Reklama

Reklama

Curse of the Witch's Doll

  • Velká Británie Conjuring the Witch’s Doll (více)
Trailer

Obsahy(1)

Adeline s dcerou se přestěhují na odlehlé opuštěné panství, aby unikly hrozbám války. Poté, co Adeline ztratí svou dceru v lese při hře na schovávanou, je nucena přilnout k domněnce, že se v domě začínají dít nevysvětlitelné události spojené se záhadnou panenkou, která v sobě skrývá duši zavražděné čarodějnice. (Miseet)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

helraiser 

všechny recenze uživatele

Nápad s pomstychtivou čarodějnicí jejíž duch je v jisté panence je docela zajímavý, i když ne zrovna originální, ale vem to čert. Problém není v nápadu, ale bohužel v provedení a řekněme si na rovinu to zrovna není šťastné. Příběh začíná v opuštěném sídle, po tři čtvrtě hodině se nečekaně přenese do psychiatrické léčebny, aby se na posledních patnáct minut přenesl do doby kdy už je ústav zavřený. Pojítko je vždy panenka, ale je to tak strašně špatně pospojováno, že jednomu nad tím zůstává opravdu rozum stát. Kdyby se celý film odehrával jen v sídle tak se mohlo jednat o solidní duchařský příběh, ale takhle to opravdu moc neladí a nezachrání to ani pomalu budovaná atmosféra v první části filmu. O přemrštěné stopáži ani nemluvím. Škoda no,ale zase úplný Zlo to zas nebylo. Jo a hnusnější panenku jsem snad ještě v žádným filmu neviděl. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Matka s dcerou přijíždějí do odlehlého sídla na anglickém venkově, aby se ukryly před bombardováním. Jenže v domě straší čarodějnice ze 17.století, toho času převlečená za srandovní panenku a tak se krátce poté, co několikrát zavrže podlaha, dcera ztratí. Vzápětí se ukáže, že ne všechno je tak, jak vypadá. Sice jsem si zpočátku říkal, že to nebude tak hrozné, protože vizuál na mě nepůsobil až tak lacině, jenže pak to rozbalila neskutečně netalentovaná hlavní hrdinka, nastoupily "masky" i "triky" a film se celkem záhy propadl do podprůměru. Celé to ještě podpořil zvrat, který dal prostor pro dalšího neherce a Fowler se pustil i do dialogů, které byly krásnou ukázkou toho, jak se to také nemá dělat. A to vlastně platí pro celý film. 5% ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tajemný zámecký dům na samotě nedaleko vesnice, všudypřítomná mysteriózní atmosféra a k tomu panenka s duší nějaké čarodějnice. A když se jednoho dne ztratí malá Chloe, její matka s vervou sobě vlastní musí překonat k její záchraně kletbu hračky. 'Prokletí panenky čarodějnice', jak by se dal přeložit název filmu, připomíná různé motivy z různých starších snímků v celku promyšleném příběhu. Všechny postavy mají své pevné místo a vytvářejí přesvědčivé etudy. Vztah matky s dcerou je jedním z nejsilnějších motivů celého konceptu filmu. Emocionální dějová část zmizení dcerky tak dostává na větší intenzitě. Původ panenky je vysvětlen hned zpočátku, jak většinou u takovýchto motivů bývalo obvyklé. A netrvá dlouho a děj se začne striktně rozvíjet, přičemž si neustále drží svoji zajímavost. A ta zajímavost i nadále tkví převážně v živé panence, která filmové tvůrce stále neopouští. Podobný snímek o takové panence je například 'The boy' (2016), byť se zcela odlišnou koncepci příběhu. Každopádně jde pořád o panenku, která hrdiny příběhu nemálo potrápí. Inu, starý známý Chucky ze snímku 'Dětská hra' (1988) prostě nestačí. Režijní debut Lawrence Fowlera tedy sice neoplývá originálností, čímž se snímek stává hodně předvídatelným, avšak natočen rozhodně není špatně. Atmosféra je budována pozvolna a její nadpřirozená nátura je neustále striktně držena. V ničem se netlačí na pilu, jen aby to za každou cenu děsilo či se uměle vytvářely lekačky. Na druhou stranu ani není divu, neb se jedná o nízkorozpočtovou produkci, takže moc možností k tomu ani nebylo. Díru do hororového filmového světa sice neudělá, ale za zváženou rozhodně stojí. Jen je potřeba od toho nic převratného neočekávat. ()

Miseet odpad!

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu není opravdu nic, co by diváka zaujalo. Přijde mi jakoby tento film byl směsice všeho možného z jiných filmů. Směšná, ani ne strašidelná, panenka, která v sobě skrývá ducha čarodějnice staré několik set let, se snaží tyranizovat matku s dcerou. Pak přijde jakási zápletka, která diváka zase akorát zmate, a utvrdí ho v tom, že na tomto filmu není opravdu nic zajímavého. Výběr hereckého obsazení tomu grády taky zrovna nepřidal. Na celém filmu je obstojných akorát 10 posledních minut. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Pokud je na celém filmu nejlepších zhruba posledních 10 minut z 99 tak je někde asi chyba. Ono celý film působí dojmem jako by do něj dávaly vše možné z jiných hororů máme tady vraždící panenku psychiatrický ústav a čarodějnici. 5 procent za ten konec kdyby byl celý takový film dal bych i 3 hvězdy. P.s. s hororem to moc společného nemá 3/4 filmu jsou jen kecy ve stylu kdy jedna říká Já něco vidím a druhý jí odpovídá nevidíš není to skutečné. A ta panenka se tam objeví zhruba ani ne 15 minut. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama