Reklama

Reklama

Curse of the Witch's Doll

  • Velká Británie Conjuring the Witch’s Doll (více)
Trailer

Obsahy(1)

Adeline s dcerou se přestěhují na odlehlé opuštěné panství, aby unikly hrozbám války. Poté, co Adeline ztratí svou dceru v lese při hře na schovávanou, je nucena přilnout k domněnce, že se v domě začínají dít nevysvětlitelné události spojené se záhadnou panenkou, která v sobě skrývá duši zavražděné čarodějnice. (Miseet)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Matka s dcérou sa počas vojny ukryjú v obrovskom sídle, kde však straší duch čarodejnice prevtelený do bábiky. Lacný, nekvalitný horor s tragickým hereckým výkonom nesympatickej hlavnej predstaviteľky a mizernými maskami. Režisér sa síce snažil v priebehu deja prekvapiť nejakým zvratom, lenže ten mi bol jasný ešte počas prvej 20-minútovky, takže má jediné šťastie, že si to nenechával na koniec. Čo sa týka samotnej bábiky, jej ksicht bol síce odpudivý, čo by sa dalo brať za malé plus, ale okrem toho, že pár krát vstala alebo otočila hlavou, neurobila vôbec nič. Dialógy hlúpe a naivné, takže celkovo bol pre mňa film len veľmi ťažko sledovateľný. Briti by si mohli konečne dať od týchto nízkorozpočtových duchárskych nezmyslov pauzu. Na hranici odpadu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tajemný zámecký dům na samotě nedaleko vesnice, všudypřítomná mysteriózní atmosféra a k tomu panenka s duší nějaké čarodějnice. A když se jednoho dne ztratí malá Chloe, její matka s vervou sobě vlastní musí překonat k její záchraně kletbu hračky. 'Prokletí panenky čarodějnice', jak by se dal přeložit název filmu, připomíná různé motivy z různých starších snímků v celku promyšleném příběhu. Všechny postavy mají své pevné místo a vytvářejí přesvědčivé etudy. Vztah matky s dcerou je jedním z nejsilnějších motivů celého konceptu filmu. Emocionální dějová část zmizení dcerky tak dostává na větší intenzitě. Původ panenky je vysvětlen hned zpočátku, jak většinou u takovýchto motivů bývalo obvyklé. A netrvá dlouho a děj se začne striktně rozvíjet, přičemž si neustále drží svoji zajímavost. A ta zajímavost i nadále tkví převážně v živé panence, která filmové tvůrce stále neopouští. Podobný snímek o takové panence je například 'The boy' (2016), byť se zcela odlišnou koncepci příběhu. Každopádně jde pořád o panenku, která hrdiny příběhu nemálo potrápí. Inu, starý známý Chucky ze snímku 'Dětská hra' (1988) prostě nestačí. Režijní debut Lawrence Fowlera tedy sice neoplývá originálností, čímž se snímek stává hodně předvídatelným, avšak natočen rozhodně není špatně. Atmosféra je budována pozvolna a její nadpřirozená nátura je neustále striktně držena. V ničem se netlačí na pilu, jen aby to za každou cenu děsilo či se uměle vytvářely lekačky. Na druhou stranu ani není divu, neb se jedná o nízkorozpočtovou produkci, takže moc možností k tomu ani nebylo. Díru do hororového filmového světa sice neudělá, ale za zváženou rozhodně stojí. Jen je potřeba od toho nic převratného neočekávat. ()

Reklama

Miseet odpad!

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu není opravdu nic, co by diváka zaujalo. Přijde mi jakoby tento film byl směsice všeho možného z jiných filmů. Směšná, ani ne strašidelná, panenka, která v sobě skrývá ducha čarodějnice staré několik set let, se snaží tyranizovat matku s dcerou. Pak přijde jakási zápletka, která diváka zase akorát zmate, a utvrdí ho v tom, že na tomto filmu není opravdu nic zajímavého. Výběr hereckého obsazení tomu grády taky zrovna nepřidal. Na celém filmu je obstojných akorát 10 posledních minut. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Nápad s pomstychtivou čarodějnicí jejíž duch je v jisté panence je docela zajímavý, i když ne zrovna originální, ale vem to čert. Problém není v nápadu, ale bohužel v provedení a řekněme si na rovinu to zrovna není šťastné. Příběh začíná v opuštěném sídle, po tři čtvrtě hodině se nečekaně přenese do psychiatrické léčebny, aby se na posledních patnáct minut přenesl do doby kdy už je ústav zavřený. Pojítko je vždy panenka, ale je to tak strašně špatně pospojováno, že jednomu nad tím zůstává opravdu rozum stát. Kdyby se celý film odehrával jen v sídle tak se mohlo jednat o solidní duchařský příběh, ale takhle to opravdu moc neladí a nezachrání to ani pomalu budovaná atmosféra v první části filmu. O přemrštěné stopáži ani nemluvím. Škoda no,ale zase úplný Zlo to zas nebylo. Jo a hnusnější panenku jsem snad ještě v žádným filmu neviděl. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Letos jsem se trošku víc „odvázal“ než u mě bývá dobrým zvykem a hned z kraje roku jsem upřel svou pozornost i na několik hororových novinek. Většinou je totiž nechávám pěkně uležet a nevěnuji jim zvýšenou pozornost. Bohužel v tomto případě jsem udělal chybu a podíval se na tento kousek. Režisérské ucho Lawrence Fowler se tak svou prvotinou stal žhavým aspirantem na nejhorší film tohoto roku. A to i přes svou zjevnou snahu divákům nabídnout sice nepříliš originální zápletku, ale za to obsahující hned několik dějových zvratů. Jen jestli jich v tomto případě nebylo až moc. Přitom to zpočátku nevypadalo až tak zle. Pominuli jednu z nejhnusnějších panenek, které jsem dosud viděl, příchod hlavní hrdinky a její dcery sebou přinesl i jistou dávku docela snesitelné atmosféry. Interiér domu byl sice nic moc a ani kvalita kamery neodpovídala mým představám, ale byl jsem ochoten přistoupit na onu hru s duchem čarodějnice, zmizelou holčičkou a zoufalou matkou, která se jí snaží najít a hlavně zachránit. Jenže zhruba po třičtvrtěhodince přišel první zvrat v ději. Ukáže se, že vše není, jak by mělo být, což ovšem moc lidí nepřekvapí, pokud jsou tedy alespoň trochu pozorní diváci. I to by se však dalo ještě překousnout, protože i potom následuje jakžtakž zajímavá pointa v ústavu. Jenže zde už se začaly nelogické situace načítat a přibylo i herecké přehrávání. Jenže to režisérovi zjevně nestačilo a tak těsně před koncem nastává další zvrat (posun v čase) a tím to už zabil úplně. Tak zbytečně překombinovaný a navíc nepříliš dobře provedený film jsem už dlouho neviděl. Lawrence Fowler se vlastně pohřbil sám. Tedy hlavně svoje dílo. Opravdu zajímavých momentů tu bylo poskromnu. Curse of the Witch's Doll tak doplatilo hlavně na nevyzrálost svého tvůrce. 20% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama