoledne je to ideální, ale přetrvávající dojem nezanechá. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Dobrý úvod a dobrý záver a to len hlavne pret, že je to v krásnom prostredí lúk a hôr niekde vo švajčiarských Alpách. Ten mestský stred bol čistá, nezaujímavá vata. Týchto horských detí a ich príbehov je viac a vždy majú to špecifické čaro. Chceme dvojku viac z hôr a s dramatickejším príbehom. A samozrejme s Ganzom. 2 z 5 ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Asi bych dal o hvězdičku míň, kdyby mi nevytryskly při závěru filmu slzy. Ano, bylo to přeslazeně sentimentální, ale pokoukání to bylo příjemné, navíc se jedná o další přepis dětské literární klasiky. A jsem "nezkažený" těmi dřívějšími adaptacemi. Samozřejmě člověk musí brát s nadhledem to náhlé zmoudření dědečkovo, překvapivou lidskost babičky z Frankfurtu nebo zázračné uzdravení Klárčino. Ale vždyť to byl film určený pro děti, byť tentokrát se slovenským dabingem ve večerním programu. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Ani ryba, ani rak. Heidi je dievča, ktoré sa správa a aj vyzerá ako chlapec. Mohol z toho byť gýč, to sa nestalo, ale myslím, že medzi staršími verziami, ktoré sú emotívnejšie, táto upadne do zabudnutia. Je tu kladený väčší dôraz na zábery prírody (sú naozaj krásne) a každodenné situácie, než na príbeh samotný. Ten mohol byť za 110 minút určite trochu viac prepracovaný. ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

Uz jsem hodnotila asi dve verze... kazda z nich byla krasna... protoze i predloha je krasna. Takova krasna klasika, rekla bych. Jen uplne nechapu proc se filmy, ktere byly krasne uz v minulosti, natáčejí znovu. Mne, jako divakovi nikdy neslo o technologie...ale o pribeh. Ale treba to ma nekdo jinak 😉 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu Heidi debutuje Švýcarka Anuk Steffen. Během natáčení jí bylo pouhých devět let a roli získala po castingu mezi dalšími více než 500 uchazečkami. Anuk pochází z města Chur v kantonu Graubünden. (Fary)
  • Natáčelo se celkem 45 dní ve švýcarském kantonu Graubünden, v Mnichově, Thüringenu a v Sachsen-Anhaltsku. Na tři týdny se  lokace Latsch proměnila na místo z 19. století. Domy a stěny stájí byly patinovány, z ulic bylo odstraněno osvětlení a zahrádky ve vesnici byly upraveny. Na závěr byly dovezeny dva plné náklaďáky špíny - směsi mulčovací kůry, rašeliny a písku a byly rozvezeny po okolí, aby vesnice vypadala velmi chudě, tak jako vypadaly vesnice na konci 19. století. O pár hodin později byly uličky zasněženy 500 kilogramy umělého sněhu - směsí celulózy a vody. Odklizení umělého sněhu pak zabralo filmařům několik dnů. (Fary)
  • Na oficiální stránce filmu si můžete stáhnout několik her pro děti s tématikou filmu Heidi. (Fary)

Reklama

Reklama