Reklama

Reklama

Earth: Den na zázračné planetě

  • Česko Země - Den na zázračné planetě (více)
Trailer 1
Dokumentární / Rodinný
Velká Británie / Čína, 2017, 95 min

Obsahy(1)

Snímek z produkce BBC Earth Films, tvůrců Zázračné planety (od r. 2006), představuje divákům všech věkových kategorií nezapomenutelné hrdiny: mládě zebry, snažící se překonat rozvodněnou řeku; pandu, která usměrňuje svého hravého potomka; rodinu vorvaňů, s oblibou pospávající ve svislé poloze; lenochoda toužícího po lásce a mnoho dalších. Během jediného dne putujeme spolu se sluncem od nejvyšších hor k těm nejvzdálenějším ostrovům, z hlubin exotické džungle až do labyrintů velkoměst. V každém koutě Země nacházíme fascinující obyvatele, k jejichž dobrodružstvím se díky revoluční technologii dostáváme blíže, než jsme si kdy dokázali představit. (Aerofilms)

(více)

Recenze (90)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mám opravdu rád dokumenty od BBC - ale když mi někdo chce servírovat celovečerní dokumentární film, a ona je to recyklační složenina "toho nejlepšího" z jiných dokumentů, je v tom určitý pocit zrady. Neříkám, že vás stejně neohromí organizovaný lov stovek hadů svištících po kamenech na Galapágách nebo se nepobavíte u drbajících se medvědů, ale je to tak nějak... jako podle příručky. Ano, jistě, má to být výkladní skříň pestrosti života na Zemi, ale na mě to nějak nefungovalo. Pokud to ale má být primárně záležitost "pro celou rodinu", tak záměr tvůrců dává smysl. 70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $81,345Tržby Celosvetovo $12,851,540▐ Tak trochu podraz, lebo je to prevažne výber tých naj záberov z ostatných dokumentov BBC. Časť z nich som videl takže som mal repete ale príjemné! Dá sa na to pozerať stále, sú to úžasné zábery. /90%/ ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Redfordův komentář nezúčastněný, ale třeba by to časem rozjel, jenže to by v Oku nesměla myš lamelozubá přitáhnout v lamelozubech Trojana. Nejdelší reklama na T-Mobile v historii. Ale už aspoň konečně vim, jak vypadá jepice a že Opičí král je hulman kid, víc nepotřebuju. A rozhodně nepotřebuju ty řeči na konci, takže 3*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Každý den na této planetě je úžasný, ale den, kdy se líhnou jepice, je jistě nejpozoruhodnějších ze všech." Tak s tímto tvrzením bych si dovolil nesouhlasit. Za mnohem úžasnější považuju den, kdy se probudím do slunečného rána, líně se protáhnu, sním švédský stůl, porazím v tenise o třídu lepšího týpka, k obědu se zaplním broskvovým kuřetem s opečenými brambůrky, zadovádím si na vodních atrakcích, po lehké večeři se pobavím u skvělého filmu, spontánně vystříknu a spokojeně usnu. Ale jestli má někdo radši jepice, tak mu to neberu. Mě tedy více bavili drbající se medvědi, včely srážené kapkami deště, sprintující leguánci, padající lenochod nebo agresivní žirafy. Přesto bych ve svém příštím životě byl nejradši hroch. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film je poskládán z drobných epizod, které by si jako mikro příběhy vystačily samostatně, ale jejich slepení dohromady mi nevadilo. Mláďata leguánů a hladové užovky, nesnadný úkol, jak nakrmit mláďata tučňáků, myška drobná překvapená za dne sovou pálenou, kolibřík a útočící včely, kterému pomůže, jak prosté, déšť, souboj žirafích samců a zebří hříbě, které nemá klid ani po překonání rozvodněné řeky, jelikož gepard má prostě hlad. To všechno a ještě více, pro mne pak třešinkou na dortu byly noční scény s příjemným, lehce hororovým laděním, nabízí dokument BBC, kde bych se snad jen klidně obešel bez čínské přítomnosti, jenže televize bez jejich peněz asi ne. Na působivá vizuální zpracování dokumentů si už zmlsaní diváci zvykli, a tak asi mnozí ani nedoceňují, jak náročné je natáčet přírodu. Já dostal očekávané a patřičně jsem si ho užil. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já bych trochu zmírnil to všeobecné nadšení, protože Zázračná planeta mě už dokázala rozhodně oslovit víc. Budu teď za hnidopicha, ale když ono to tak v životě prostě chodí, že touha po dokonalosti zabíjí opravdovost. Všechny ty záběry jsou tak perfektní, až jsem z toho měl dojem, že hodinu a půl čučím na animaci. No a ať mi taky nikdo neříká, že ze dvanácti tisíc DVD materiálu nešlo poskládat trošku zábavnější příběh. Abych ale jenom nesejčkoval, tak musím ocenit smysl celého projektu a taky odvahu distribuce Aerofilms, že dřív než novinářům ukázala Zemi plnému Oku očí. Jestli ani tohle kritiky nevyhubí, zůstanem tu navěky. P.S.: Redford nebo Trojan; to je asi takové dilema, jako jestli si na hokej obout brusle nebo běžky. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Neskutečná záležitost. Opravdu umělecké dílo s dechberoucí hudbou. Toto ještě budu dlouho vstřebávat. Děkuji společnosti Aerofilms za milé pozvání na předpremiéru (do kina OKO). Díky drobnému zmatku na začátku promítání jsme měli možnost zakusit originál verzi s titulky namluvenou R. Redfordem, nám však byla určena verze s cz dabinkem Ivana Trojana a tak od Galapág se už jelo pěkně česky. Zprvu bylo těžké se přeladit a Trojan svým zpěvavým hlasem ostře až nepřirozeně kontrastoval s hlubokým hlasem Redforda, divák si ale rychle zvykl. Jako by jste z Leonarda Cohena přeskočili na Michala Davida (nic proti Trojanovi, kterého si velice vážím!) :-). Ale jelikož film obsahuje i celou řadu vtipných momentů a žádnou krev (ano tentokráte žádný z predátorů téměř neuspěl - vyjma užovek ) je verze s Trojanem vhodná i pro rodiny s dětmi, zatínco Redford je taková vážnější podoba dokumentu byť samozřejmě jen co se komentování týče, protože film je samozřejmě stejný. Kdo však čeká pravou přírodopisnou klasiku ve stylu jakému je dospělý divák uvyklý, tedy že sleduje jeden konkrétní druh často od narození až do jeho smrti ať už ve spárech či čelistech predátora nebo přirozené, může být zklamán. Dokument totiž přeletuje z druhu na druh z kontinentu na kontinent a u každého se zdrží spíše jen malý moment aniž by se déle zaměřoval např. na vývoj a dospívání mláďat. Připomíná tak lehce naši Aldabru, ale na rozdíl od ní se nedrží jen jednoho ostrova. S BBC procestujeme celý svět od ledu Antarktidy, tropických deštných pralesů po subsaharskou Afriku. Štáb prý navštívil při natáčení přes 20 zemí! Nebojte se však, že ty kratičké návštěvy u jednotlivých tvorů budou nudné. Budete fascinováni. Opravdu jsem nechápal jak něco tvůrci filmu vůbec dokázali natočit. Třeba u boje včel s kolibříkem a spících vorvaňů jsem si všiml, že nejen já v kině kroutím užasle hlavou. Záběry na vzácné opice žijící vysoko ve skalách se podařilo natočit jen díky dronům! Klobouk dolů před těmi všemi co se na filmu podíleli. Naše Země je skutečně jedinečná! Věřící člověk by řekl, že tento zachycený jedinečný den na naší planetě je vlastně pocta Bohu a jeho díle, ti ostatní pak, že je to obrovská pocta kráse, různorodosti a jedinečnosti přírody a života. Ano, mohl to být skvělý dokument v nejvyšším standardu Sira D. Atteborougha, ale BBC se rozhodla přinést ten úžas, to okouzlení a úctu do každé rodiny. Souhlasím s místními kritiky, přírodopisných pořadů jsou plné Tv programy a kanály satelitů či kabelovek a právě proto myslím, že tento trošičku jiný formát než jsme u BBC zvyklí (avšak v plném standardu!), byla výborná volba! Kdyby to šlo, dám šestou hvězdu. * * * * * ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Rád bych poděkoval kinu Aero za možnost vidět film s velkým předstihem a za pozvání na předpremiéru :). Měli jsme možnost vidět prvních pár minut v originále a zbytek projekce v dabingu, díky menším technickým komplikacím:). Pro mě osobně, jednoznačně Redford. Zpět k filmu. Sérii Zázračná planeta jsem samozřejmě viděl a považuji ji za vrchol dokumentární tvorby (a také filmy od Davida Attenborougha) a za přírodopisné orgie. I tento snímek není výjimkou, krásné scenérie, podmanivá hudba, různorodost, barevnost, sranda, pecka film pro celou rodinu (spíše pro ty menší). Dokument o tom jak bychom si naší planetky měli vážit a jak je krásná. [Bio Oko] ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

[Bio Oko] Jedinečný dokument, který vlastně není tak úplně dokumentem. Spíše než to je tento film jakousi recenzí na naši domovskou planetu, laickým náhledem. Upoutávkou na život, jak ho známe. Pobídkou, abychom si ho vážili, neboť je tím nejcenějším, co máme. Ukázkou toho, jak vzácný a křehký je. Earth je obrazem, který poukazuje na křehkost všeho, co nám bylo dáno do vínku. Jednotlivé střípky fascinuící mozaiky, které tvoří velkolepý celek, nás přivádí na různá místa našeho domovského světa, ke kterému jsme doposud nenašli ani vzdáleného bratrance, natož plnohodnotné dvojče, a se kterým jsme tak úzce a neoddělitelně spjati. Z tohoto dílka cítím jemnou starost o naši budoucnost a jistý odkaz, abychom si vážili tak vzácného daru, který nám takříkajíc spadl do klína. Jelikož jsem vyrostl na dokumentech National Geographic, nemohu hodnotit plným počtem. Zřejmě mi chyběl hlubší, odbornější a konkrétnější komentář k jednotlivým záběrům z naší fauny a flóry. Snad to mohlo být i delší. Snad mi celkový dojem malinko pokazil hlas Ivana Trojana, který se sem nehodil. Každopádně to bylo moc hezké. 85% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Úžasné záběry, jaké umí odborníci z BBC Earth, stojí za to vidět. Že komentář je o nějaký ten stupeň níž, se také dalo čekat předem, a neházel bych to na hlavu Trojanovi. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Sestřih z loňské série doplněný o pár záběrů navíc a laděný pro rodiny s dětmi, místy trochu na dokument rádoby osvěžující humor, ale pro někoho nemístný. Nicméně pro rodiny jedlý a naučný. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zapojil jsem emoce i rozum. Záběry jsou moderními technologiemi zvířatům hodně natěsno. Souboj žiraf připomíná western, tvorové noci zase fantasy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Naozaj krásne obrázky na vysokokvalitnej úrovni a dobre ladenou hudbou do "deja". Úžasný pohľad na voľne žijúce zvieratá a naše prirodzené prostredie, nie každému ale všetky zábery budú pochuti, leguány a hady nie sú najkrajšie živočíchy na Zemi. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

V žádném dalším životě nechci být tučňákem uzdičkovým!!! Ani samičkou, ani samečkem! Jasné? Děkuji. :) Tradičně nádherný dokument z produkce BBC, který jsem měla možnost vidět před časem v kině v originálním znění, ale dneska jsme si pustili verzi s dabingem Ivana Trojana a to je taky čistá paráda! Souboj žiraf, útěk malých leguánů před užovkami, lenochod, který plave za svoji milou... Pecka. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nádherně natočený dokument plný dechberoucích záběrů a poznatků ze zvířecí říše, který nabízí divákům pohled na jeden den ze života těchto úžasných tvorů, kteří nepřestanou člověka překvapovat, ať už jejich zvyklostmi, jedinečností či téměř každodenním bojem o holý život. Tvůrcům a kameramanům patří moje hluboká poklona a obdiv! Zkrátka velmi povedený devadesátiminutový exkurz do vzdálených i blízkých krajin, který je pastvou pro smysly. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Dokument určený primárně asi dětem. Z tohoto důvodu bych měl tendenci nějaké ty chyby promíjet, nicméně i tak mi přišlo, že zapeklitá dramaturgická výstavba "příběhu" (odvyprávíme den na naší planetě tak, že budeme přestřihávat mezi tímhle zvířetem v oceánu a tímhle v džungli...) má velké rezervy. Jak už tomu u podobných dokumentů BBC bývá, vizuální stránka je nádherná. Nebo by alespoň měla být. Chvílemi totiž epické momentky vystřídají nedostatečně kvalitní záběry (pravděpodobně z akčních kamer). Netřeba mluvit o tom, že natáčet takto zvířata je nesmírně obtížná záležitost, ale podobných dokumentárních cyklů běží každý den v televizi hromada a mám pocit, že mnohé disponují kvalitnějším obrazovým zpracováním. Všehovšudy se jedná o milou záležitost, která ale, podle mého názoru, v nekonečném množství podobných a řekl bych i kvalitnějších a smysluplnějších (tady se moc faktů o zvířatech nedozvíte) zvířecích dokumentů zcela zapadne. 6/10 ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument se spoustou zajímavých informací, nevěděla jsem, že by včela mohla zaútočit na kolibříka, netušila jsem, že se žirafí samci perou a mláďata leguánů bojují o život ihned po vylíhnutí, krása i krutost každého dne.. Nade vší pochybnost potěšení pro oko a naše krásná Země za doprovodu podmanivého hlasu Ivana Trojana, kterého mám ráda, tak jsem si to naplno užila od začátku do konce.. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Zas a znova dochází při sledování dokumentů z produkce BBC Earth FIlms ke kontaktu s něčim hluboko uvnitř, s něčím, co nás přesahuje. Dává nám ochutnat nové pocity poukazující na malichernost a pošetilost neustálého lidského honění se za něčím. Než se jednou vesmírem letící modrá kulička otočí kolem své osy, stane se na ní nekonečno a jeden zázrak. Z filmařského hlediska jsem měl celkem dost často = skoro pořád hudu dokořán. Časosběry, slowmotiony a makra nabízejí obrazovou podívanou jako měla Alenka v říši divů. Hudba Alexe Heffese? Top. Film doslova pro celou rodinu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by si skoro zasloužil, aby byl bez komentáře, a to přesto že ho četl Robert Redford. Jsou to slova navíc, která stejně nedokážou docenit to, co člověk vidí. Ty záběry jsou nádherné a skutečně místy berou dech. Ale s tím komentářem to najednou ztrácí na tom, jak je to silné a intenzivní samo o sobě. ()

Reklama

Reklama